ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΟΡΙΤΣΙ (2001)
Μάνια Καπλάνογλου, Επιστημονική επιμέλεια

Τιμή: € 7.30

Εκδότης: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
32 Σελίδες
ISBN: 960-7957-10-5
Κωδικός: 00.10.91.0702
Διαθεσιμότητα τίτλου: Μη διαθέσιμος

Το παραμύθι «Tο καλό και το κακό κορίτσι» είναι το πρώτο της σειράς «Λαϊκά παραμύθια και παραμυθάδες από τη Μικρά Ασία» και προέρχεται από την Αλικαρνασσό. Tο έφεραν μαζί τους Έλληνες πρόσφυγες, οι οποίοι μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 εγκαταστάθηκαν στη Νέα Αλικαρνασσό του Ηρακλείου Κρήτης. Ήρωές του είναι ένα καλό ορφανό κορίτσι, η κακιά μητριά του με τη ζηλιάρα κόρη της, ένας πρίγκιπας, μια σοφή δρακόντισσα αλλά και ένα γιασεμί, μια ελιά και μια χαρουπιά.

Tο παραμύθι είναι ένα μέσο για να προσεγγίσει ο αναγνώστης ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτισμικού μας πλούτου, τα παραμύθια των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, και να γνωρίσει μέσα από αυτά την ιστορία των ανθρώπων και των τόπων που τα δημιούργησαν. Tαυτόχρονα, μέσα στο αχανές υλικό της παιδικής λογοτεχνίας, όπου κυκλοφορούν διασκευές ελληνικών και ξένων παραμυθιών από δεύτερο και τρίτο χέρι, το παραμύθι αυτό μπορεί να ξαναγίνει ο μίτος που οδηγεί στο λόγο των λαϊκών παραμυθάδων, οι οποίοι κουβαλούν στη μνήμη τους την πολύτιμη κληρονομιά της λαϊκής μας παράδοσης.

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 0000 ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ