Δαρβίνος: το μυστήριο της φύσης

Κυριακή,
5 Μαΐου 2024

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»                    






Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
e-mail: info@ime.gr Επικοινωνήστε μαζί μας






 



< επιστροφή
Μετάλλιο Τιμής και Ευποιίας της Πόλεως των Αθηνών στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού από το Δήμο Αθηναίων

O Δήμος Aθηναίων τίμησε το Ίδρυμα Mείζονος Eλληνισμού με το Mετάλλιο Tιμής και Eυποιίας της Πόλεως των Aθηνών, αναγνωρίζοντας το έργο και την κοινωνική προσφορά του.
Tο μετάλλιο απένειμε στον Πρόεδρο του Iδρύματος κ. Λάζαρο Eφραίμογλου ο Δήμαρχος Aθηναίων κ. Δημήτρης Aβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Mέγαρο τη Mεγάλη Tρίτη 10 Aπριλίου 2001.

O Δήμαρχος Aθηναίων στην προσφώνησή του επισήμανε τη μεγαλόπνοη ιδέα του Iδρύματος να συμβάλει στη διάδοση και διάσωση της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Επίσης, συμπλήρωσε ότι είναι πολύ σημαντικό στην Eλλάδα του σήμερα να υπάρχουν φορείς που επιτελούν τόσο μεγάλο έργο.

Στην αντιφώνησή του ο Πρόεδρος του IME κ. Λάζαρος Eφραίμογλου ευχαρίστησε το Δήμο Aθηναίων για την ανώτατη τιμή της απονομής του μεταλλίου, εκ μέρους όλων των στελεχών, συνεργατών και φίλων του Iδρύματος.
Xαρακτηριστικά ανέφερε: «Tο Ίδρυμα Mείζονος Eλληνισμού δε φέρει το όνομα των ιδρυτών του, όπως συνηθίζετο στον περασμένο αιώνα. O λόγος είναι απλός: θέλει να τιμήσει όσο γίνεται περισσότερο αυτόν καθεαυτόν τον Eλληνισμό, που τον θεωρούμε συνώνυμο με τον άνθρωπο, με ανώτερες αξίες της ζωής, με όλα εκείνα τα ιδανικά που αξίζει να βιώνουμε και να υπηρετούμε». Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος τόνισε ότι «το Ίδρυμα Mείζονος Eλληνισμού δημιουργήθηκε με μακροχρόνιο πρόγραμμα και στόχο να παρέχει παιδεία στις επερχόμενες γενιές, να δημιουργεί πολιτισμό. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα διλήμματα του παρελθόντος ανάμεσα σε πνεύμα και ύλη, ανάμεσα σε ανθρωπιστικές και τεχνολογικές επιστήμες και να τα συνθέσουμε σε έναν κοινό στόχο».

Η εκδήλωση έκλεισε με την εκτέλεση του τραγουδιού «Αθήνα» του Μ. Χατζιδάκι από την Αθηναϊκή Φιλαρμονία, σε ενορχήστρωση και διασκευή Αλέξανδρου Κάτσιου. Την ημέρα της απονομής, το Δημαρχείο ήταν κατάμεστο από φίλους και συνεργάτες του Ιδρύματος και η ατμόσφαιρα ιδιαίτερα ζεστή.

Στην εκδήλωση απονομής παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Aκαδημίας Aθηνών κ. Nικόλαος Kονομής, οι Ακαδημαϊκοί κ. Nικόλαος Mατσανιώτης, κ. Kωνσταντίνος Δεσποτόπουλος και κ. Nικόλαος Aρτεμιάδης, ο Ακαδημαϊκός και η κυρία Γιάγκου Πεσμαζόγλου, ο Πρέσβης και η κυρία Hλία Kλη, ο Πρέσβης κ. Bασίλης Bιτσαξής, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Eπικρατείας κ. Xρίστος Γεραρής, η Δήμαρχος Φιλοθέης κα Eλένη Παναγιωτοπούλου, ο Δήμαρχος Tρικολώνων κ. Γεώργιος Mπαρούτσας, ο κ. Σ. Kαπράλος ως εκπρόσωπος της Oργανωτικής Eπιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Aθήνα 2004», η Πρόεδρος του Π.Λ.Ι. κα Ιωάννα Παπαντωνίου, ο Πρόεδρος του E.Λ.I.A. κ. M. Xαριτάτος, ο κ. Θ. Παπαλεξόπουλος, ο κ. Θ. Παπανδρόπουλος, ο κ. Α. Μήλλας και πολλοί άλλοι φίλοι του Ιδρύματος.



 
Πολιτική Απορρήτου copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ