Μια γλυκιά αύρα πλανάται στην ατμόσφαιρα. Το φθινόπωρο, που στη χώρα μας το λέμε και μικρό καλοκαιράκι, έχει τα δικά του μυστικά. Κουβαλάει τη δική του αλλαγή και το δικό του χρώμα. Πολλές φορές είναι μελαγχολικό. Αυτό, βέβαια, μπορεί να είναι και δημιουργία. Κλείνει ένας κύκλος ζωής και προετοιμάζεται ένας άλλος. Aυτή την προετοιμασία της φύσης ο άνθρωπος τη συναγωνίζεται με σχέδια και ιδέες. Κι εμείς, ο Σύλλογος Φίλων του ΙΜΕ, βοηθοί και συμπαραστάτες στο έργο και τις ιδέες του, θα είμαστε όπως πάντα παρόντες και δυναμικοί συνεργάτες στις νέες του εκδηλώσεις.

Eτοιμάζονται πολλά καινούρια θεάματα: εκθέσεις, παρεμβάσεις στο πολιτιστικό γίγνεσθαι για μικρούς και μεγάλους. Για όλα αυτά θα λάβετε ως συνήθως τις προσκλήσεις σας, για την ενημέρωση αλλά και την απαραίτητη συμμετοχή σας. Έτσι, για να σας βάλουμε λίγο στο πνεύμα της προετοιμασίας, σας δίνουμε και από το περιοδικό τις πρώτες ημερομηνίες. Το ΙΜΕ συμμετέχει στην εκστρατεία για την προστασία της πόλης και την επάνοδο στη φυσιολατρική ζωή, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2002. Θα βάλει το γνωστό, δικό του στίγμα στην υπόθεση αυτή, με ένα ολόκληρο πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει το εκπαιδευτικό του τμήμα. Στόχος του προγράμματος είναι να ενεργοποιήσει την ευαισθησία και τη φαντασία των παιδιών τούτης της πολύπαθης πόλης και να αναδείξει τις δικές τους προτάσεις ως τη βιώσιμη λύση για το «ευ ζην».

Στο ίδιο πνεύμα και με το ίδιο μεράκι δίνονται τα κατάλληλα εφόδια στα παιδιά μας, ώστε να υποδυθούν τους αρχαιολόγους. Tην Κυριακή 6 Oκτωβρίου 2002 στον «Ελληνικό Κόσμο» μπορούν να εξερευνήσουν πολύτιμους αρχαιολογικούς θησαυρούς, μέσα από τις σελίδες της νέας παραγωγής του ΙΜΕ και της εκδοτικής εταιρείας «Ερευνητές» με τίτλο «Το βιβλίο της Αρχαιολογίας - Oδηγός των Εξερευνητών του Χρόνου». Στις 9 Nοεμβρίου 2002, ημέρα Σάββατο, σας περιμένουμε σε μονοήμερη εκδρομή στην Iερά Mονή Λουκούς στη Mαλεβή και στο Άστρος Kυνουρίας.

Oι οπώρες είναι καλές κι η σοδειά είναι καλή και θα μας ανταμείψει.
Καλό φθινόπωρο.

Μάγδα Χατζηδίνα

Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων IME