Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
06-04-2016
Η Αντιπρόεδρος του ΙΜΕ κα Σοφία – Κουνενάκη Εφραίμογλου
υπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας
για την ίδρυση «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων»
με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαραθώνα κου Ηλία Ψηνάκη


Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» κυρία Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου συμμετείχε στην Τελετή Υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για τις Περιφέρειες και τους Δήμους της Νοτίου Ελλάδας, με σκοπό την Ίδρυση «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαραθώνα κυρίου Ηλία Ψηνάκη.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν: η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κος Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κος Γιώργος Τζιάλλας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κος Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κος Πέτρος Φιλίππου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας κος Σανίδας Ηλίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κρήτης κος Κώστας Φασουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων κος Γεώργιος Αποστολόπουλος, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Πειραιά κα Ειρήνη Νταϊφά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κος Λοΐζος Σορωνιάτης, ο εκπρόσωπος από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας Ταξίαρχος Ιωάννης Χατζηδήμος, ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης κ. Δημήτρης Παντερμαλής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» κος Μιχάλης Χρηστάκης, καθώς και πλειάδα εκλεκτών Δημάρχων και εκπροσώπων των Δημοτικών Αρχών δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την επιθυμία τους για περαιτέρω συνεργασία σε θέματα πολιτισμού.

Η κα Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου δήλωσε: «Σε εποχές κρίσης η συνένωση δυνάμεων είναι όχι μόνο δόκιμη, αλλά και επιβεβλημένη. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με πολυετή πείρα στην διάσωση και διάδοση του πολιτισμού μας, στηρίζει κάθε τέτοια πρωτοβουλία που αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και προόδου της χώρας μας. Θα ήθελα λοιπόν, να συγχαρώ το Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ψηνάκη για την πρωτοβουλία του την οποία πρόκειται να στηρίξουμε, συνεισφέροντας με την τεχνογνωσία μας».

Τι είναι η «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων»

Πρόκειται για μια οργανωμένη πρωτοβουλία συνεργασίας για θέματα πολιτισμού και αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ένα δίκτυο μεταξύ φορέων που θα ανταλλάσσει τεχνογνωσία και θα προωθεί τη συνεργασία με κοινές εκδηλώσεις, συνέδρια, επισκέψεις, έρευνες και μελέτες, όπως και την καθιέρωση κοινών προτύπων, αλλά και συνεργασιών με Διεθνείς Οργανισμούς. Κύριος στόχος είναι η αξιοποίηση της Αρχαίας Πολιτισμικής Φιλοσοφίας και Παράδοσης.


Σχετικά αρχεία φωτογραφιών:

06-04-2016
Η Αντιπρόεδρος του ΙΜΕ κα Σοφία – Κουνενάκη Εφραίμογλου υπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την ίδρυση «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαραθώνα κου Ηλία Ψηνάκη


copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ