Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
20-03-2018
Τελευταίες παραστάσεις
«Στέλιος Καζαντζίδης. Η ζωή του όλη»
&
«ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»



Μετά τη μεγάλη επιτυχία τα έργα «Στέλιος Καζαντζίδης. Η ΖΩΗ του ΟΛΗ» της Μιμής Ντενίση και ο «Μέγας Αλέξανδρος» της Νανάς Νικολάου ολοκληρώνουν τις παραστάσεις τους στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» την Κυριακή 1η Απριλίου.

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ

«Η ζωή του όλη»

Ένα έργο-αναφορά στον «μύθο» του μεγάλου Έλληνα τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη και στη ζωή των μουσικών της εποχής του.

 

Τελευταίες παραστάσεις:

Τετάρτη 21 Μαρτίου 19:00

Πέμπτη 22 Μαρτίου 20:00

Παρασκευή 23 Μαρτίου 20:00

Σάββατο 24 Μαρτίου 20:00

Κυριακή 25 Μαρτίου 18:30

 

Τετάρτη 28 Μαρτίου 19:00

Πέμπτη 29 Μαρτίου 19:00

Παρασκευή 30 Μαρτίου 20:00

Σάββατο 31 Μαρτίου 20:00

Κυριακή 01 Απριλίου 18:30

 

 

Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας στο http://tickets.theatron254.gr/

 

Έγραψαν για την παράσταση:

 

Ευαγγελία Βασιλείου, music corner

“Η παράσταση, έτσι όπως εξελίσσεται, αποτελεί ένα πολύχρωμο μωσαϊκό συναισθημάτων, μουσικής, όμορφων εικόνων, ωραίων ερμηνειών, με στοιχεία που προκαλούν άλλοτε γέλιο κι άλλοτε συγκίνηση. Ολόκληρη η ιστορία του ελληνικού τραγουδιού της εποχής παρελαύνει επί σκηνής με πολύ επιτυχημένες στιλιστικές επιλογές και προσεγμένα ρούχα, χτενίσματα και αξεσουάρ. Οι χαρακτήρες που υποδύονται οι ηθοποιοί έχουν αποδοθεί με κάθε λεπτομέρεια τόσο όσον αφορά στην εξωτερική τους εμφάνιση όσο και στις ιδιαιτερότητες της ομιλίας, της έκφρασης και των κινήσεων (Χιώτης, Πάνου κ.ά.). Ρίγη προκαλεί η μουσική και ο κόσμος τραγουδάει μαζί τους και χειροκροτά σε κάποια τραγούδια”.

 

Παρή Σπίνου, Εφημερίδα των Συντακτών

“Μια μεγάλη παραγωγή, μια μυθιστορηματική αφήγηση της πορείας του μεγαλύτερου Ελληνα τραγουδιστή (τον ερμηνεύει ο Ηλίας Μελέτης), με την αξεπέραστη φωνή του να ακούγεται από ηχογραφήσεις και με προβολές-ντοκουμέντα να ζωντανεύουν τον μύθο του.”

 

Έπη Τρίμη, athens24.gr

“Η εν λόγω παράσταση είναι μια ακριβή παραγωγή και προσεγμένη έως την τελευταία της λεπτομέρεια. Εξαιρετικά σκηνικά, σφιχτή ροή και πλοκή, συναίσθημα στις σωστές αναλογίες, διλήμματα, ασφάλειες, πείσμα και ψυχικό εκτόπισμα στις σωστές αναλογίες. Όλο το cast των ηθοποιών από τους πρωτεύοντες έως και τους δευτερεύοντες ρόλους είναι προσεκτικά επιλεγμένοι”.

 

Παύλος Αγιαννίδης, protagon.gr

“Για να εξηγούμαστε. Ξέρουμε τη Φωνή Στέλιος Καζαντζίδης. Ξέρουμε τον Καζαντζίδη της κόντρας. Ή τον μονόχνωτο Καζαντζίδη. Όπως ξέρουμε και, γενικά, για τον μύθο Καζαντζίδη. Για τα «κλαψιάρικα», όπως τα έχουν κάποτε χαρακτηρίσει, τραγούδια. Για τον μονήρη Καζαντζίδη. Πόσα όμως ξέρουμε, όχι για την «Ζωή του όλη», αλλά έστω και για τις καταβολές του; Για όσα τον οδήγησαν σε όλα τα παραπάνω; Η Μιμή Ντενίση, που ένα χρόνο τώρα – μαζί με τη συνεργάτιδά της Κωνσταντίνα Γιαχαλή – έψαξε, διάβασε, μελέτησε, ρώτησε για να πλάσει «μια μυθιστορηματική αφήγηση για την ζωή του θρυλικού τραγουδιστή», σε μια υπερπαραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και της Stefi Productions, έχει να φωτίσει. Όσα φωτίστηκαν και για κείνη, ως θεατρική συγγραφέα και σκηνοθέτιδα του εγχειρήματος, από όσα διάβασε για τον Καζαντζίδη σε κείμενα της εποχής του, σε βιβλία, σε αφηγήσεις, αλλά και από όσα άκουσε από φίλους και δικούς (του).”

 

Ντέπυ Κορεντίνη, αθηΝΕΑ

“Ο Στέλιος Καζαντζίδης αποτελεί μια παράσταση ως επί το πλείστον βιογραφική, βασισμένη στο βιβλίο των Νίκου Τζινιδάκη και Παναγιώτη Υφαντή «Απομεσήμερο με το Στέλιο», με άμεση και έμμεση αναφορά, τόσο στη ζωή μεγάλων συνθετών της εποχής (Παπαϊωάννου, Χιώτης, Τσιτσάνης, Παπαγιαννοπούλου, Πάνου, Θεοδωράκης, Χατζιδάκις), όσο και στις επικρατούσες πολιτικές και κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της εποχής, κυρίως μέσα από το πρίσμα της διασκέδασης στα νυχτερινά μαγαζιά Θεσσαλονίκης-Αθήνας, με άρχουσα την Τριάνα του Χειλά. Ουσιαστικά, μέσα από την παράσταση δεν προβάλλεται ο Καζαντζίδης μόνο ως καλλιτέχνης-ερμηνευτής, αλλά κι ως ένας απλός άνθρωπος-αγωνιστής.”

 

Αντώνης Μποσκοΐτης, LIFO

“Το πιο σημαντικό είναι που ο Μελέτης, έχοντας προφανώς μελετήσει σε βάθος το χαρακτήρα του Καζαντζίδη, πέτυχε να αποδώσει λίγη από την ιδιορρυθμία του ως απόρροια της ανθρώπινης ευαισθησίας του. Είναι λογικό ακόμη την παράσταση να κλέβει η καρατερίστα Ελισάβετ Κωνσταντινίδη στο ρόλο της κυρα-Γεθσημανής…. O κόσμος που θα πάει στην παράσταση, θα περάσει καλά. Αυτό είναι δεδομένο. Θα δει μια αναπαράσταση της ζωής του αγαπημένου τραγουδιστή του, θα σιγοτραγουδήσει στο κολάζ από τα σημαντικότερα τραγούδια του (ακούγονται αποσπάσματα από κομμάτια του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, του Λεοντή και του Λοΐζου μαζί μ' αυτά των Καλδάρα, Χιώτη, Άκη Πάνου) και στο τέλος θα συγκινηθεί με τα «Πέτρινα χρόνια» του Σπανουδάκη…”.

 

 

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

 

Το εκπληκτικό παιδικό βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη

σε θεατρική διασκευή από τη Νανά Νικολάου

 

Τελευταίες παραστάσεις:

Σάββατο 24 Μαρτίου 14:30

 

Σάββατο 31 Μαρτίου 14:30

Κυριακή 01 Απριλίου 11:30

 

Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας στο http://tickets.theatron254.gr/

 

Έγραψαν για την παράσταση:

 

Παναγιώτης Μακρής, maxmag

“Ο Μέμος Μπεγνής, εξαιρετική επιλογή ως  Μέγας Αλέξανδρος, τα ανέδειξε και τα κράτησε αναλλοίωτα μέχρι το πέρας της παράστασης κερδίζοντας τις καρδιές μας. Με την ρωμαλέα εμφάνιση του και το υποκριτικό του ταλέντο “”χρωμάτισε” άψογα και μας μετέδωσε αβίαστα τον πλούσιο συναισθηματικό κόσμο του χαρισματικού ηγέτη χαρίζοντας μας απλόχερα μεγάλες δόσεις συγκίνησης.

 

Γενικότερα όλο το καστ των ηθοποιών , καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί συνέπραξαν και συγχρονίστηκαν τέλεια να δημιουργηθεί μια πλούσια , υπέροχη και ενδιαφέρουσα παράσταση ιστορικού ενδιαφέροντος , που δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Επίσης είναι μια παράσταση που συνιστάμε ανεπιφύλακτα να πάει να δει κάνεις.”

 

Ελένη Αναγνωστοπούλου, trikoudouni

“Η Νανά Νικολάου σκηνοθετεί το έργο και δημιουργεί την αίσθηση των αυτοτελών σκηνών. Εστιάζει στην πορεία της ζωής του μακεδόνα βασιλιά και δημιουργεί χαρακτήρες φιλελεύθερα πνεύματα. Η μουσική του Αντώνη Δελαπόρτα, κορυφώνει τα έντονα συναισθήματα των ηρώων. Τα πλούσια κοστούμια της Λαμπρινής Καρδαρά είναι κατασκευασμένα με σεβασμό ως προς το θέμα το οποίο αφορά την αρχαιότητα. Η Αρετή Μόκαλη έδωσε πινελιές ζωντάνιας στην παράσταση με τις χορογραφίες της. Η Μελίνα Μάσχα αναδεικνύει τους ήρωες με τους φωτισμούς της. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο το καστ διότι όλοι οι ηθοποιοί δούλεψαν σκληρά για να βγει το εξαίσιο αποτέλεσμα το οποίο και απολαύσαμε. Οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν συγκινητικές, τα λόγια περιττεύουν. Ο Μέμος Μπεγνής ξεχώρισε στο ρόλο του μεγάλου στρατηλάτη. Τον υποδύθηκε με μεγαλοπρέπεια, τονίζοντας το αίσθημα υπερηφάνειας που διακατείχε τον ίδιο τον ήρωα, τον Μέγα Αλέξανδρο.”

 

Δήμητρα Τσιαούση, elamazi

“Οι ηθοποιοί υποδύονται, με το ανάλογο πάθος και θάρρος, τους ήρωες της ιστορίας, ενώ ο πρωταγωνιστής Μέμος Μπεγνής ενσαρκώνει τον Μέγα Αλέξανδρο με σεβασμό στην προσωπικότητα του ήρωα δίνοντας έμφαση στην τόλμη και τη διορατικότητα του. Πλούσια διδάγματα ακούγονται επί σκηνής, τόσο δια στόματος του Αλέξανδρου όσο και άλλων ηρώων. Ο φιλόσοφος Αριστοτέλης διδάσκει τον μαθητή του ότι άνδρας δυνατός είναι αυτός που περιορίζει τις επιθυμίες του, ο Φίλιππος εξομολογείται ότι χρέος του γιου είναι να γίνει ανώτερος από τον πατέρα του, ενώ ο Αλέξανδρος μας μεταφέρει ότι το μόνο αγαθό του ανθρώπου είναι η ελευθερία.”

 

Γιούλη Μπούζα, topaixnidaki

“Ο Μέμος Μπεγνής αλλά και η υπόλοιπη ομάδα ήταν καταπληκτικοί και κατάφεραν να μας παρασύρουν μαζί τους σ ένα ονειρικό ταξίδι στο παρελθόν! Πρόκειται για μια πρωτότυπη θεατρική διασκευή που εστιάζει στις διαφορετικές όψεις του μακεδόνα βασιλιά: Αλέξανδρος ο άνθρωπος, Αλέξανδρος ο θεός, Αλέξανδρος ο μυστικιστής, ο στρατιώτης, ο οραματιστής, Αλέξανδρος ο μέγας. Η παράσταση είναι μια υπερπαραγωγή με πολλή δράση, ωραία σκηνικά και κοστούμια, σπαθογραφίες, πρωτότυπη μουσική και video art εφαρμογές. Εμάς μας άρεσε πολύ και φυσικά σας προτείνουμε να τη δείτε!”


 «ΘΕΑΤΡΟΝ»

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος

Τ. 212 254 0300

www.theatron254.gr

Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

 



Σχετικά αρχεία φωτογραφιών:

12-12-2017
Το IΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και η STEFI PRODUCTIONS παρουσιάζουν ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ «Η ζωή του όλη». Μια παράσταση της Μιμής Ντενίση, από τις 25 Δεκεμβρίου στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»


 

08-11-2017
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Το εκπληκτικό παιδικό βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη σε θεατρική διασκευή από τη Νανά Νικολάου - Φωτογραφίες από την παράσταση


 

19-09-2017
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Το εκπληκτικό παιδικό βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη σε θεατρική διασκευή από τη Νανά Νικολάου Από τις 22 Οκτωβρίου στην παιδική σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού


 

copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ