ΕΚΘΕΣΗ

image

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έρχονται; Πώς θέλουμε να ζήσουμε στο μέλλον; Τις απαντήσεις μάς προσκαλεί να δώσουμε η διαδραστική ψηφιακή έκθεση με τίτλο «Ο Πλανήτης σε χρειάζεται... Ζήσε στο 2050!» που παρουσιάζεται από τις 21 Απριλίου 2013 στον «Ελληνικό Κόσμο».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

image

Ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται τη νέα χρονιά με περισσότερα από 30 νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, από τον Οκτώβριο έως το Μάιο! Τα Σαββατοκύριακα στον «Ελληνικό Κόσμο» οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά μέσα από παιχνίδια και κατασκευές.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

image

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο πλαίσιο της προσφοράς του στους νέους, ανέλαβε τη δημιουργία μιας νεανικής τηλεοπτικής εκπομπής για το βιβλίο με τίτλο «Ο Γύρος του Κόσμου με 80 Βιβλία». Η εκπομπή έχει 26 επεισόδια διάρκειας 30 λεπτών και θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 18:00 στην ΕΤ1. Δημιουργήθηκε από νέους καλλιτέχνες και απευθύνεται στους εφήβους που διαβάζουν και θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους για το βιβλίο.

«Θόλος»

image

Θέλετε να γνωρίσετε την αρχαία Μίλητο καθισμένοι αναπαυτικά στη «Θόλο»; Τώρα σας δίνεται η δυνατότητα!
Ακολουθήστε την πορεία που εσείς επιθυμείτε, κάντε βόλτα στους δρόμους, μπείτε μέσα στα σπίτια, ανακαλύψτε τα μνημεία και τα δημόσια κτήρια. Το νέο πρόγραμμα Εικονικής Πραγματικότητας «Διαδραστική περιήγηση στην αρχαία Μίλητο», με μοναδικά γραφικά, ζωντανεύει την πόλη όπως ήταν 2.000 χρόνια πριν. Σαν να βρίσκεστε πραγματικά εκεί!

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

image

Γνωρίστε την ιστορία, τους ανθρώπους και τους δημοκρατικούς θεσμούς που ανέδειξε ο χώρος της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών μέσα από μια διαδραστική περιπέτεια στο «μαγικό» αυτό τόπο. Ο ψηφιακός δίσκος (DVD-ROM) περιλαμβάνει πληθώρα επιστημονικών πληροφοριών, πλούσια εικονογράφηση, διασκεδαστικά παιχνίδια, καθώς και τις μοναδικές δυνατότητες περιήγησης στην ομώνυμη έκθεση που παρουσιάζεται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, αλλά και στο πρόγραμμα Εικονικής Πραγματικότητας που προβάλλεται στη «Θόλο».

«Θόλος»

image

Η νέα τρισδιάστατη ταινία με τίτλο «Δαρβίνος: το μυστήριο της φύσης» παρουσιάζεται στη «Θόλο», το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου», από το Νοέμβριο του 2011. Η ταινία υπόσχεται ένα περιπετειώδες ταξίδι ανακάλυψης της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας μέσα από τα μάτια του Δαρβίνου.

ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ

image

Θέλετε να γιορτάσετε τις παιδικές σας εκδηλώσεις σε σύγχρονους μουσειακούς χώρους;
Αν ναι, ο «Ελληνικός Κόσμος» σας παρέχει τη δυνατότητα να οργανώσετε μοναδικές παιδικές εκδηλώσεις (γενέθλια, ονομαστικές γιορτές κ.ά.) στις εγκαταστάσεις του, με πρωτότυπες και δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που σχεδιάζονται και παρουσιάζονται από τους έμπειρους μουσειοπαιδαγωγούς μας.

ΕΚΔΟΣΗ

image

Γνωρίστε την Αρχαία Αγορά της Αθήνας μέσα από την παιδική έκδοση του ΙΜΕ «Γνωρίζω την Αρχαία Αγορά της Αθήνας», με κείμενα και αυτοκόλλητες εικόνες.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

image

Ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με καινούρια εκπαιδευτικά προγράμματα και νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών. Τα παιδιά παρακινούνται να συνεργαστούν, να παρατηρήσουν, να ερευνήσουν και να δημιουργήσουν.