ΚΡΟΣΣΙΑ, ΧΙΤΩΝΕΣ, ΝΤΟΥΛΑΜΑΔΕΣ, ΒΕΛΑΔΕΣ (1999)
Εσωτερική έκδοση του ΙΜΕ

Τιμή: € 4.40

Εκδότης: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
14 Σελίδες
ISBN: 960-7957-02-4
Κωδικός: 00.10.91.0445
Διαθεσιμότητα τίτλου: Διαθέσιμος

Κείμενα και αυτοκόλλητες εικόνες συνθέτουν την πρωτότυπη εκπαιδευτική έκδοση του ΙΜΕ η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Κρόσσια, Χιτώνες, Ντουλαμάδες, Βελάδες - 4000 χρόνια Ελληνικής φορεσιάς και απευθύνεται σε παιδιά. Μέσα από τις σελίδες της περνά η ιστορία της ελληνικής ενδυμασίας, από την Προϊστορική εποχή έως τα νεότερα χρόνια. Παράλληλα, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στα ιστορικά χαρακτηριστικά κάθε περιόδου καθώς και στις αρχαιολογικές ή άλλου είδους μαρτυρίες, μέσα από τις οποίες προσεγγίζουμε ενδυματολογικά μια εποχή.

Ακολουθώντας τις κατευθύνσεις που του δίνει το κείμενο, ο νεαρός αναγνώστης γίνεται κι ο ίδιος δημιουργός της έκδοσης, αφού πρέπει να τοποθετήσει στη σωστή θέση τα αυτοκόλλητα που υπάρχουν στο εσωτερικό του βιβλίου. Μ' αυτό τον τρόπο ανακαλύπτει τι φορούσε ο προϊστορικός άνθρωπος, πώς ήταν ντυμένη η Μινωίτισσα, τι ήταν ο πέπλος στην κλασική Αθήνα. Ανακαλύπτει ακόμα πώς διαμορφώθηκε η ενδυμασία στα ελληνιστικά χρόνια -όταν οι Έλληνες εξαπλώθηκαν στην Ανατολή-, ποιο ήταν το βασικό ένδυμα στη Βυζαντινή περίοδο, τι φορούσαν οι αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και την ποικιλία των παραδοσιακών φορεσιών που επικράτησαν στα νεότερα χρόνια.

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 0000 ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ