Γενικά
 
Η δραστηριότητα του τμήματος Kινηματογραφικών Παραγωγών επικεντρώνεται στο μείζονα Eλληνισμό, η μελέτη του οποίου αποτελεί πρωταρχικό στόχο του Iδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Σκοπός των Κινηματογραφικών Παραγωγών του Ιδρύματος είναι η δημιουργία ντοκιμαντέρ αρχαιολογικού, ιστορικού και γενικότερα πολιτιστικού περιεχομένου, που θα καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχές της ιστορίας και της πορείας του Eλληνισμού. Στα ντοκιμαντέρ χρησιμοποιούνται τρισδιάστατες φωτορεαλιστικές αναπαραστάσεις μνημείων που δε σώζονται πια, οι οποίες, σε συνδυασμό με κινηματογραφικές λήψεις στους φυσικούς χώρους, βοηθούν το θεατή να διαμορφώσει πληρέστερη εικόνα για την αρχιτεκτονική μιας ιστορικής περιόδου.

Στις δραστηριότητες του τμήματος περιλαμβάνονται η δημιουργία κινηματογραφικών βίντεο για τις εκθέσεις, η παραγωγή μικρών ταινιών για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, κοινωνικών μηνυμάτων, εταιρικών παρουσιάσεων του Ιδρύματος και, σε συνεργασία με το τμήμα Πολυμέσων και Διαδικτύου, ταινιών που προβάλλονται στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου».


Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού σας προσκαλεί σε ένα μαγευτικό διαδικτυακό ταξίδι μάθησης και ψυχαγωγίας, στηρίζοντας την εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι», με τη δωρεάν online παρακολούθηση των παραγωγών του.

 


   
 Αναζήτηση   Χάρτης πλοήγησης   Newsletter   Επικοινωνία 
copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ