Σύλλογος Φίλων

Κυριακή,
5 Μαΐου 2024

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»                    






Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
e-mail: info@ime.gr Επικοινωνήστε μαζί μας






 



< επιστροφή
Διεθνές Βραβείο στο ΙΜΕ για την ταινία «Ερμογένους Οίκος»

Με εύφημη μνεία βραβεύτηκε η ψηφιακή ταινία μικρού μήκους «Ερμογένους Οίκος», στο ετήσιο φεστιβάλ αρχαιολογικών ταινιών και βίντεο "The Archaeology Channel International Film and Video Festival" του Όρεγκον.

Η ταινία, παραγωγής του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, διαγωνίστηκε μαζί με καταξιωμένες παραγωγές χωρών όπως οι Η.Π.Α., η Γερμανία και η Γαλλία στην κατηγορία "Use of Animation" («χρήση ψηφιακής τεχνολογίας σε τρισδιάστατα γραφικά» και «κινούμενα σχέδια») και απέσπασε ένα από τα εφτά βραβεία που δόθηκαν συνολικά.

Η ταινία «Ερμογένους Οίκος» παρουσιάζει και αναδεικνύει τη διαρρύθμιση και τη λειτουργικότητα των κατοικιών της Πριήνης της Μικράς Ασίας κατά την Κλασική  περίοδο.  Η αρχαία αυτή πόλη άκμασε επί αιώνες και θεωρείται αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό υπόδειγμα. Η απόδοση του θέματος έγινε αποκλειστικά με τη χρήση τρισδιάστατων γραφικών και υλοποιήθηκε στο εργαστήριo Τρισδιάστατων Γραφικών του Ιδρύματος (http://3d.ime.gr/). Είναι η πρώτη  φορά που δημιουργείται στην Ελλάδα κινηματογραφική ταινία με εξ ολοκλήρου  ψηφιακό περιεχόμενο.

Το έργο παρουσιάστηκε  σε σειρά πολιτιστικών  εκδηλώσεων στο Βερολίνο και στη Βόννη, μέσα από την έκθεση «Ελληνικός Κλασικός Πολιτισμός – Ιδέα ή Πραγματικότητα». Συγκεκριμένα, ήταν το μοναδικό ψηφιακό έκθεμα στην ενότητα «Μέτρο, Μέτρηση, Ακρίβεια και Μέγεθος». Επίσης, αποτελεί μόνιμο έκθεμα του Altes Museum του Βερολίνου.

Ο «Ερμογένους Οίκος» έχει προβληθεί ακόμη σε διεθνή φεστιβάλ ταινιών αρχαιολογικού περιεχομένου όπως το "13a Rassegna Internazionale del Cinema Archeologico" στο Ροβερέτο της Ιταλίας και το "7e Festival du Film d’Archeologie d’Amien", στην Αμιένη της Γαλλίας.



 
Πολιτική Απορρήτου copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ