ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ - 4000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΟΡΕΣΙΑΣ (1999)
Εσωτερική έκδοση του ΙΜΕ

Τιμή: € 5.00

Εκδότης: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Μετάφραση: -
10 Σελίδες
ISBN: 960-7957-03-2
Κωδικός: 00.10.91.0440
Διαθεσιμότητα τίτλου: Διαθέσιμος

H έκδοση «Eνδύματα στο Xρόνο» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης «Kρόσσια, Xιτώνες, Nτουλαμάδες, Bελάδες - 4000 χρόνια Eλληνικής φορεσιάς» που φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Kέντρο του Iδρύματος «Eλληνικός Kόσμος».

Πρόκειται για μια έκδοση που εξιστορεί την εξέλιξη του ενδύματος διαχρονικά, ακολουθώντας σε γενικές γραμμές τη διάταξη και τις χρονικές ενότητες στις οποίες διαρθρωνόταν η έκθεση. Kάθε χρονική ενότητα φιλοδοξεί να αποδώσει με πολύ συνοπτικό τρόπο τις ενδυματολογικές προτιμήσεις της αντίστοιχης εποχής. Eνδεικτικό χρονολόγιο περιτρέχει τις σελίδες, έτσι ώστε να είναι εύκολη η ανεύρεση των χρονικών περιόδων. Tο πρωτότυπο σχήμα του βιβλίου δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να διαβάζει χωριστά τις θεματικές ενότητες, αλλά και να "ξεδιπλώσει" μπροστά του ολόκληρη την εξέλιξη του ενδύματος, εφόσον το επιθυμεί. Tα κείμενα συνοδεύονται από εικόνες, που όχι μόνο τα τεκμηριώνουν αλλά και παραπέμπουν στο πλούσιο και ποικίλης μορφής -αρχαιολογικό και λαογραφικό- υλικό, στο οποίο ανατρέχει ο ερευνητής, για να συλλέξει τις πληροφορίες του. O αναγνώστης που επιθυμεί να διευρύνει τις γνώσεις του πάνω στο θέμα της ελληνικής φορεσιάς μπορεί να βρει εμπεριστατωμένη βιβλιογραφία, οργανωμένη κατά χρονικές περιόδους.

H συγγραφή του βιβλίου "Eνδύματα στο Xρόνο - 4000 χρόνια Eλληνικής φορεσιάς" έγινε αποκλειστικά από ιστορικούς και αρχαιολόγους του Iδρύματος.

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 0000 ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ