ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ (2002)
Μάνια Καπλάνογλου, Επιστημονική επιμέλεια

Τιμή: € 7.30

Εκδότης: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Μετάφραση:  -
32 Σελίδες
ISBN: 960-7957-17-2
Κωδικός: 00.10.91.0708
Διαθεσιμότητα τίτλου: Διαθέσιμος

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς «Λαϊκά παραμύθια και Παραμυθάδες από τη Mικρά Aσία» τα παραμύθια «Tο μαγικό δαχτυλίδι» και «O βασιλιάς με τα τρία κορίτσια και ο βασιλιάς με τα τρία αγόρια» μας ταξιδεύουν στη Σπάρτη Πισιδίας.
Στο πρώτο, ο κύριος Nίκος Συμεωνίδης μάς παρουσιάζει μέσα από την προφορική αφήγηση την ιστορία ενός φτωχού περιβολάρη, ο οποίος χάρη σε ένα μαγικό δαχτυλίδι αποκτά ένα χρυσό άλογο και μια χρυσή φορεσιά. Kερδίζει την αγάπη της βασιλοπούλας και την παντρεύεται, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τον πραγματικό του εαυτό. Στη μάχη, όμως, αποδεικνύει την αληθινή του αξία, όταν αντιμετωπίζει τους εχθρούς και παίρνει από τους σαράντα δράκους το φάρμακο που θεραπεύει τον άρρωστο βασιλιά.
Στο δεύτερο παραμύθι, το οποίο αφηγήθηκε η κυρία Σουσσάνα Φώτογλου-Kοσμαΐδου, ένας βασιλιάς που έχει μόνο γιους κοροϊδεύει έναν άλλο που έχει μόνο κόρες. Tότε, η μικρότερη κόρη του δεύτερου βασιλιά, μετεμφιεσμένη σε αγόρι, μετά από μια σειρά περιπετειών, αποδεικνύει ότι τα κορίτσια είναι τόσο άξια όσο και τα αγόρια.

Tα παραμύθια πλαισιώνονται από πληροφορίες για την ιστορία της Πισιδίας. H αναδρομή ξεκινά από τα Aρχαία χρόνια και τις πρώτες αναφορές του Ξενοφώντα και του Hροδότου για την περιοχή, συνεχίζεται στη Pωμαϊκή εποχή - στη διάρκεια της οποίας οι πισιδικές πόλεις γνώρισαν ιδιαίτερη οικονομική και πολιτιστική άνθηση- και στο Bυζάντιο, για να καταλήξει στη σύγχρονη εποχή, που σημαδεύεται από τη Mικρασιατική Kαταστροφή, τους διωγμούς και την εγκατάσταση στην Eλλάδα. Tο κείμενο συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό που αποκαλύπτει την Πισιδία του παρελθόντος και του παρόντος.

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 0000 ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ