Έτος:  2024  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2003  2000  1999  1998  1997  1996  1995

< Επιστροφή

31-10-1998
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Ο ελληνικός πολιτισμός στο Internet

ΣΤΙΣ ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.fhw.gr και www.ime.gr ο περιηγητής δεν θα βρει απλώς τις ιστοσελίδες του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, αλλά την πληρέστερη αναφορά στον ελληνικό πολιτισμό που έχει γίνει μέχρι σήμερα στο Διαδίκτυο.

Στην ουσία θα συναντήσει ένα μεγαλεπίβολο πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο χρόνια. Μέσα απ' αυτό θα παρουσιάζεται ολόκληρη η ιστορία της Ελλάδος από την εποχή του λίθου μέχρι σήμερα, χωρισμένη σε 15 περιόδους.

Για την επιτυχία του ασχολούνται αποκλειστικώς περίπου 40 άτομα, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό αποτελείται από επιστήμονες - εξειδικευμένους μελετητές ιστορικών περιόδων του ελληνικού έθνους. Όταν το εγχείρημα ολοκληρωθεί, θα μπορούμε να μιλάμε για τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων ελληνικού πολιτισμικού ενδιαφέροντος που θα είναι προσβάσιμη από όλους, με συνοδεία εικόνων που θα κάνουν πιο ευχάριστη την περιήγηση μέσα στο τεράστιο όγκο των πληροφοριών και επιστημονική τεκμηρίωση βάσει των ιστορικών πηγών.

Αυτό όμως που κάνει τις ιστοσελίδες του ΙΜΕ να ξεχωρίζουν είναι οι τρισδιάστατες φωτορεαλιστικές αναπαραστάσεις αρχαίων μνημείων.

Σταθερή και κινούμενη εικόνα, ήχος, διαδραστικοί πίνακες και μηχανές αναζητήσεως συνθέτουν ένα άρτιο τεχνολογικά μουσείο που ανασυνθέτει με τον καλύτερο τρόπο το μεγαλείο του ελληνισμού και τις πολιτισμικές του κατακτήσεις.

Τo τμήμα Διαδικτύου συνεργάζεται με Πανεπιστήμια για την ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων διδασκαλίας, ετοιμάζεται μία παρουσίαση σε ψηφιακό δίσκο, προγραμματίζεται η χρησιμοποίηση ειδικού προγράμματος για αυτόματη μετάφραση των κειμένων στη γλώσσα του χρήστη, σύντομα θα γίνει η προσθήκη ειδικών παιχνιδιών και σελίδων για παιδιά, ενώ το σύνολο των ιστοσελίδων πρόκειται να αναβαθμιστεί με την χρήση της νεότερης Γλώσσας προγραμματισμού που χρησιμοποιείται ευρέως στο Δίκτυο, της «Δυναμικής» HTML.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν την σοβαρότητα του σκοπού και τη σημασία που το ΙΜΕ δίνει στην ανάπτυξη του Διαδικτύου.

Στις ιστοσελίδες του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, η τεχνολογία δένει αρμονικά με την παράδοση και αναδεικνύει μία δυναμική που αναπροσαρμόζει την όλη δομή του Διαδικτύου και την κάνει πιο ανθρωποκεντρική.

copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ