Στο ΙΜΕ οι Κυριακές...
Είτε αρχαία είτε νέα...
Kαλώς ήρθατε στο Ίδρυμα Mείζονος Eλληνισμού.
EΛATE ΣTHN ΠAPEA MAΣ Γίνε κι εσύ ένα από τα IMEάκια!
Παίξε και μάθε ενδιαφέροντα θέματα, είσαι έτοιμος;

Μην ξεχάσετε να αναζητήσετε το επόμενο τεύχος της εφημερίδας μας, που σίγουρα θα έχει να σας πει

Συνέχεια

Η παρέα μας μαζεύεται σε έναν ανοικτό, ασφαλή χώρο ή σε ένα μεγάλο δωμάτιο. «Τα βγάζουμε» και όποιος μείνει τελευταίος, «τα φυλάει» λέγοντας δυνατά: «Αγαλματάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα, μέρα ή νύχτα»; Αν του απαντήσουμε «νύχτα», συνεχίζει να τα φυλάει και να μας ρωτάει «μέρα ή νύχτα». Αν του πούμε «μέρα», έρχεται κοντά μας και αρχίζει να μας παρατηρεί εξεταστικά. Μπορεί να κάνει γκριμάτσες, αλλά απαγορεύεται να μας μιλήσει. Έχουμε όλοι πάρει διάφορες αστείες στάσεις, κάνοντας τα αγάλματα. Όποιος κουνηθεί, μιλήσει ή γελάσει, παίρνει τη θέση του και τα φυλάει εκείνος. Και το παιχνίδι συνεχίζεται. Μπορεί, μάλιστα, να παιχτεί και αλλιώς: αυτός που τα φυλάει προσπαθεί να βρει τι στο καλό παριστάνουμε οι υπόλοιποι, σαν αγάλματα (π.χ. αθλητές, επαγγελματίες κ.ά.). Για όποιο «άγαλμα» τα καταφέρει, αυτό «ξεμαρμαρώνει» και τα φυλάει στη θέση του!
Ίσως ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: βρισκόμαστε στο 2004 κι όμως παίζουμε «ακιτηνίνδα», ένα αρχαίο παιχνίδι! Θα παίξετε μαζί μας;

Οι ήρωές μας
     

Επισκεφτείτε τον Ελληνικό Κόσμο
Ακολουθήστε τα links που σας προτείνουμε για να γίνει η περιήγησή σας ακόμη πιο διασκεδαστική και να μην χαθείτε στο αχανές Διαδίκτυο!
 
Επισκεφτείτε τον κόμβο του ΙΜΕ
© 2001