Έργα
 

Θεατρικό δρώμενο για τον εορτασμό των δώδεκα χρόνων του «Ελληνικού Κόσμου», με πρωταγωνιστή έναν ψηφιακό τρισδιάστατο χαρακτήρα (άβαταρ) που συνομιλούσε με τους ηθοποιούς σε πραγματικό χρόνο. Ταυτόχρονα, μια περιήγηση στη Μίλητο και την Πριήνη, στην ιστορία και την αρχιτεκτονική τους, μέσα από την τρισδιάστατη αναπαράσταση των πόλεων αυτών.


 

Ένα ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει ότι η ιστορία της Αθήνας υπάρχει σε κάθε γωνιά της πόλης. Αρκεί να γυρίσουμε το βλέμμα και θα την αντικρίσουμε.


 

Το ντοκιμαντέρ ζωντανεύει τα ταξίδια των Eλλήνων, από τη Mινωική ακόμη εποχή, στο Λίβανο, τη χώρα των Φοινίκων, ένα από τα σπουδαιότερα εμπορικά κέντρα της Mεσογείου. Φοίνικες και Mινωίτες χάραξαν στις πορείες τους μια κοσμοπολίτικη κουλτούρα, η οποία πέντε χιλιάδες χρόνια τώρα παραμένει ζωντανή.


 

Eκπαιδευτική σειρά 5 πεντάλεπτων εκπαιδευτικών βίντεο για παιδιά προσχολικής ηλικίας με θέμα τη γεωγραφία της χώρας μας. Προβλήθηκε από την EPT για λογαριασμό της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης.


 

Tο ντοκιμαντέρ, αυτό που αφορά τη βιβλιοθήκη της Aλεξάνδρειας, είναι ένα ταξίδι στην πόλη της Aλεξάνδρειας διαχρονικά, στους ναούς της Άνω Aιγύπτου και σε άλλα μέρη όπου άνθησαν βιβλιοθήκες, καθώς η νέα Bιβλιοθήκη της Aλεξάνδρειας προορίζεται να μετατραπεί, όπως η προκάτοχός της, σε φάρο οικουμενικής γνώσης.


 

Ταινία μικρού μήκους που αναπαριστά μια τυπική κατοικία της Πριήνης, με χρήση αποκλειστικά και μόνο τρισδιάστατων γραφικών. Βασίζεται στις έρευνες του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Βερολίνου Δρ. Wolfram Hoepfner.


 

Σειρά πέντε ημίωρων επεισοδίων, συμπαραγωγή του ΙΜΕ και της Κοινοπραξίας «Ζευς». Το ντοκιμαντέρ, βασισμένο σε σπάνιο υλικό από ελληνικά και ξένα μουσεία, περιγράφει τον τρόπο διεξαγωγής των Αγώνων και παρουσιάζει την επίδρασή τους στην τέχνη, τον πολιτισμό και την κοινωνία της Αρχαιότητας.


 

Ήδη από την Αρχαιότητα η θάλασσα έφερε την Κύπρο στο προσκήνιο της ιστορίας. Ανά τους αιώνες, το νησί έγινε αντικείμενο διαμάχης λόγω της στρατηγικής του θέσης και του πλούσιου υπεδάφους του.
Στο ωριαίο ντοκιμαντέρ η Κύπρος μάς αποκαλύπτεται σταδιακά, όπως ακριβώς αναδύεται από τη θάλασσα. Οι μύθοι, η ιστορία της, ο φυσικός της πλούτος, οι άνθρωποι, η δύναμη της θάλασσας που την περιβάλλει συνθέτουν το ψηφιδωτό ζωής και εξέλιξης ενός τόπου με ισχυρές παραδόσεις κι ενός λαού με τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης.


 

Ημίωρο οδοιπορικό στα χριστιανικά μνημεία των μικρασιατικών παραλίων και την ιστορία τους, από τους Πρωτοχριστιανικούς χρόνους μέχρι και τις αρχές του 20ού αιώνα. Σε τρισδιάστατη αναπαράσταση έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την εκκλησία της Kοίμησης της Θεοτόκου στη Nίκαια της Bιθυνίας, που καταστράφηκε ολοσχερώς τη δεκαετία του '20.


 

Ωριαίο ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και της κας Μαρίας Μαυρίκου, που «ταξιδεύει» το θεατή στο παρελθόν, στα χρόνια 1922-1924. Υπέργηροι Έλληνες από το Αϊβαλί και Τουρκοκρητικοί από το Ρέθυμνο που σήμερα ζουν στο Αϊβαλί και στα Μοσχονήσια επιστρέφουν στον τόπο που γεννήθηκαν. Μέσα από τις μαρτυρίες τους ζωντανεύουν γεγονότα όπως ο διωγμός των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία και η Ανταλλαγή των πληθυσμών.


 

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει «όστρακα», δηλαδή σπαράγματα του ελληνικού πολιτισμού που άνθησε στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, και συγκεκριμένα στις πόλεις Σωζόπολη, Αγχίαλο, Μεσημβρία και Βάρνα. Αποτελεί την αρχή μιας σειράς ντοκιμαντέρ αφιερωμένης στις χώρες του Εύξεινου Πόντου.


 

Οδοιπορικό στη Μικρά Ασία, το οποίο αποτελείται από τέσσερα ημίωρα ντοκιμαντέρ. Μέσα από το διάλογο δύο ψυχών που αναζητούν τις ρίζες τους περιηγούμαστε είκοσι πόλεις των μικρασιατικών παραλίων -από την 'Ασσο έως τα Μύρα- και ανακαλύπτουμε την ιστορία τους διαχρονικά. Η σειρά εμπλουτίζεται με τρισδιάστατες αναπαραστάσεις μνημείων.

Από την 'Ασσο στο Αϊβαλί
Από την Τέω στη Σμύρνη
Από την Έφεσο στην Ηράκλεια
Από την Κνίδο στα Μύρα



 


















   
 Αναζήτηση   Χάρτης πλοήγησης   Newsletter   Επικοινωνία 
copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ