Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
21-03-2007
Εγκαίνια της τρίτης παραγωγής στη «Θόλο» με θέμα «Η Αθηνά στην Αρχαία Αγορά» από την Υπουργό Παιδείας κυρία Μαριέττα Γιαννάκου. Γενέθλια του Πολιτιστικού Κέντρου «Ελληνικός Κόσμος».


Η Υπουργός Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου εγκαινίασε την τρίτη παραγωγή στη «Θόλο» με θέμα «Η Αθηνά στην Αρχαία Αγορά».

Παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων της πολιτικής και πνευματικής ζωής αλλά και πολλών φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, ο «Ελληνικός Κόσμος», το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος, γιόρτασε χθες το απόγευμα τα ένατα γενέθλιά του. Ο εορτασμός σηματοδοτήθηκε από τα εγκαίνια του τρίτου διαδραστικού προγράμματος που θα παρουσιάζεται στη «Θόλο», με θέμα «Η Αθηνά στην Αρχαία Αγορά», από την Υπουργό Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου.

«Θέλω να συγχαρώ το ΙΜΕ για την προσπάθεια χρήσης σύγχρονων τεχνολογικών μέσων προκειμένου να φέρουμε την ιστορία πιο κοντά στον άνθρωπο», τόνισε η υπουργός, χαρακτηρίζοντας «αξέχαστη εμπειρία» την προβολή στη Θόλο. «Ζητώ από όλους να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια», έκλεισε την ομιλία της η κυρία Γιαννάκου.

«Ένα όραμα όταν συνοδεύεται από έμπνευση και πολλή δουλειά μπορεί να πραγματοποιηθεί», είπε καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ο πρόεδρος του ΙΜΕ κ. Λάζαρος Εφραίμογλου, ενώ χαρακτήρισε «ζωντανό παράδειγμα προς τη νεολαία και μήνυμα αισιοδοξίας» τους συντελεστές του έργου, που εργάστηκαν εντατικά για την ολοκλήρωσή του.

«Όταν το 1994 ξεκίνησε τη λειτουργία του το ΙΜΕ, σε ένα μικρό νοικιασμένο χώρο στην οδό Ακαδημίας 15, κανένας δε φανταζόταν τη σημερινή μας εξέλιξη. Επόμενος σταθμός ήταν το 1998, όταν εγκαινιάσαμε τον "Ελληνικό Κόσμο" και μετατρέψαμε ένα βιομηχανικό χώρο σε εστία πολιτισμού», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΜΕ κ. Δημήτρης Εφραίμογλου, ο οποίος συμπλήρωσε: «Σήμερα, εννιά χρόνια μετά, ο "Ελληνικός Κόσμος", από μια αρχική έκταση 16 στρεμμάτων καταλαμβάνει έκταση 60 στρεμμάτων, έχει προσθέσει νέες υποδομές στο δυναμικό του και συνεχίζει να επεκτείνεται. Όλο αυτό το διάστημα υπηρετούμε με την ίδια αφοσίωση την ιστορία και τον πολιτισμό».

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Αργύρης Καρράς, ο Ακαδημαϊκός κ. Γρηγόρης Σκαλκέας, ο Διευθυντής του Ευγενιδείου Ιδρύματος κ. Διονύσης Σιμόπουλος, ο Πρέσβης και η κυρία Γιάννη Κοραντή κ.ά.

Με το πρόγραμμα «Η Αθηνά στην Αρχαία Αγορά» ολοκληρώνεται το τρίπτυχο διαδραστικών θεμάτων για την Αρχαία Αγορά της Αθήνας. Στην προβολή αυτή οι θεατές ταξιδεύουν στο χρόνο, από την κατεστραμμένη, λόγω των Περσικών πολέμων, Αγορά της Αθήνας στην ανοικοδόμησή της την Κλασική Εποχή, ενώ παρακολουθούν και την πομπή των Παναθηναίων.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί η καταλυτική συμβολή των χρηματοδοτών αυτού του έργου:

  • Του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που χρηματοδότησε στο μεγαλύτερο ποσοστό την παραγωγή των προγραμμάτων εντάσσοντάς τα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.
  • Της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, του Αποκλειστικού Χορηγού των προβολών της «Αρχαίας Αγοράς της Αθήνας». Με τη χορηγία αυτή στηρίζει άλλη μία φορά τη δραστηριότητα του ΙΜΕ και βοηθά γενναιόδωρα στην ανάπτυξη του πολυσήμαντου έργου του.

Αποκλειστικός χορηγός προβολών της «Αρχαίας Αγοράς της Αθήνας»

Το έργο «Ψηφιακή Συλλογή Εικονικής Πραγματικότητας: Αρχαία Αγορά της Αθήνας» συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 25% από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ' ΚΠΣ.

Χορηγοί επικοινωνίας:




Σχετικά αρχεία φωτογραφιών:

21-03-2007
Φωτογραφίες από τον εορτασμό 9 χρόνων λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου «Ελληνικός Κόσμος»


«Ελληνικός Κόσμος», Κτήριο 2 - «Θόλος», Αθήνα
Τετάρτη 21 Μαρτίου 2007


copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ