Έτος:  2024  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2003  2000  1999  1998  1997  1996  1995

< Επιστροφή

21-11-1998
Η Ελληνική Ιστορία στο Internet

Την Ελληνική Ιστορία από την 8η χιλιετία π.Χ. έως σήμερα παρουσίασε στο Διαδίκτυο το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο πολιτιστικό του κέντρο την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου και όπως ήταν αναμενώμενο η επιτυχία του ήταν μεγάλη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο προϊστάμενος του Τομέα Διαδραστικών Εφαρμογών και Συστημάτων κ. Δημήτρης Εφραίμογλου ο οποίος αναφέρθηκε στις παρουσιάσεις που έχει ήδη δημιουργήσει το ΙΜΕ, οι οποίες εξετάζουν τα μεμονωμένα γεγονότα και τις πτυχές της ιστορίας μας, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες διαμέσου των αιώνων, περιήγηση στην Αρχαία Μίλητο,το Θέατρο στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου κ.ά.

«Στόχος του ΙΜΕ είναι να ολοκληρωθεί το έργο της Ελληνικής Ιστορίας στο Διαδίκτυο σε λιγότερο από ένα χρόνο και σε δυο γλώσσες Αγγλικά-Ελληνικά» πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Εφραίμογλου.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Το Διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα μέσα από τις ηλεκτρονικές παρουσιάσεις του να δημιουργηθεί ένα ευρύ πεδίο πληροφοριών σχετικών με την ιστορική πορεία του ελληνισμού μέχρι σήμερα. Η ιστορική προσέγγιση ακολουθεί τις αρχές της Μικροϊστορίας, η οποία επιτρέπει στις διαδραστικές παρουσιάσεις την εμβάθυνση και την ερμηνεία των ιστορικών φαινομένων και ζητημάτων.

Την προσοχή του κόσμου που παραβρέθηκε, καθήλωσαν οι υπεύθυνοι των πέντε ομάδων διαδικτύων (προϊστορίας, αρχαιότητας, βυζαντινής εποχής, οθωμανικής περιόδου και Νεότερης Ιστορίας) οι οποίοι μίλησαν για το έργο τους.

Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλος, ενώ παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από το Υπουργείο Πολιτισμού, το δημοσιογραφικό, τον επιχειρηματικό και τραπεζικό χώρο, καθώς επίσης και άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης.

Η εκδήλωση έκλεισε με την επίσκεψη του κόσμου στην Εστία Κυβερνοχώρου στην οποία έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, για τις σελίδες του Ιδρύματος στο Διαδίκτυο.

copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ