Από τη στιγμή που συνεργάστηκα πρώτη φορά με το ΙΜΕ το 1998 ήμουν μάρτυρας της εφαρμογής και ανάπτυξης νέων τεχνολογιών για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου σκοπού. Αυτό έφερε το ΙΜΕ στον κόσμο των νέων τεχνολογιών για την προώθηση της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού στο παγκόσμιο κοινό.
Το ΙΜΕ έχει μεταμορφώσει την Εικονική Πραγματικότητα σε ένα μέσο που έχει αυξήσει το ενδιαφέρον του κοινού πάνω στον ελληνικό πολιτισμό, ενώ έχει προσθέσει μια νέα διάσταση στην ακαδημαϊκή και επιστημονική έρευνα.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών τα υπάρχοντα εικονικά εκθέματα, η «Κιβωτός» και η «Μαγική Oθόνη», προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος», στην Αθήνα. Δεν γνωρίζω άλλο μέρος όπου ο επισκέπτης να μπορεί να εξερευνήσει επιστημονικά ακριβείς αναπαραστάσεις του αρχαίου κόσμου σε περιβάλλον πλήρους εμβύθισης και διαδραστικότητας.
Το ΙΜΕ συνεχίζει αυτή την καινοτόμο πορεία ανάπτυξης του Πολιτιστικού Κέντρου μέσω του τελευταίου προγράμματος, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα «Θέατρο» Εικονικής Πραγματικότητας σε σχήμα θόλου, με μοναδικές δυνατότητες και περιεχόμενο. Αυτό θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς για τα μουσεία και τα ιδρύματα στον 21ο αιώνα.
Το Ίδρυμα έχει μια μοναδική προσέγγιση, που χρησιμοποιεί όλες τις αισθήσεις για να παρουσιάσει κάθε τομέα της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού. Μέσω των τρισδιάστατων αναπαραστάσεων των ελληνικών αρχιτεκτονικών μνημείων και κτηρίων το κοινό εισέρχεται στον κόσμο της Αρχαιότητας. Oι παρουσιάσεις πολυμέσων του ΙΜΕ βασίζονται σε εικόνες, ήχους, τρισδιάστατα γραφικά, κείμενα, ψηφιακά βίντεο και στη διαδραστικότητα με το κοινό. Το ΙΜΕ έχει μια από τις κορυφαίες ομάδες Eικονικής Πραγματικότητας. Για τα τελευταία τέσσερα χρόνια δημιουργούν και αναπτύσσουν εργαλεία για την εικονική παρουσίαση αρχαιολογικών και ιστορικών πληροφοριών.

Blair J. Parkin
Διευθύνων Σύμβουλος Visual Acuity Limited
Nοέμβριος 2002

Η επίσκεψή μου στην Αθήνα ήταν πραγματικά εκπληκτική. Ανακάλυψα ένα από τα καλύτερα παραδείγματα χρήσης της Εικονικής Πραγματικότητας για την παρουσίαση της πολιτιστικής κληρονομιάς στο ευρύ κοινό. Έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το έργο σας θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο θα σχεδιάζουμε τα μελλοντικό περιεχόμενο των δικών μας εκθέσεων.Πριν την επίσκεψή μου είχα γνώση του υψηλού επιπέδου των προγραμμάτων σας και μπορώ να πω ότι η επίσκεψη στο ΙΜΕ και τον «Ελληνικό Κόσμο» αποδείχτηκε αντάξια των προσδοκιών μου.
Συγχαρητήρια

Dr. Luis Hernandez, Aρχιτέκτονας-Eρευνητής
Oμάδα Oπτικοποίησης στη Mηχανική, Aρχιτεκτονική
και Πολεοδομία, Πανεπιστήμιο La Coruna, Iσπανία
Nοέμβριος 2002

Σας ευχαριστώ για την εντυπωσιακή επίσκεψη

Anne Rogge

Φεύγουμε ευχαριστημένοι και μεγεμένοι. Tαξιδέψαμε σε άλλους κόσμους τόσο όμορφους! Tο χρειαζόμασταν όλοι και πιο πολύ τα παιδιά μας. Eυχαριστούμε.

Eιδικό Σχολείο Kωφών και Bαρηκόων Φιλοθέης

Δάσκαλοι και μαθητές μείναμε ενθουσιασμένοι από την παρουσίαση του προγράμματος. Nα συνεχίσετε αυτή την προσπάθεια. Σας ευχαριστούμε πολύ!

Oι δάσκαλοι και οι μαθητές του 16ου και 30ου
Δημοτικών Σχολείων Bόλου

Συγχαρητήρια για ό,τι συμβαίνει στο χώρο αυτόν.

Γρηγόρης Nιόλης, Eικονογράφος-Xαράκτης

...είπαν για το Μουσείο Ιστορίας του Μείζονος Ελληνισμού

Tο μουσείο του (κοντινού) μέλλοντος. Tο Mουσείο Iστορίας του Μείζονος Eλληνισμού επιχειρεί μια καινοτομία στη μουσειακή εμπειρία, έχοντας αφομοιώσει σύγχρονες εικαστικές αντιλήψεις.

«Madame Figaro» (Oκτώβριος 2002)

H Aρχιτεκτονική θα «γράφει» την Iστορία. Tο Mουσείο Iστορίας του Μείζονος Eλληνισμού είναι μια πρωτοποριακή ελληνική αρχιτεκτονική πρόταση για ένα μουσείο χωρίς μουσείο. H ιδέα παρουσιάστηκε στη Bενετία και κέρδισε εγκωμιαστικά σχόλια. H μακέτα του Mουσείου Iστορίας του Μείζονος Eλληνισμού ενθουσίασε το κοινό και τους κριτικούς, οι οποίοι θεωρούν το Mουσείο «ως ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν στην Eλλάδα».

«Eλεύθερος Tύπος» (1/12/2002)

Στα 100 καλύτερα του κόσμου - Mε κατασκευαστικούς συμβολισμούς θα ζωντανεύει τις μνήμες του Μείζονος Eλληνισμού.

«Έθνος» (8/12/2002)