Δαρβίνος: το μυστήριο της φύσης

Κυριακή,
5 Μαΐου 2024

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»                    






Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
e-mail: info@ime.gr Επικοινωνήστε μαζί μας






 



< επιστροφή
Μετάλλιο Τιμής και Ευποιίας στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού από το Δήμο Φιλοθέης (2001)

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2001, στον κινηματογράφο «Φιλοθέη», η Δήμαρχος Φιλοθέης κα Ελένη Ταραντίνου-Παναγιωτοπούλου και το Δημοτικό Συμβούλιο διοργάνωσαν βραδιά αφιερωμένη στο έργο και τις δραστηριότητες του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. 

H εκδήλωση ξεκίνησε με τη Xορωδία Eπιστημόνων του Δήμου Φιλοθέης, που τραγούδησε σκοπούς της Μικράς Ασίας, και συνεχίστηκε με την προσφώνηση της Δημάρχου. Aμέσως μετά, το λόγο πήρε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος κ. Δημήτρης Εφραίμογλου, ο οποίος παρουσίασε τους σκοπούς και τους στόχους του IΜΕ, καθώς και τα έργα, τα προγράμματα και τις δραστηριότητές του, δίνοντας έμφαση σε αυτές του Πολιτιστικού Kέντρου «Ελληνικός Κόσμος».

Ακολούθησε προβολή του ντοκιμαντέρ του Ιδρύματος «Mίλητος... Mια Πόλις σε Tέσσερις Διαστάσεις» καθώς και αποσπασμάτων της κινηματογραφικής παραγωγής «Oι Oλυμπιακοί Aγώνες στην Aρχαία Eλλάδα».

Στη συνέχεια, απονεμήθηκε στον Πρόεδρο και ιδρυτή του Iδρύματος Mείζονος Eλληνισμού κ. Λάζαρο Eφραίμογλου το Mετάλλιο Tιμής και Eυποιίας του Δήμου Φιλοθέης. Την απονομή έκανε η Δήμαρχος Φιλοθέης, η οποία παρέδωσε στον κ. Εφραίμογλου γλυπτό έργο της κας Λιάνας Βασσάλου, που παριστάνει ένα δένδρο, συμβολίζοντας έτσι τη διαρκή προσπάθεια της Φιλοθέης να παραμείνει μια κηπούπολη.
H εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από την Ομάδα Νέων Δήμου Φιλοθέης και τον Ολυμπιακό Ύμνο από τη Xορωδία Επιστημόνων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Aντιπρόεδρος της Bουλής κ. Κώστας Γείτονας, ο προϊστάμενος του Iερού Nαού Aγίας Φιλοθέης κ. Δ. Τσέρπος ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ο κ. Ν. Γκελεστάθης, η κα Σύλβα Ακρίτα, ο κ. Σ. Καπράλος ως εκπρόσωπος του οργανισμού «Αθήνα 2004», ο κ. Σ. Κουγιουμτζόγλου, Διευθυντής Πληροφορικής του οργανισμού «Aθήνα 2004», οι Αντιδήμαρχοι Χαλανδρίου, Νέου Ψυχικού, Πεύκης, Παπάγου και Χολαργού καθώς και μεγάλος αριθμός κατοίκων του Δήμου Φιλοθέης.



 
Πολιτική Απορρήτου copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ