English
  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
> Θέλω να λάβω το δελτίο καταγραφής γενεαλογικού δέντρου
> Θέλω να εργαστώ εθελοντικά στο πρόγραμμα
> Θέλω να προσφέρω υλικό ή μαρτυρία
> Εγγραφή στo NEWSLETTER ώστε να λαμβάνω ενημερωτικά μηνύματα
Γίνε και εσύ εθελοντής...
Το πρόγραμμα Γενεαλογιών βασίζεται και εκτιμά ιδιαίτερα την προσφορά εθελοντικής εργασίας για τη διανομή και τη συμπλήρωση των Δελτίων Επικοινωνίας και των Δελτίων Καταγραφής Γενεαλογικού Δέντρου. »
Δελτίο καταγραφής Γενεαλογικού Δέντρου » Οδηγίες συμπλήρωσης δελτίου »
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Η Μακεδονία ανήκει στις περιοχές που εντάχθηκαν στο ελληνικό κράτος με τις λεγόμενες «Νέες Χώρες», οι οποίες κατά κύριο λόγο υποδέχτηκαν πρόσφυγες μετά τις πολλαπλές πολεμικές και πολιτικές περιπέτειες του ελληνικού έθνους τον 20ό αιώνα. »

Η πλειονότητα των οικισμών του Λεκανοπεδίου δημιουργήθηκε με την εγκατάσταση των προσφύγων από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και τη Θράκη και τη συρροή των εσωτερικών προσφύγων και μεταναστών μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ιστορία και οι μνήμες των κατοίκων της Αττικής αντανακλούν την ιστορική μνήμη του ελληνικού έθνους. »

Συλλογική έκδοση του ΙΜΕ, που εκδόθηκε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και αναφέρεται στην παρουσία και την ιστορική πορεία των προσφύγων από τη Μικρά Ασία στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου. »

Τα άρθρα που περιλαμβάνονται στην έκδοση του ΙΜΕ «Από την Απολυταρχία στον Κεμαλισμό» σχολιάζουν τις εξελίξεις στην Πόλη και γενικότερα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία την κρίσιμη περίοδο 1905-1921. »

Ντοκιμαντέρ με θέμα την ανάμνηση της μικρασιατικής πατρίδας και του ξεριζωμού από τους τελευταίους επιζώντες πρόσφυγες. Στηρίζεται σε αποσπάσματα μαγνητοσκοπημένων συνεντεύξεων Μικρασιατών προσφύγων πρώτης γενιάς από το Αρχείο Μαρτυριών του Τμήματος Γενεαλογίας και Προφορικής Ιστορίας. »


copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ