Αγαπημένοι μας φίλοι,

Ο χειμώνας μπήκε πια για τα καλά και μαζί του έφερε και το δεύτερο τεύχος της εφημερίδας μας. Αλλά "Του Κόσμου τα νέα" έχουν πάντα ηλιόλουστη διάθεση, αν και φόρεσαν πολύχρωμα χειμωνιάτικα ρούχα... εεε περιεχόμενα!

Ξεκινάμε με ένα νοερό ταξίδι στη ζωή των ανθρώπων κατά τη διάρκεια του χειμώνα, από την Αρχαιότητα μέχρι και τα Νεότερα χρόνια. Εδώ έχουμε μια έκπληξη για σας, τον πρώτο μεγάλο διαγωνισμό του club ΙΜΕάκια, έτσι για να "ζεστάνουμε" λίγο την όρεξή σας για δράση, παιχνίδι και καταπληκτικά δώρα! Στη συνέχεια, θα πάμε μια τρισδιάστατη "εκδρομή" σε μια αρχαία πολιτεία, που γνώρισε πλούτη και δόξα: τη Μίλητο. Ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσετε να ξετρυπώσουμε τον ακούραστο θείο Περικλή, που πήγε να την επισκεφθεί - τάχα για λίγο- και από τότε "αγνοείται η τύχη του". Θα τον αναζητήσουμε στο "Μυστήριο στην Αρχαία Μίλητο", το νέο διαδραστικό δίσκο (CD-ROM) του ΙΜΕ, που μόλις κυκλοφόρησε.

Αν ακούσατε να λένε ότι δεν υπάρχουν πλέον ήρωες στην εποχή μας, μη δώσετε βάση. Θα ανακαλύψουμε παρέα ότι όχι μόνο υπάρχουν, αλλά μπορεί και να κυκλοφορούν ανάμεσά μας, απλοί και καθημερινοί μέσα στη διαφορετικότητά τους. Θα γνωρίσουμε τον "Ήρωα Ολυμπιονίκη", που -στο πλαίσιο του ομώνυμου εκπαιδευτικού προγράμματος του ΙΜΕ- μας μαθαίνει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στον "Ελληνικό Κόσμο", τι σημαίνει πίστη σε ένα όραμα, θέληση και μεγαλείο ψυχής.

Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι ο χειμώνας φέρνει τις γιορτές και ότι οι γιορτές "πάνε πακέτο" με τις ευχές, τα γλυκά, τα δώρα και τα παραμύθια. Εμείς σας έχουμε λίγο απ' όλα: ταξιδέψτε στην ομορφιά της λαϊκής μας παράδοσης, με το παραμύθι "Το καλό και το κακό κορίτσι", ρίξτε μια ματιά "στου... Κόσμου τα πράγματα" για να διαλέξετε δώρα που θα ενθουσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς, απολαύστε τα γλυκίσματα της εποχής και δε μένει παρά να σας ευχηθούμε Χαρούμενα Χριστούγεννα και μια Ειρηνική και γεμάτη καλούδια (όπως ο καθένας τα ονειρεύεται) Νέα Χρονιά!

Δανάη - Ιάσονας