Η ΣΥΛΛΗ ΤΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ. ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ (2005)
Τάκης Α. Σαλκιτζόγλου

Τιμή: € 15.00

Εκδότης: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
189 Σελίδες
ISBN: 960-7957-37-7
Κωδικός: 00.10.91.0734
Διαθεσιμότητα τίτλου: Μη διαθέσιμος

Το βιβλίο «Η Σύλλη του Ικονίου. Μία ελληνική κωμόπολη στην καρδιά της Μικράς Ασίας» ασχολείται με την ιστορία της μικρασιατικής αυτής κωμόπολης, που απείχε οκτώ χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Λυκαονίας, το Ικόνιο, εντασσόταν όμως πολιτισμικά στην Καππαδοκία. Ο συγγραφέας, προκειμένου να εξιστορήσει την ενδιαφέρουσα διαδρομή της μέσα στο χρόνο, βασίζεται στις λιγοστές και δυσπρόσιτες ιστορικές πηγές που υπάρχουν, τις οποίες διασταυρώνει με τις γραπτές και προφορικές μαρτυρίες Μικρασιατών.

Η Σύλλη, που το 19ο αιώνα ο πληθυσμός της είχε φτάσει τους 7.000 κατοίκους, κατάφερε να διασώσει το μοναδικό ελληνικό γλωσσικό της ιδίωμα, το οποίο δεν απαντά σε καμία άλλη περιοχή του ελληνόφωνου κόσμου. Η πόλη, με τις κατακόμβες και τις εκκλησίες της, παρουσίαζε έντονα βυζαντινό χαρακτήρα. Ακόμη, ήταν ονομαστή για την ευφυΐα των φιλόξενων και ανοιχτόκαρδων κατοίκων της, πολλοί από τους οποίους διέπρεψαν στο εμπόριο, για τα εντυπωσιακά ήθη και έθιμά της και για τις ενδιαφέρουσες λαογραφικές εκδηλώσεις της.

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 0000 ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ