Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
26-03-2013
Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Απριλίου στον «Ελληνικό Κόσμο»


Τα Σαββατοκύριακα του Απριλίου ο «Ελληνικός Κόσμος» γίνεται ο απόλυτος προορισμός για παιδιά κάθε ηλικίας. Tα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. Tα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά
Προγράμματα Ιανουαρίου

(Για παιδιά προσχολικής ηλικίας)


Σάββατο 6 Απριλίου 2013
Μύθοι του Αισώπου (από το θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες»)
Στο νέο αυτό πρόγραμμα, τρεις μύθοι του Αισώπου, «Ο ψεύτης βοσκός», «Ο βοριάς και ο ήλιος» και «Ο Ερμής και ο ξυλοκόπος», συνθέτουν μια κωμική ιστορία μέσα από τη ματιά του θιάσου «Αθηναϊκές Μαριονέτες». Mαριονέτες, γαντόκουκλες, μαρότες και γιγαντόκουκλες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών, ενώ οι τεχνικές του θεάτρου σκιών και του μαύρου θεάτρου δίνουν μια διαφορετική καλλιτεχνική νότα. Τα παιδιά ταυτίζονται με τους μυθικούς ήρωες και στο τέλος έρχονται σε επαφή με τις κούκλες, αναγνωρίζοντας τη θεατρική σύμβαση: το γεγονός πως ένας άνθρωπος είναι αυτός που τους δίνει ζωή!
Για παιδιά 3-5 ετών

Σάββατο 13 Απριλίου 2013
«Μια Ολυμπιάδα για τους κατοίκους του δάσους»
Οι φίλοι μας τα ζώα διοργανώνουν τη δική τους Ολυμπιάδα και καλούν τα παιδιά ν’ αγωνιστούν στο πλάι τους. Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής: το γέλιο, ο ενθουσιασμός και η ατελείωτη διάθεση για παιχνίδι.

Στο πλαίσιο του νέου αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος, μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν τα Ολυμπιακά αθλήματα με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα τους ζώα! Στόχος του είναι η συνεργασία, η διασκέδαση, το ομαδικό παιχνίδι καθώς και η καλύτερη αντίληψη του σώματος και της σχέσης του με το χώρο.
Για παιδιά 3-5 ετών

Σάββατο 20 Απριλίου 2013
Μικροί καλλιτέχνες στα μονοπάτια της γνώσης
Στο νέο αυτό πρόγραμμα, τα παιδιά, με πινέλα στα χέρια τους και με πολλά χρώματα ολόγυρά τους, αποτυπώνουν ιστορίες πάνω στο χαρτί.

Μέσα από παραμυθένιες ιστορίες και με βοηθό τα χέρια και τη φαντασία τους, ανακαλύπτουν τα χρώματα, παίζουν με τις μπογιές, ταξιδεύουν στο «δάσος χωρίς χρώματα» και τρυπώνουν σ’ αυτό τον πολύχρωμο λαβύρινθο. Στο τέλος πειραματίζονται με ποικίλα υλικά και δημιουργούν τα δικά τους αριστουργήματα!
Για παιδιά 3-5 ετών

Σάββατο 27 Απριλίου 2013
«Ο ποντικός και η θυγατέρα του» λαϊκό παραμύθι
Οι μικροί φίλοι μας θα προσεγγίσουν τη λαϊκή μας παράδοση μέσα από ένα παραμύθι. Το παραμύθι αυτό «ζωντανεύει» με τη βοήθεια ποικίλων δραστηριοτήτων, οι οποίες γίνονται αφορμή για δημιουργική έκφραση και πολύ παιχνίδι.

Μέσα από το λαϊκό παραμύθι «Ο ποντικός και η θυγατέρα του» ξεδιπλώνεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο έχει σκοπό παιδιά και γονείς να βιώσουν μια ιστορία που συνδέεται με τη λαϊκή παράδοση. Έτσι έρχονται σε επαφή με έμμεσο τρόπο με τα έθιμα του τόπου μας. Τα παιδιά εκφράζονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και τη σωματική κίνηση και αναπτύσσουν τον προφορικό λόγο.
Για παιδιά 3-5 ετών

Γενικές πληροφορίες
για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
του «Ελληνικού Κόσμου»


 • Ώρα έναρξης: 11:30.
 • Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά.
 • Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
 • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
 • Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, Πειραιώς 254, Ταύρος.
 • Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης
 • http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
(Για παιδιά από 5 έως 12 ετών)

Κυριακή 7 Απριλίου 2013
Χίμαιρα, Κένταυροι, Σφίγγα…
…είναι μερικά μόνο από τα πλάσματα που δημιούργησε η φαντασία των Αρχαίων Ελλήνων. Συνδυασμός δύο ή και περισσότερων όντων, είναι όλα ονομαστά για τις υπερφυσικές τους δυνατότητες και «καταστροφικές» συνήθειες, όμως πάντοτε βρισκόταν κάποιος να τα αντιμετωπίσει!

Αυτή την Κυριακή οι μικροί μας φίλοι αποκαλύπτουν τον κόσμο των χιμαιρικών πλασμάτων που δημιουργήθηκαν από τον εκρηκτικό συνδυασμό φαντασίας και πραγματικότητας στο μυαλό των αρχαίων. Μέσα από παιχνίδια, κατασκευές και αινίγματα, τα παιδιά γνωρίζουν όσα δεν ήξεραν για τη μυθική Χίμαιρα, τους Κενταύρους κι άλλα πλάσματα, ενώ παράλληλα γίνονται και τα ίδια «μυθοπλάστες» και εμπνευστές των δικών τους αλλόκοτων όντων.
Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

Κυριακή 14 Απριλίου 2013
Ο κόσμος των Βίκινγκς σε 90 λεπτά!
Μιάμιση ώρα είναι άραγε αρκετή για να γνωρίσουν τα παιδιά τους Βίκινγκς; Τι απ’ όλα όσα ξέρουμε γι' αυτούς τους ξεχωριστούς θαλασσοπόρους του Βορρά είναι μύθος και τι πραγματικότητα;

Τα ταξίδια, η καθημερινότητα, οι συνήθειες, η γραφή, η ενδυμασία, το χιούμορ, τα ήθη και τα έθιμα των Σκανδιναβών εξερευνητών αποκαλύπτονται στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία. Οι μύθοι τους γίνονται πηγή έμπνευσης για τα παιδιά και η γραφή τους... παιχνιδάκι!
Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

Κυριακή 21 Απριλίου 2013
Θησέας: στο λαβύρινθο των περιπετειών του!
Χωρίς το μίτο της Αριάδνης, ο Θησέας θα είχε μείνει στο λαβύρινθο και ο Μινώταυρος θα τον είχε «εξαφανίσει»…Τα παιδιά «ξεθάβουν» από το κουτί της μυθολογίας, αυτή κι άλλες πολλές από τις περιπέτειες του Θησέα μέχρι να γίνει βασιλιάς.

Οι μικροί μας φίλοι γνωρίζουν τον θαρραλέο ήρωα Θησέα και τα κατορθώματα του, που τον έκαναν τόσο γνωστό κι αγαπητό στους αρχαίους προγόνους μας. Οι μύθοι που τον περιβάλλουν γίνονται πηγή έμπνευσης για παιχνίδια και καλλιτεχνικές δημιουργίες.
Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

Κυριακή 28 Απριλίου 2013
Πασχαλινό εργαστήρι!
Καλλιτεχνικές δημιουργίες με…πασχαλινή έμπνευση και διάθεση!
Σε εορταστική ατμόσφαιρα, ο «Ελληνικός Κόσμος» στήνει ένα πασχαλινό εργαστήρι με παιχνίδια και πρωτότυπες κατασκευές. Τα παιδιά μαθαίνουν ήθη κι έθιμα από πολλές γωνιές της Ελλάδας, παίζουν, ζωγραφίζουν  και δημιουργούν, με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα.
Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

Γενικές πληροφορίες
για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»


 • Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
 • Διάρκεια προγραμμάτων 90 λεπτά
 • Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
 • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
 • Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, Πειραιώς 254, Ταύρος.
 • Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Λεωφορεία: 049 (Πειραιάς-Ομόνοια), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
914 (Ομόνοια-Πειραιάς-Παλαιά Κοκκινιά), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ): ηλεκτρικός σταθμός Καλλιθέας


Σχετικά αρχεία φωτογραφιών:

26-03-2013
Φωτογραφίες Σαββατιάτικων και Κυριακάτικων Εκπαιδευτικών προγραμμάτων Απριλίου


 

copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ