ΗENRY-PAUL BOISSONNAS ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ 1921 (2002)
Henri-Paul Boissonnas

Τιμή: € 65.00

Εκδότης: Κοινή έκδοση του ΙΜΕ και του Μουσείου Μπενάκη
359 Σελίδες
ISBN: 960-7957-18-0
Κωδικός: 00.10.91.0710
Διαθεσιμότητα τίτλου: Μη διαθέσιμος

O τόμος «Henri-Paul Boissonnas: Μικρά Ασία 1921» περιλαμβάνει 300 περίπου φωτογραφίες του Henri-Paul Boissonnas, αδημοσίευτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, και αρκετές έγχρωμες ακουαρέλες, αφού ο ίδιος υπήρξε παράλληλα και ζωγράφος. Το 1921 ο Henri-Paul Boissonnas, γόνος ελβετικής οικογένειας φιλελλήνων φωτογράφων, ταξίδεψε στη Μικρά Ασία με σκοπό τη φωτογραφική καταγραφή της Μικρασιατικής Eκστρατείας, που τότε έμοιαζε ηρωικό έπος, για λογαριασμό της εφημερίδας Journal de Geneve. Παράλληλα, ο Boissonnas αποτύπωσε την καθημερινή ζωή Ελλήνων και Τούρκων, τη φύση και τις αρχαιότητες που συναντούσε στην πορεία του. Σχεδόν ογδόντα χρόνια αργότερα, το αρχείο του φωτογράφου περιήλθε, μέσω δωρεάς, στο Μουσείο Μπενάκη, με το οποίο το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού προέβη από κοινού σε έκδοση του πολύτιμου και εξαιρετικά ενδιαφέροντος υλικού.

Δημοσιεύονται επίσης τα γράμματα που έστελνε στη διάρκεια του ταξιδιού στην αρραβωνιαστικιά και στους γονείς του, μέρος του ημερολογίου του και σχετικά έγγραφα. Το λεύκωμα αποκτά και χρηστικό χαρακτήρα, καθώς συνοδεύεται από άρθρα που φωτίζουν και ερμηνεύουν το γενικό ιστορικό πλαίσιο της εποχής, την οικογενειακή κατάσταση των Boissonnas, τη φωτογραφική οπτική του αλλά και την ιστορία του αρχείου.

Η καλαίσθητη έκδοση αποτελεί συμβολή των δύο Ιδρυμάτων στα 80χρονα από τη Μικρασιατική Eκστρατεία και προσφέρει μια ασυνήθιστη αλλά διεισδυτική ματιά στα γεγονότα που σημάδεψαν τον Eλληνισμό στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 0000 ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ