Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
26-04-2016
Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
έδωσε το παρώνστις εκδηλώσεις
για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας
με την προβολή εικονικής πραγματικότητας
«Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία»


Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού,μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδος κ. Ισίδωρου Κούβελου, έδωσε το παρών στις εκδηλώσεις γιατην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, την Τετάρτη, 20 Απριλίου.

Ο «εικονικός κινηματογράφος», η κινητή μονάδα εικονικής πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού και Μουσείου «Ελληνικός Κόσμος», ταξίδεψε στην Αρχαία Ολυμπία και πρόσφερε στους θεατές μια μοναδική ευκαιρία περιήγησης στον ιερό χώρο, την παραμονή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Μνημεία και ιερά κτήρια της Αρχαίας Ολυμπίας ζωντάνεψαν σε ένα περιβάλλον Εικονικής Πραγματικότητας. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη και να μάθουν τα πάντα για τις τελετουργίες και τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την προβολή, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας,παρακολούθησαν μεταξύ άλλων: ο Πρόεδρος κ. Τόμας Μπαχ και μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής,ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδος κ. Ισίδωρος Κούβελος και η Διευθύντρια κα ΙλεάναΚλοκώνη, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Ντόρα Μπακογιάννη, οΔιευθυντής της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κος Διονύσης Γάγγας, ο Επικεφαλής Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγώνων της ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 κ. ΜάρτονΣίμιτσεκ, η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» κα Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος κος Δημήτρης Εφραίμογλου. Όπως δήλωσε η κα Κουνενάκη – Εφραίμογλου: «Τα μηνύματα του Ολυμπιακού Ιδεώδους είναι πιο επίκαιρα παρά ποτέ την περίοδο που διανύουμε. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, όπως και κάθε πολιτιστικός οργανισμός άλλωστε, στέκεται αρωγός στη διατήρηση των Ολυμπιακών αξιών».

«Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία»

Η παραγωγή προσφέρει μια ολοκληρωμένη περιήγηση στον ιερό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας το 2ο αιώνα π.Χ. Μνημεία και ιερά κτήρια ζωντανεύουν, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γίνουν «κοινωνοί» των αγωνισμάτων και των τελετουργιών των Ολυμπιακών Αγώνων και να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης: Ο ναός του Δία, υπόδειγμα δωρικού περίπτερου ναού, με θαυμαστό γλυπτό διάκοσμο, το Ηραίο, το παλαιότερο μνημειακό οικοδόμημα του ιερού, αφιερωμένο στη θεά Ήρα, το Γυμνάσιο, που χρησίμευε για την προπόνηση των ακοντιστών, των δισκοβόλων και των δρομέων, η Παλαίστρα, όπου προπονούνταν οι παλαιστές, οι άλτες και οι πυγμάχοι, το Λεωνιδαίο, χώρος διαμονής των επίσημων επισκεπτών, το Βουλευτήριο, όπου αθλητές, συγγενείς και κριτές έδιναν όρκο ότι θα τηρήσουν τους κανόνες των Αγώνων, το Στάδιο, όπου τελούνταν τα περισσότερα αγωνίσματα, οι Θησαυροί διάφορων πόλεων, όπου φυλάσσονταν πολύτιμα αφιερώματα, και το Φιλιππείο, που αφιερώθηκε από το Φίλιππο Β', το βασιλιά της Μακεδονίας, μετά τη νίκη του στη μάχη της Χαιρώνειας το 338 π.Χ.



Σχετικά αρχεία φωτογραφιών:

26-04-2016
Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού έδωσε το παρώνστις εκδηλώσεις για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας με την προβολή εικονικής πραγματικότητας «Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία»


copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ