Ελληνικός Κόσμος

Κυριακή,
5 Μαΐου 2024

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»                    






Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
e-mail: info@ime.gr Επικοινωνήστε μαζί μας






 



< επιστροφή
Ειδικό Τιμητικό Δίπλωμα στο Λάζαρο Εφραίμογλου από την Ένωση Σμυρναίων

Στις 26 Ιανουαρίου 1998, η Ένωσις Σμυρναίων, διοργάνωσε στο Ξενοδοχείο «Χίλτον» εκδήλωση για την κοπή της σμυρναίικης βασιλιόπιτας και για τις απονομές των καθιερωμένων τιμητικών διακρίσεων.

Η Ένωσις Σμυρναίων, στο πλαίσιο των τιμητικών βραβείων που απονέμει κάθε χρόνο σε διακεκριμένες προσωπικότητες μικρασιατικής καταγωγής, τίμησε τον Πρόεδρο του ΙΜΕ κ. Λ. Εφραίμογλου, με ειδικό τιμητικό δίπλωμα για την πρωτοβουλία του να ιδρύσει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Το δίπλωμα δόθηκε στον κ. Λ. Εφραίμογλου από τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Τάκη Βεζυργιάννη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του κ. Τ. Βεζυργιάννη, ο οποίος παρουσίασε το βιογραφικό του Προέδρου του ΙΜΕ και έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Ίδρυμα και στους σκοπούς του.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Λ. Εφραίμογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρώτο εκθεσιακό πρόγραμμα του ΙΜΕ, στο Πολιτιστικό του Κέντρο της οδού Πειραιώς 254, τονίζοντας ότι:

«Αυτή θα είναι η πρώτη επαφή με το ευρύ κοινό... και προσδοκούμε να θερμάνει τις καρδιές όλων των ηλικιών γιατί είναι μια ελπίδα για καλύτερο μέλλον». Ο πρόεδρος του ΙΜΕ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Γνώθι σ' εαυτόν, εδίδασκαν στους Δελφούς οι Αρχαίοι. Η γνώση της ιστορίας, η ζωντανή επαφή με τις ρίζες μας, είναι η προσφορά του Ιδρύματος που τιμάτε».



 
Πολιτική Απορρήτου copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ