ΛΥΣΗ: 1;β, 2:1(δ), 2(ε), 3(γ), 4(α), 5(β), 3: βιομάζα, 4: σωστό

Κάθε κρίσιμη στιγμή της ζωής του ανθρώπου έχει και τη γεύση της. Βοήθησε να ανακαλύψουμε τις «μαγικές» τροφές της καθημερινότητάς μας.

Στον γάμο ραίνουμε τους νεόνυμφους με _______. Για να ριζώσει το ζευγάρι!

Στους καλεσμένους θα προσφέρουμε __________, που προέρχονται από την αντίστοιχη συνήθεια των Αρχαίων Ελλήνων να τρίβουνε αμύγδαλο και να το ανακατεύουν με μέλι. Πικρούτσικο, το αμύγδαλο μαζί με τη ζάχαρη υπονοεί τις χαρές και τις λύπες του γάμου. Φεύγοντας από την Εκκλησία θα πάρουμε και λίγο Πρόσφορο, που συμβολίζει την κοιλία της Παναγίας.

Πάνω στο αφράτο και στρογγυλό αυτό ________________ μια σφραγίδα γράφει ΙΣ ΧΣ ΝΙ ΚΑ (Ιησούς Χριστός Νικά).

Η ζωή θέλει τύχη. Κι έτσι κάθε Πρωτοχρονιά θα σπάσουμε ένα ___________, που συμβολίζει την τύχη και τη γονιμότητα. Την κοινή μοίρα των ανθρώπων όμως δεν μπορεί κανείς να την αποφύγει. Ο θάνατος έχει τη δική του γεύση.

Στο μνημόσυνο προσφέρουμε, στη μνήμη του νεκρού, _____________. Είναι μείγμα από βρασμένο σιτάρι, ρόδι, κόλιαντρο και ξηρούς καρπούς. Συχνά τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Η λέξη αυτή που ψάχνεις είναι αρχαιοελληνική και σήμαινε κόκκο δημητριακών καρπών. Ίσως καμία άλλη τροφή δεν είναι τόσο πλούσια σε συμβολισμό όσο το σιτάρι.

Στις πλαστικές τροφές συμβολισμό μην ψάχνεις...

ΛΥΣΗ: ρύζι, κουφέτα, ψωμί, ρόδι, κόλυβα