ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΘΗΝΑ (2009)
Εύη Πίνη

Τιμή: € 13.80

Εκδότης: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού & Ερευνητές
48 Σελίδες
ISBN: 978-960-368-440-4
Κωδικός: 
Διαθεσιμότητα τίτλου: Διαθέσιμος

Ο Περικλής, ο γιος του Ξανθίππου από το δήμο του Χολαργού, ήταν μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, ο πιο σημαντικός δημόσιος άνδρας που γέννησε ο 5ος αιώνας π.Χ. Η συγγραφέας σκιαγραφεί τη ζωή του μεγάλου Αθηναίου πολιτικού αξιοποιώντας παραθέματα από ιστορικούς όπως ο Πλούταρχος και ο Θουκυδίδης.

Ο ιδιωτικός βίος, όμως, αποτελεί το έναυσμα για να αναδυθεί η κλασική Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ. σε όλες τις εκφάνσεις της: η πολιτική ζωή, η κοινωνία, ο πολιτισμός, ο Πελοποννησιακός πόλεμος. Μαθαίνουμε για τις διαμάχες μεταξύ δημοκρατικών και ολιγαρχικών, τη λειτουργία της αθηναϊκής δημοκρατίας, τα δικαστήρια και το μέτρο του οστρακισμού. Ακόμη, περιγράφεται η θέση της γυναίκας στην κοινωνία της εποχής, η εκπαίδευση των νεαρών Αθηναίων και το μεγαλόπνοο σχέδιο ανέγερσης ναών, στους οποίους περιλαμβάνονται τα Προπύλαια και ο Παρθενώνας. Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στον Πελοποννησιακό πόλεμο, με τις τραγικές συνέπειές του για την αθηναϊκή κοινωνία. Το βιβλίο κλείνει με μια αναφορά στην κληρονομιά που άφησε ο «χρυσός αιώνας» του Περικλή στη Δύση και στην περιπέτεια των αρχαιοτήτων από τον Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο.

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 2010 ή γράψτε στο sales@ime.gr.
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 
Άνθρωποι 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ