Είπαν για τον Λάζαρο Εφραίμογλου 26 Απριλίου 2013
Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ)

Η επιμελητηριακή κοινότητα και ο επιχειρηματικός κόσμος στο σύνολό του πενθεί, σήμερα, την απώλεια ενός ξεχωριστού άνδρα, που τίμησε τη χώρα του, του Επίτιμου Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Λάζαρου Εφραίμογλου, που ταύτισε την προσωπική του πορεία με τους αγώνες για την αναβάθμιση του Επιμελητηριακού θεσμού που υπηρέτησε, με αφοσίωση και χωρίς υστεροβουλίες, επί τρεις δεκαετίες, τους συναδέλφους του, από τις διάφορες θέσεις της Διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ που αγωνίστηκε με σεμνότητα, αλλά και με μαχητικότητα για να αναγνωριστεί πλήρως ο καθοριστικός ρόλος της επιχείρησης και του ιδιώτη επιχειρηματία στην ανάπτυξη της πατρίδας μας και τέλος που υπηρέτησε την πατρίδα του και ως πολιτικός άνδρας με πάντα τεκμηριωμένες και πρωτοποριακές απόψεις για την επίλυση των οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων της χώρας μας.

Έφυγε, πράγματι, ένας σπουδαίος Έλληνας.

Ο Λάζαρος Εφραίμογλου, ένα πρότυπο σκεπτόμενου ανθρώπου, διακεκριμένου επιστήμονα και καινοτόμου επιχειρηματία.

Ο Λάζαρος Εφραίμογλου, παράλληλα με την επιμελητηριακή του δράση προσέφερε τεράστιο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο. Με σημαντικότερο έργο – κληρονομιά στις γενιές των νέων Ελλήνων – το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Η ζωή του υπήρξε μέτρο ευαισθησίας και προσφοράς.

Έζησε, με εντιμότητα, με ήθος, με αγωνιστικότητα και συνέπεια.

Φεύγει αφήνοντας πίσω του έναν πλούσιο κόσμο δράσης και ιδεών και μια στάση ζωής που αποτελεί αναμφισβήτητα υπόδειγμα για μίμηση από τους νεώτερους.

Είχα την τύχη να τον γνωρίζω καλά και να εργαστώ μαζί του. Μου έδωσε πράγματι συμβουλές ζωής που μου άνοιξαν νέους ορίζοντες.

Θα είναι πάντα στην καρδιά μου.

Καλό ταξίδι Πρόεδρε και σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας πρόσφερες.


Προηγούμενη ομιλία Επόμενη ομιλία