Μάζεψε την παρέα και ετοιμαστείτε για πολλά γέλια και δημιουργικές στιγμές στην παραλία. Πώς; Φιλοτεχνώντας ευρηματικές κατασκευές και παίζοντας πλάι στη θάλασσα, χωρίς φυσικά μαλώματα και ζαβολιές!

Τα είδα πρώτος!
Τυπώστε και κόψτε προσεκτικά την καρτέλα (ο κάθε παίκτης που συμμετέχει στο παιχνίδι πρέπει να κρατά από μία), η οποία περιέχει τα σκίτσα αντικειμένων που είναι πιθανό να δει κανείς στην παραλία. Κλείστε τα μάτια και περιμένετε. Μόλις δοθεί το σύνθημα «ξεκινάμε!» (μπορείτε να βάλετε κάποιον μεγαλύτερο να το πει), ανοίξτε τα μάτια και αρχίστε να παρατηρείτε προσεκτικά τι υπάρχει γύρω σας. Μόλις δείτε κάποιο από τα αντικείμενα που εικονίζονται στην καρτέλα σας, πείτε δυνατά το όνομά του. Όποιος δει πρώτος πέντε αντικείμενα της καρτέλας του φωνάζει «τα είδα πρώτος!» και είναι ο νικητής! Το παιχνίδι μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές θέλετε. Ο παίκτης που θα καταφέρει να είναι νικητής τις περισσότερες φορές δικαιούται να τον κεράσουν οι υπόλοιποι παγωτό!

 

Φτιάξε ένα ενυδρείο... του κουτιού!

  Θα χρειαστείς:
 • Ένα άδειο και γερό κουτί παπουτσιών από σκληρό χαρτόνι
 • Ένα ψαλίδι
 • Χρωματιστά λεπτά χαρτονάκια σε μέγεθος σελίδας τετραδίου
 • Μαρκαδόρους, νερομπογιές ή κηρομπογιές
 • Παλιά περιοδικά και εφημερίδες
 • Χρωματιστές κλωστές κεντήματος
 • Μια χοντρούτσικη βελόνα
 • Κολλητική ταινία
 • Κόλλα

  Ακολούθησε τα βήματα:
 1. Βγάλε το καπάκι και ζωγράφισε το εσωτερικό της μιας από τις δύο φαρδύτερες πλευρές του ορθογώνιου κουτιού, έτσι ώστε να μοιάζει με το περιβάλλον του θαλάσσιου βυθού.
 2. Δημιούργησε κόβοντας προσεκτικά με το ψαλίδι (μπορείς να ζητήσεις και τη βοήθεια ενός μεγαλύτερου) μεγάλα ανοίγματα σαν παράθυρα στις υπόλοιπες τρεις πλευρές του κουτιού, ώστε να αρχίσει να μοιάζει με βιτρίνα μαγαζιού.
 3. Διάλεξε και κόψε από τα παλιά περιοδικά και τις εφημερίδες μικρές εικόνες θαλάσσιων φυτών και ζώων που σ' αρέσουν.
 4. Κόλλησε τις εικόνες που διάλεξες στα λεπτά χαρτονάκια και αφαίρεσε το χαρτονάκι που περισσεύει γύρω από καθεμία με το ψαλίδι σου, ώστε ν' αποκτήσουν βάρος.
 5. Τρύπησε με τη βελόνα κάθε εικόνα στη μέση περίπου της κορυφής της και δέσε στην τρύπα μια χρωματιστή κλωστή, για να μπορεί η εικόνα σου να κρεμαστεί.
 6. Ράψε την άλλη άκρη της κλωστής κάθε εικόνας στο καπάκι του κουτιού (αφού το τρυπήσεις), γιατί αυτό θα αποτελέσει την «οροφή» του ενυδρείου σου. Μπορείς να τη στερεώσεις εκεί και με την κολλητική ταινία. Φρόντισε να υπάρχει κάποια μικρή απόσταση μεταξύ των εικόνων, για να μη σκεπάζει η μία την άλλη, καθώς κρέμονται.
 7. Διακόσμησε τον πάτο του ενυδρείου σου με άμμο, κοχύλια, ξερά φύκια και χρωματιστά βοτσαλάκια που θα βρεις στην παραλία.
 8. Τοποθέτησε το καπάκι του κουτιού στη θέση του και κόλλησε πάνω στην εξωτερική μεριά του ένα χρωματιστό χαρτόνι, για να σκεπάσεις τις τρύπες από τις κλωστές.

Συγχαρητήρια!
Το... στεγνό σου θαλάσσιο ενυδρείο είναι έτοιμο!