ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ (2007)
Μαρίζα Ντεκάστρο

Τιμή: € 13.00

Εκδότης: Κοινή έκδοση του ΙΜΕ και της εκδοτικής εταιρείας «Ερευνητές»
Μετάφραση:  -
0 Σελίδες
ISBN: 978-960-368-398-8
Κωδικός: 00.10.01.3122
Διαθεσιμότητα τίτλου: Διαθέσιμος

Το υλικό του βιβλίου αυτού, που περιγράφει τη ζωή και τη δράση του στρατηγού Μακρυγιάννη, βασίζεται στα Απομνημονεύματα του αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης. Ο Μακρυγιάννης έμαθε γράμματα σε μεγάλη ηλικία για να καταθέσει την προσωπική του μαρτυρία, στην οποία παρουσιάζει την άποψή του για τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας, την Εμφύλια σύγκρουση, τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα της ελεύθερης Ελλάδας.

Το ιδιαίτερο, όμως, στοιχείο των Απομνημονευμάτων, πέρα από την ιστορική τους αξία ως μαρτυρίας, είναι η ξεχωριστή τους γλώσσα. Η γλώσσα τους είναι παραστατική, ζωντανή, ανορθόγραφη και γεμάτη πάθος, που στα χέρια του Μακρυγιάννη γίνεται εργαλείο, για να καταγράψει γεγονότα, εκτιμήσεις και απόψεις, για να καταθέσει την εμπειρία ολόκληρης της ζωής του. Ο αναγνώστης του βιβλίου έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ιδιαίτερη αυτή γλώσσα, μέσα από αυτούσια αποσπάσματα, και παράλληλα να αντλήσει πληροφορίες για σημαντικές εξελίξεις της Ελληνικής Επανάστασης και της γέννησης του νεότερου ελληνικού κράτους: Η μάχη με τον Ιμπραήμ στους Μύλους του Ναυπλίου το 1825, η πολιορκία της Αθήνας από τον Κιουταχή το 1826-1827, η εκλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως κυβερνήτη της Ελλάδας, η δολοφονία του και ο ερχομός του Όθωνα το 1833, το Κίνημα της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843 για την επιβολή Συντάγματος είναι ορισμένα από τα γεγονότα που παρατίθενται. Την έκδοση πλαισιώνει χρονολόγιο από τη διεθνή πολιτική σκηνή.

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 0000 ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ