Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
01-10-2015
Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα
Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Οκτωβρίου 2015
στον «Ελληνικό Κόσμο»


Σαββατιάτικα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα

(για παιδιά 3 έως 5 ετών)


Σάββατο 3/10/2015
«Το λιοντάρι και ο ποντικός»

Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε ένα μύθο του Αισώπου για να δείξουν στα παιδιά πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλο! Πώς κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς έτσι και οι άνθρωποι, πότε μικροί και πότε μεγάλοι, ανακαλύπτουν τη «δύναμή» τους μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.

Αναζητώντας τη διαφορετικότητα μέσα από έναν μύθο του Αισώπου… Με ερέθισμα την αφήγηση του μύθου παιδιά και γονείς δημιουργούν και ξεκινούν ένα ταξίδι στο μύθο μέσω της δραματοποίησής του. Πώς ένιωθε το λιοντάρι και το ποντίκι στη σπηλιά; Πώς είναι το θυμωμένο λιοντάρι, και τι συμβαίνει όταν αυτό παγιδευτεί;


Σάββατο 10/10/2015
«Μια μέρα με το Χουμ και την Νταν»
Δύο άνθρωποι από κάποια μακρινή εποχή ανοίγουν την σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά τους. Ακολουθώντας ίχνη, οι μικροί μας φίλοι θα μάθουν μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα και ο πηλός θα βοηθήσουν στην ανακάλυψη της καθημερινότητάς τους!



Ο Χουμ και η Νταν υποδέχονται τα παιδιά στη καθημερινότητα τους που σήμερα φαντάζει μυθική. Ίχνη ζώων οδηγούν τους στην σπηλιά τους για να ανακαλύψουν τα ίχνη τους, μία εστία, πέτρες, βραχογραφίες, κοχύλια, εργαλεία, καρπούς ή αλλιώς τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν οι άνθρωποι στα προϊστορικά χρόνια!


Σάββατο 17/10/2015
«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου»
Σε κοιτάζω, με κοιτάζεις... Άραγε με ποιον να μοιάζεις;

Μαγεμένος ή μη, πάντα κάτι έχει να μας πει!

Μέσα από καθρέφτες, αντικείμενα ιδιαίτερα και «μαγικά», γνωρίζουμε τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους γύρω μας. Μεταμορφωνόμαστε, πειραματιζόμαστε και με το παιχνίδι εκφραζόμαστε!

Με τη βοήθεια ενός καθρέφτη παιδιά και γονείς μπαίνουν στη διαδικασία να παρατηρήσουν τους εαυτούς τους, να αντιληφθούν τα διαφορετικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά αλλά και να συνεργαστούν και να παίξουν ομαδικά. Ο καθρέφτης αυτή τη φορά αποτελεί έμπνευση για παιχνίδι και δημιουργία!


Σάββατο 24/10/2015
«Μια σταγόνα ταξιδεύει»
«Γεια σας! Είμαι μία σταγόνα που διαρκώς ταξιδεύει!»

Νερό... σύννεφο... πάγος... βροχή... Ακολουθώντας το ταξίδι του νερού μέσα από νεροϊστορίες, τα παιδιά παίζουν και πειραματίζονται με πρωταγωνιστή το υγρό στοιχείο!

Πειράματα, θεατρικό παιχνίδι και νεροϊστορίες ταξιδεύουν ενήλικες και παιδιά σε μια σειρά από δραστηριότητες που θα εισάγουν τους μικρότερους σε ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά φαινόμενα, τον κύκλο του νερού!


Σάββατο 31/10/2015
«Ο Αέρας …ο παιχνιδιάρης»
Είναι το στοιχείο της φύσης που ακολουθεί μικρούς και μεγάλους παντού! Τον αισθάνονται, αλλά δεν μπορούν να τον δουν. Πού κρύβεται και πώς θα τον ανακαλύψουν; Παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές θα τους οδηγήσουν σε μερικές από τις πιο απίθανες κρυψώνες του!

Ένα ταξιδιάρικο πούπουλο υποδέχεται γονείς και παιδιά για να τους γνωρίσει με έναν καινούριο αόρατο φίλο, τον Αέρα. Τα παιδιά ανακαλύπτουν από πού ξεκινά τα ταξίδια του, τρέχουν, παίζουν και χορεύουν μαζί του.

Γενικές πληροφορίες για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα»

  • Για παιδιά 3-5 ετών
  • Ώρα έναρξης: 11:30
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
  • Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
  • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
  • Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/), Πειραιώς 254, Ταύρος.
  • Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.


Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα

(για παιδιά από 5 έως 12 ετών)


Κυριακή 4/10/2015
«Κωπηλατώντας με τον Ιάσονα…»

Ο μύθος της αργοναυτικής εκστρατείας ζωντανεύει μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια στην τριακόντορο του Ελληνικού Κόσμου! Θα επιβιβαστείτε;

Η τριακόντορος, το αντίγραφο του αρχαίου πλοίου που έχει αράξει στον «Ελληνικό Κόσμο» ταξιδεύει τους μικρούς μας φίλους σε θάλασσες και λιμάνια της αρχαιότητας. Με δραστηριότητες μέσα αλλά και έξω από το πλοίο τα παιδιά γίνονται ναυτικοί των αρχαίων χρόνων για να ανακαλύψουν την ιστορία του Ιάσονα και των αργοναυτών! Η μυθοπλασία της αργοναυτικής εκστρατείας σε συνδυασμό με τη ναυτική ζωή της αρχαιότητας γίνονται αντικείμενο παιχνιδιού και βιωματικής μάθησης.

Κυριακή 11/10/2015
«Με σκουπάκι και μυστρί, ξεκινά η ανασκαφή!»
Τα παιδιά στο ρόλο μικρών αρχαιολόγων για μία μέρα! Πώς γίνεται όμως μία ανασκαφή; Τι αντικείμενα ανακαλύπτονται; Ποιά εργαλεία χρειάζονται για να φέρουν τα παιδιά στο φως την Ιστορία που κρύβεται, αιώνες τώρα, μέσα στο χώμα;

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά θα βιώσουν τη μοναδική εμπειρία της ανασκαφής! Δουλεύοντας με πραγματικά εργαλεία μέσα στο σκάμμα και παρακολουθώντας εικονικές αναπαραστάσεις συντήρησης αγγείων, θα νιώσουν για λίγο πραγματικοί αρχαιολόγοι συμμετέχοντας στην μαγευτική διαδικασία που οδηγεί τα ευρήματα από το χώμα στο μουσείο!

Κυριακή 18/10/2015
«Εξαφανισμένα είδη, όντα μιας άλλης εποχής»
Τι κοινό έχουν οι δεινόσαυροι, τα μαμούθ, οι σμιλόδοντες με τους τριλοβίτες και τα πουλιά ελέφαντες; Η ιστορία της ζωής στον πλανήτη έχει γραφτεί από είδη που δεν υπάρχουν πια. Ακολουθώντας τα ίχνη τους τα παιδιά εξερευνούν το παρελθόν της ζωής πάνω στη γη.

Συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τα παιδιά θα ανακαλύψουν στοιχεία για την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη στη διάρκεια εκατομμυρίων ετών. Θα ανακαλύψουν μορφές ζωής που υπήρχαν πολύ πριν την εμφάνιση των δεινοσαύρων, θα αναγνωρίσουν είδη αλλά και θα παίξουν με τα ονόματα των μεγάλων αυτών ζώων που κυριάρχησαν στη γη. Τέλος, θα γνωρίσουν τους προγόνους των σημερινών θηλαστικών που υπάρχουν γύρω μας.

Κυριακή 25/10/2015
«O Αριστοφάνης προτείνει …Ειρήνη»

Από την αρχαιότητα έως σήμερα τα λόγια του επίκαιρα… “Η Ειρήνη να φανεί και από τη σπηλιά να βγει…”
Μία “συνάντηση” γεμάτη παιχνίδι με μία από τις κωμωδίες του Αριστοφάνη.

Τα παιδιά ταξιδεύουν στον χρόνο για να αναζητήσουν την εποχή του Αριστοφάνη, την κωμωδία και τις συνήθειες της εποχής του σχετικά με τη θεατρική τέχνη. Με βασικά εργαλεία το θεατρικό παιχνίδι και την αφήγηση «μπλέκονται» στους στίχους της Αριστοφανικής «Ειρήνης» για να ανακαλύψουν τον ποιητή, το έργο και τα μηνύματα του.


Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

  • Για παιδιά 5-12 ετών
  • Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά.
  • Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ - Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
  • Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://sundays.hellenic-cosmos.gr/), Πειραιώς 254, Ταύρος.
  • Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.


copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ