ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ - ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ (2009)
Eύη Πίνη

Τιμή: € 13.80

Εκδότης: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού - Ερευνητές
159 Σελίδες
ISBN: 978-960-368-443-5
Κωδικός: 00.10.01.3617
Διαθεσιμότητα τίτλου: Διαθέσιμος

Βρισκόμαστε στην Αθήνα την άνοιξη του 421 π.Χ. Ο βουλευτής Καλλίμαχος, ως πρύτανης της Πανδιονίδας φυλής, σιτίζεται δωρεάν στη Θόλο. Εκεί γνωρίζεται με το δούλο Χυτρίωνα από τη Θράκη, φημισμένο μάγειρα της Θόλου και χαρισματικό αφηγητή. Καθώς ξετυλίγει το νήμα της ζωής του, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, ο Χυτρίωνας αποκαλύπτει πολλά, κρατάει όμως ένα καλά κρυμμένο μυστικό... Γύρω από αυτό τον άξονα στήνεται μια ιστορία μυστηρίου, με πολλές ανθρώπινες πτυχές. Η ατομική ιστορία του πρωταγωνιστή διασταυρώνεται με τη συλλογική, οι χαρακτήρες οικοδομούνται με φόντο το πολιτικό σκηνικό, πίσω από το μυστήριο αναδύονται η ατμόσφαιρα και ο τρόπος ζωής της εποχής.

Η συγγραφέας δημιουργεί ένα συνεκτικό ιστό, όπου δένονται αρμονικά η λογοτεχνική αφήγηση με την ιστορική γνώση. Επιπλέον, για την πληρέστερη κατανόηση του κειμένου, στο περιθώριο της σελίδας παρατίθενται επεξηγήσεις των όρων που συναντώνται. Στο τέλος του βιβλίου είναι ενσωματωμένο παράρτημα, με επιπρόσθετες πληροφορίες για την πολιτική οργάνωση της Αθήνας του 5ου αιώνα π.Χ., τα κτήρια, το θεσμό της δουλείας, ακόμη και τη διατροφή.

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 0000 ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ