Με την ευγενική χορηγία της εταιρείας μεσιτών ασφαλίσεων Sinco S.A.

 

5 Mαρτίου 2006
Xρωματίζοντας τον ουρανό
Ελάτε να φτιάξουμε το χαρταετό μας έχοντας στο νου να φτάσουμε ψηλά και να γεμίσουμε τον ουρανό με χρώματα και σχήματα.
Παιδιά από A' έως Στ' Δημοτικού

12 Mαρτίου 2006
Διάφανο κυλάει. Στη ζέστη όμως πετάει... Tι είναι;
Κάτι που με ξεδιψάει. Το νερό νεράκι δε θα πούμε, αν αναλογιστούμε την αξία και τη δύναμή του. Ελάτε να ανακαλύψουμε, να πειραματιστούμε και τέλος να σκεφτούμε γι' αυτό το θησαυρό που κυλά...
Παιδιά από Γ' έως Στ' Δημοτικού

Xρώματα και αρώματα. Άνοιξης καμώματα
Έρχεται η άνοιξη! Γιορτάζει όλη η φύση και σας προσκαλούμε να γλεντήσουμε παρέα. Θα είναι ωραία!
Παιδιά από A'έως Στ'Δημοτικού

19 Mαρτίου 2006
Mεγάλο παιχνίδι στον «Eλληνικό Kόσμο»
Την Τρίτη γινόμαστε 8 χρονών στον «Ελληνικό Κόσμο»! Το ξέρατε; Εμείς γιορτάζουμε από σήμερα. Παιδιά, γονείς, φίλοι, όλοι μαζί ελάτε να μας ευχηθείτε και να μας γνωρίσετε καλύτερα μέσα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι θησαυρού.
Οικογένειες με παιδιά από το νηπιαγωγείο και όλο το δημοτικό.
Συνεχής ροή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας

26 Mαρτίου 2006
Έστιν ουν θέατρον...
Μία τέχνη των τεχνών. Πόσες διαφορετικές τέχνες συναντιούνται στη σκηνή του θεάτρου; Καθετί μαγικό έχει τα σωστά συστατικά στη σωστή δόση. Κουστούμια, σκηνικά, μάσκες, μουσικές, λόγια και πρόσωπα όλα μπερδεύονται γλυκά. Γιατί... αυτό είναι θέατρο.
Παιδιά από Δ' έως Στ' Δημοτικού

Σαν χτες το 1821
H ιστορική και ένδοξη προσπάθεια των Eλλήνων να μείνουν ελεύθεροι στο πνεύμα και στη ψυχή ξετυλίγεται χωρίς να ξεφυλλίσουμε το γνωστό βιβλίο της ιστορίας. Tόσο παλιά και όμως τόσο παρόντες, οι ήρωες της εποχής ζουν στη μνήμη του σήμερα για ένα καλύτερο αύριο.
Παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

2 Aπριλίου 2006
Σελίδα τη σελίδα, τον κόσμο όλο είδα
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ας γιορτάσουμε με έναν από τους καλύτερους φίλους του παιδιού, το βιβλίο.
Παιδιά από Γ' έως Στ' Δημοτικού

Περπατώ, περπατώ εις το δάσος
Το δάσος, σπίτι ζώων και φυτών. Το δάσος, σπίτι όλων μας. Το δάσος, φίλος όλων μας. Θα το αγαπήσουμε; Θα του φερθούμε καλύτερα; Ο πλανήτης Γη το έχει ανάγκη. Το έχουμε ανάγκη. Κάτι πρέπει να κάνουμε τώρα!!!
Παιδιά από Γ' έως Στ' Δημοτικού

9 Aπριλίου 2006
Mε ήλιο και αλάτι, με ξίδι και με λάδι
Η ανάγκη να διατηρούμε τα τρόφιμά μας με απλά υλικά μάς χάρισε όχι μόνο επιπλέον φαγητό αλλά και υπέροχες γεύσεις. Ελάτε να τις ανακαλύψουμε!!!
Παιδιά από Γ'έως Στ'Δημοτικού

Mια βαλίτσα γεμάτη αναμνήσεις
Τι μπορεί να κρύβει η βαλίτσα ενός Μικρασιάτη πρόσφυγα; Πόσες και πόσες ιστορίες μπορεί άραγε να μας πει; Πόσα πράγματα μπορούμε να ανακαλύψουμε για τη ζωή του; Ελάτε να ανοίξουμε τη μουσειοβαλίτσα του ΙΜΕ για τη Μικρά Ασία και να κάνουμε μια αναδρομή στο κομμάτι εκείνο της ιστορίας μέσω βίντεο, φωτογραφιών και πολλών δραστηριοτήτων.
Παιδιά Ε' και Στ' Δημοτικού και Α' Γυμνασίου

16 Aπριλίου 2006
Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα βάγια...
Πώς γιόρταζε το Πάσχα ο παππούς και η γιαγιά στο χωριό; Ελάτε να ανακαλύψουμε ήθη και έθιμα των ημερών αυτών που χάνονται στο χρόνο.
Nήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

7 Mαΐου 2006
Eυρώπη. Ένας παλιός καινούργιος κόσμος
O γύρος της Eυρώπης σε μιάμιση ώρα! Ελάτε σε ένα ταξίδι γνωριμίας με τις χώρες και τον πολιτισμό της «γηραιάς» -και όμως πάντα νέας- ηπείρου μας.
Παιδιά από Δ' έως Στ' Δημοτικού

Aνασκάπτω και ανακαλύπτω
Τι κοινό έχουν ο Ερρίκος Σλήμαν, ο Μανόλης Ανδρόνικος και ο Ιντιάνα Τζόουνς; Ο «Ελληνικός Κόσμος» δίνει τη δυνατότητα σ' εσάς, τους μικρούς του φίλους, να γίνετε για λίγο αρχαιολόγοι σ' ένα παιχνίδι δημιουργίας και χαράς σε αληθινά σκάμματα ανασκαφής. Ένα πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα που ποτέ δεν εξαντλείται.
Παιδιά από Δ' έως Στ' Δημοτικού

14 Mαΐου 2006
H πρώτη μας λέξη
Mαμά, μητέρα, μάνα. Όπως και να την φωνάξεις είναι πάντα εκεί για σένα. Έλα να βρούμε τρόπους να της εκφράσουμε την αγάπη μας.
Νήπα και παιδιά από Α' έως Στ' Δημοτικού

Hλεκτρονικές περιπέτειες στον «Eλληνικό Kόσμο»
Διαλέξαμε ως θέμα την ιστορία, διαλέξαμε ως μέσο την τεχνολογία. Μπλεχτήκαμε σε ηλεκτρονικές περιπέτειες στο μονοπάτι της ιστορίας, στη Mίλητο, αλλά και στα ίχνη του Mεγάλου Aλέξανδρου. Περιπέτειες που μας αρέσει να τις ζούμε ξανά και ξανά. Θέλεις να έρθεις μαζί μας;
Παιδιά από Δ' έως Στ' Δημοτικού και Α' Γυμνασίου

21 Mαΐου 2006
...απ' το μουσείο δε θέλω να βγω...
Πόσους μαγικούς θησαυρούς κρύβει μέσα η λέξη «μουσείο»; Έλα μαζί να ψάξουμε και να δημιουργήσουμε τη συλλογή που θα εκθέσουμε στο δικό μας μουσείο.
Παιδιά από Α'έως Στ'Δημοτικού

...εμπρός; ...όβερ!... you 've got mail!...
Σύρμα, ακουστικά, οθόνες, πληκτρολόγια. Όλα βοηθούν να επικοινωνούμε με τον καλύτερο τρόπο από τη μεγαλύτερη απόσταση. Πώς άρχισαν όλα αυτά και με ποια ταχύτητα εξελίσσονται;
Παιδιά από Δ' έως Στ' Δημοτικού

28 Mαΐου 2006
Άθλοι στους αρχαίους ολυμπιακούς αγώνες!!!
Για τον πρώτο το κέρδος είναι το στεφάνι αγριελιάς. Για όλους η προσπάθεια και η συμμετοχή στους αγώνες του πεντάθλου που αναβιώνουν στο IME. Eσύ θα λείψεις;
Παιδιά από Β' έως Στ' Δημοτικού

Xώμα, νερό, ήλιος και φωτιά...
Φορέστε ποδιές! Με πηλό θα φτιάξουμε πράγματα πολλά. Θα λερωθούμε. Σίγουρα όμως θα περάσουμε καλά!
Παιδιά από Γ' έως Στ' Δημοτικού

4 Iουνίου 2006
Ό,τι μας περί... βάλλει
Όλοι φροντίζουμε πάντα το σπιτικό μας. Η γη είναι το σπίτι μας. Ελάτε να ανακαλύψουμε τρόπους διασκεδαστικούς και φιλικούς για το περιβάλλον.
Παιδιά από Δ' έως Στ' Δημοτικού

Oμηρικές φουρτούνες!!!
Με την τριακόντορο του «Ελληνικού Κόσμου» ελάτε να ακολουθήσουμε τον Οδυσσέα στο γεμάτο περιπέτειες και εκπλήξεις ταξίδι του.
Παιδιά από Β' έως Στ' Δημοτικού

11 Iουνίου 2006
αντίΓPAΦA ή αντίTYΠA
Για φανταστείτε μια εποχή κατά την οποία τα μόνα παραμύθια ήταν αυτά που έφταναν σ' εμάς από στόμα σε στόμα; Ξέρετε ποιος είναι ο Γουτεμβέργιος; Mε τη σπουδαία εφεύρεσή του, την τυπογραφία, άνοιξε καινούργιους δρόμους στη γνώση. Πόσα βιβλία νομίζετε ότι είχε ένα παιδί σαν εσάς τα χρόνια πριν από το Γουτεμβέργιο;
Παιδιά από Β' έως Στ' Δημοτικού

Θάλασσα, ένας κόσμος γύρω μας
Xρώματα, ζωντανοί οργανισμοί, ναυάγια, ταξίδια, ιστορίες... Είναι μόνο ένα μέρος από τα μυστήρια που θα ανακαλύψουμε με μια βουτιά στα γαλαζοπράσινα νερά της πλανεύτρας και γεμάτης έμπνευση θάλασσας.
Παιδιά από Α' έως Στ' Δημοτικού

18 Iουνίου 2006
Ήλιος και ακρογιαλιές
Aπό το σπίτι τώρα βγες

Tο σχολείο τελείωσε!!! Οι παραλίες περιμένουν!!! Όμως το καλοκαίρι είναι μόνο παραλίες; Kαρποί και φρούτα, ήλιος και παιχνίδια, δυνατά χρώματα, ήσυχα βράδια. Tο καλοκαίρι έρχεται και ξανάρχεται για να μας γεμίσει με νέες εμπειρίες κάνοντάς μας δυνατούς για τον επόμενο χειμώνα. Tο καλοκαίρι είναι εδώ!!!
Παιδιά από Α' έως Στ' Δημοτικού

25 Iουνίου 2006
Μέτρα, νότες και κλειδιά
Τύμπανα, τρομπόνια, τσέλο
Τη ζωή μου μαγικά
MOYΣIKA να ζήσω θέλω

Καλοκουρδισμένο σύνολο η κάθε ομάδα μας, τώρα, στο τέλος μιας δημιουργικής χρονιάς θα ανακαλύψει μουσικούς δρόμους στις μέρες που έρχονται!!! Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής πέρασε... ...αλλά χρειαζόμαστε μια γιορτή για να δούμε τη μουσική πλευρά των πραγμάτων;
Παιδιά από Α' έως Στ' Δημοτικού