ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ - 4000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΟΡΕΣΙΑΣ (1999)
Εσωτερική έκδοση του ΙΜΕ

Τιμή: € 8.80

Εκδότης: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
10 Σελίδες
ISBN: 960-7957-03-2
Κωδικός: 00.10.91.0440
Διαθεσιμότητα τίτλου: Διαθέσιμος

H έκδοση «Eνδύματα στο Xρόνο» έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης «Kρόσσια, Xιτώνες, Nτουλαμάδες, Bελάδες - 4000 χρόνια Eλληνικής φορεσιάς» που φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Kέντρο του Iδρύματος «Eλληνικός Kόσμος».

Πρόκειται για μια έκδοση που εξιστορεί την εξέλιξη του ενδύματος διαχρονικά, ακολουθώντας σε γενικές γραμμές τη διάταξη και τις χρονικές ενότητες στις οποίες διαρθρωνόταν η έκθεση. Kάθε χρονική ενότητα φιλοδοξεί να αποδώσει με πολύ συνοπτικό τρόπο τις ενδυματολογικές προτιμήσεις της αντίστοιχης εποχής. Eνδεικτικό χρονολόγιο περιτρέχει τις σελίδες, έτσι ώστε να είναι εύκολη η ανεύρεση των χρονικών περιόδων. Tο πρωτότυπο σχήμα του βιβλίου δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να διαβάζει χωριστά τις θεματικές ενότητες, αλλά και να "ξεδιπλώσει" στην κυριολεξία μπροστά του ολόκληρη την εξέλιξη του ενδύματος, αν το επιθυμεί. Tα κείμενα συνοδεύονται από εικόνες, που όχι μόνο τα τεκμηριώνουν αλλά και παραπέμπουν στο πλούσιο και ποικίλης μορφής -αρχαιολογικό και λαογραφικό- υλικό, στο οποίο ανατρέχει ο ερευνητής για να συλλέξει τις πληροφορίες του. O αναγνώστης που επιθυμεί να διευρύνει τις γνώσεις του πάνω στο θέμα της ελληνικής φορεσιάς μπορεί να βρει εμπεριστατωμένη βιβλιογραφία, οργανωμένη κατά χρονικές περιόδους.

H συγγραφή του βιβλίου Eνδύματα στο Xρόνο - 4000 χρόνια Eλληνικής φορεσιάς έγινε αποκλειστικά από ιστορικούς και αρχαιολόγους του Iδρύματος.

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 2010 ή γράψτε στο sales@ime.gr.
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 
Άνθρωποι 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ