Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
30-09-2016
Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα
εκπαιδευτικά προγράμματα
Οκτωβρίου 2016
στον «Ελληνικό Κόσμο»


Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά, η σχολική χρονιά ξεκίνησε δυναμικά και ο «Ελληνικός Κόσμος» είναι πανέτοιμος να υποδεχτεί τους μικρούς του φίλους τα Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου με μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην προϊστορία με τον Χουμ και τη Νταν, στην Αρχαία Αθήνα, όπου θα γνωρίσουν τον Αριστοφάνη, αλλά και τις συνταγές των αρχαίων, θα διδαχθούν μέσα από μύθους του Αισώπου, θα γίνουν θαλασσοπόροι, αρχαιολόγοι και θα ανακαλύψουν ένα σωρό νέα πράγματα!

Έτοιμοι λοιπόν; Προσδεθείτε και ελάτε μαζί μας στον «Ελληνικό Κόσμο» και στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα!

 

Σαββατιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα

για παιδιά 3 έως 5 ετών με τους γονείς τους

Σάββατο 1/10/2016

«Αλεύρι, ζυμάρι, ψωμί»

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τα συστατικά και τα μυστικά μιας από τις αρχαιότερες γεύσεις. Τρόφιμο με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, το ψωμί είναι βαθιά ριζωμένο στις διατροφικές μας συνήθειες. Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν τη διαδρομή του σπόρου από το χωράφι στο ζύμωμα, θα ανακαλύψουν τα συστατικά του, τον τρόπο παρασκευής του και την ιστορία του, μέσα από δραστηριότητες που εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.


Σάββατο 8/10/2016

«Παίζοντας με τις αισθήσεις»

Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στο νου, αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις! Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Τις αναγνωρίζουμε και τις ανακαλύπτουμε μία -μία και τις πέντε!

Ο ήλιος λάμπει και ένα ελαφρύ αεράκι χαϊδεύει το μάγουλο. Λίγο πιο κάτω, μια γάτα νιαουρίζει και από το σπίτι της γειτόνισσας μοσχοβολάει κανέλα! Τι να μαγειρεύει άραγε; Μήπως να δοκιμάσω; Με βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια ανακαλύπτουμε τις πέντε αισθήσεις και τη μαγεία του να απολαμβάνουμε την καθημερινότητά μας μέσα από αυτές!


Σάββατο 15/10/2016

 «Μια μέρα με τον Χουμ και τη Νταν»

Δύο άνθρωποι από κάποια μακρινή εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά τους. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους.

Ο Χουμ και η Νταν μας υποδέχονται στην καθημερινότητα τους, που σήμερα φαντάζει μυθική. Μια εστία, πέτρες, βραχογραφίες, κοχύλια, εργαλεία, καρποί και άλλα αντικείμενα μας δείχνουν πώς ζούσαν οι άνθρωποι στα προϊστορικά χρόνια!


Σάββατο 22/10/2016

 «Ο αέρας ...ο παιχνιδιάρης»

Είναι το στοιχείο της φύσης που μας ακολουθεί παντού! Τον αισθανόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να τον δούμε. Θέλετε να ανακαλύψουμε πού κρύβεται; Παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές θα μας οδηγήσουν σε μερικές από τις πιο απίθανες κρυψώνες του! Θα ανακαλύψουμε από πού ξεκινά τα ταξίδια του, θα τρέξουμε, θα παίξουμε και θα χορέψουμε μαζί του!


Σάββατο 29/10/2016

 «Το λιοντάρι και ο ποντικός»

Αναζητάμε τη διαφορετικότητα μέσα από έναν μύθο του Αισώπου. Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε έναν μύθο και μας δείχνουν πόσο τελικά χρειάζεται ο ένας τον άλλο!

Πώς κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς έτσι κι εμείς, πότε μικροί και πότε μεγάλοι, ανακαλύπτουμε τη «δύναμή» μας μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.

 

Πληροφορίες:

  • Ώρα έναρξης: 11:30
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
  • Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
  • Μηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25 ευρώ το παιδί, 10 ευρώ ο ενήλικας/συνοδός
  • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

 

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα

για παιδιά από 5 έως 12 ετών.

Εφέτος, κάθε μήνας θα είναι αφιερωμένος και σε μια διαφορετική θεματική. Τα εκπαιδευτικά του Οκτωβρίου είναι εμπνευσμένα από τον ελληνικό πολιτισμό!


Κυριακή 2/10/2016

Σκάψε, σκάψε, κάτι θα βρεις!

Αρκούν ένα φτυάρι, μυστρί, λεπτά πινέλα, καπέλο και καλή διάθεση, ώστε τα παιδιά, σαν μικροί αρχαιολόγοι, να βρουν τα «μυστικά» που κρύβουν τα σκάμματα του «Ελληνικού Κόσμου»!

Με το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά θα βιώσουν τη μοναδική εμπειρία της ανασκαφής! Δουλεύοντας με πραγματικά εργαλεία μέσα στο σκάμμα και παρακολουθώντας εικονικές αναπαραστάσεις συντήρησης αγγείων, θα νιώσουν για λίγο πραγματικοί αρχαιολόγοι, συμμετέχοντας στη μαγευτική διαδικασία που οδηγεί τα ευρήματα από το χώμα στο μουσείο!


Κυριακή 9/10/2016

Τα «Ιμεάκια» στο Ναυτικό!

Θα ανοιχτούμε στις θάλασσες, θα ανακαλύψουμε μυστικούς κώδικες, θα προσανατολιστούμε με πυξίδα και αστρικό χάρτη και με μαεστρία θα πλοηγήσουμε τα πλοία μας.

Αυτές θα είναι μερικές μόνο μερικές από τις δοκιμασίες που θα χρειαστεί να περάσουμε για να φέρουμε εις πέρας μια παράτολμη αποστολή! Θα χρειαστούμε θάρρος, ομαδικό πνεύμα και γνώση για να γίνουμε κι εμείς  θρυλικοί θαλασσοπόροι και να γράψουμε τη δική μας ιστορία ανδρείας!

(Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στα πλαίσια της έκθεσης «Ιστορίες Ανδρείας»)


Κυριακή 16/10/2016

Αρχαίων μαγειρέματα!

Οικογενειακό πρόγραμμα

«Άκρατος», «άριστον», «εσπέρισμα», «δείπνον»… λέξεις που μπερδεύουν στο άκουσμά τους, αλλά είναι γεμάτες νοστιμιά... αρχαία νοστιμιά! Οι μικροί μας φίλοι μαγειρεύουν συνταγές των Αρχαίων και... καλή μας όρεξη!

Δραστηριότητες μέσω των οποίων ταξιδεύουμε στον χρόνο για να ανακαλύψουμε τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων, τα μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιούσαν, ομοιότητες και διαφορές με τη δική μας εποχή και να εμπνευστούμε για να δημιουργήσουμε σύγχρονα πιάτα με… αρχαίες συνταγές!


Κυριακή 23/10/2016

«Παίζουμε» Ειρήνη;

Ο Αριστοφάνης μιλά στα παιδιά...! Τους μιλά για την «Ειρήνη»! Και τα παιδιά όχι μόνο τον ακούν, αλλά αρπάζουν την ευκαιρία και «παίζουν» μαζί του!  Ταξιδεύουμε στον χρόνο για να αναζητήσουμε την εποχή του Αριστοφάνη, την κωμωδία και τις συνήθειες της εποχής του σχετικά με τη θεατρική τέχνη.

Με βασικά εργαλεία το θεατρικό παιχνίδι και την αφήγηση μπλεκόμαστε στους στίχους της Αριστοφανικής «Ειρήνης» και ανακαλύπτουμε τον ποιητή, το έργο και τα μηνύματα του.


Κυριακή 30/10/2016

Η αρχαία Αθήνα με τα μάτια ενός παιδιού

Ο μικρός Φαίδων μας προσκαλεί να περάσουμε μαζί του μια ολόκληρη μέρα στην πόλη του, την Αθήνα των κλασσικών χρόνων. Άραγε, πώς είναι να ζει κανείς σε μια τόσο σπουδαία πόλη;

Ξέρεις πώς είναι να ζεις στην Αθήνα σήμερα. Έχεις φανταστεί ποτέ, πώς ήταν να ζεις στην ίδια πόλη στα αρχαία χρόνια;

Ανακαλύπτουμε το ημερολόγιο του Φαίδωνα, ενός μικρού αγοριού που έζησε τότε και με τις χρήσιμες πληροφορίες του κάνουμε μια βόλτα από το σχολείο, το σπίτι του, το γυμνάσιο, την αγορά. Και φυσικά παίζουμε! Τα παιχνίδια που τότε αγαπούσαν τα παιδιά!

 

 Πληροφορίες:

  • Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
  • Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
  • Μηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25 ευρώ
  • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης




copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ