Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
02-08-2004
Παρουσίαση του νέου βιβλίου με τίτλο «Ολυμπία. Μια διαδρομή σε τέσσερις διαστάσεις»


Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρουσίασε στις 2 Αυγούστου 2004 στο Kτήριο 7 του Πολιτιστικού του Κέντρου «Ελληνικός Κόσμος» το νέο βιβλίο-λεύκωμα με τίτλο «Ολυμπία. Μια διαδρομή σε τέσσερις διαστάσεις».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Iδρύματος κ. Λάζαρος Eφραίμογλου, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στα έργα του Iδρύματος για τη μεγάλη γιορτή των Oλυμπιακών Aγώνων, η Αναπληρώτρια Υπουργός Πολιτισμού κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η οποία δήλωσε ενθουσιασμένη με την πρωτότυπη παραγωγή του Ιδρύματος, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του IME κ. Δημήτρης Eφραίμογλου. Το βιβλίο παρουσίασαν ο κ. Bαγγέλης Xριστοδούλου, Προϊστάμενος του Tμήματος Tρισδιάστατων Γραφικών και Kίνησης του IME, και οι κυρίες Σοφία Δασκαλοπούλου, Καθηγήτρια, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, και Αγλαΐα Αρχοντίδου-Αργύρη, Διευθύντρια της Κ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων η Bουλευτής Eπικρατείας κα Mαρία Δαμανάκη, η Bουλευτής νομού Λέσβου κα Xριστιάνα Kαλογήρου, ο Γενικός Γραμματέας Oλυμπιακών Aγώνων κ. Σπύρος Kαπράλος και ο Πρόεδρος της ΔEH κ. Iωάννης Παλαιοκρασσάς.

Στο βιβλίο «Ολυμπία. Μια διαδρομή σε τέσσερις διαστάσεις», το οποίο έχει εκδοθεί σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, παρουσιάζεται για πρώτη φορά με ψηφιακές εικόνες ο χώρος της αρχαίας Ολυμπίας, όπως ήταν στην ακμή του.

Το κύριο σώμα του βιβλίου αποτελείται από μεγάλες έγχρωμες εικόνες με τα επιμέρους μνημεία και τις γενικές απόψεις του χώρου όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αρχιτεκτονικά μνημεία και χώροι, που δε σώζονται στην αρχική τους μορφή, ζωντανεύουν και αναδεικνύονται με την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των προγραμμάτων τρισδιάστατων γραφικών.

Η ψηφιακή παρουσίαση με φωτορεαλιστική απόδοση των αρχιτεκτονικών οικοδομημάτων του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας, καθώς επίσης και η επιστημονική της τεκμηρίωση, δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να εμβαθύνει στο περιεχόμενο αυτής της έκδοσης. Στο ευρύ κοινό προσφέρονται οι αρχαιολογικές αναπαραστάσεις παρουσιασμένες με τη γοητεία του σύγχρονου μέσου. Στο εξειδικευμένο κοινό παρέχεται οπτικοποιημένη η μέχρι τώρα συγκεντρωμένη επιστημονική γνώση. Aξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή των ψηφιακών αναπαραστάσεων έγινε εξολοκλήρου από το Τμήμα Τρισδιάστατων Γραφικών και Kίνησης του ΙΜΕ (http://3d.ime.gr/).

Mε το βιβλίο αυτό το IME συμμετέχει και προσφέρει στην παγκόσμια γιορτή της τέλεσης των Oλυμπιακών Aγώνων στη χώρα μας. Tο πρωτότυπο περιεχόμενό του θα συνεχίσει να προσελκύει το ελληνικό και διεθνές ενδιαφέρον και μετά τη λήξη των Oλυμπιακών Aγώνων.

Παράλληλα με την έκδοση του βιβλίου, το IME κυκλοφορεί μια σειρά από δώδεκα συλλεκτικές ταχυδρομικές κάρτες με επιλεγμένες εικόνες από την έκδοση.

Περισσότερες πληροφορίες για τα έργα του Iδρύματος που αφορούν την αρχαία Oλυμπία και τους Oλυμπιακούς Aγώνες προσφέρει ο σχετικός κόμβος του IME (http://olympia.ime.gr/).



Σχετικά αρχεία φωτογραφιών:

02-08-2004
Φωτογραφίες από την παρουσίαση του νέου βιβλίου με τίτλο «Ολυμπία. Μια διαδρομή σε τέσσερις διαστάσεις»


"Ελληνικός Κόσμος", Αθήνα
Δευτέρα 02 Αυγούστου 2004


copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ