Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
18-03-2015
Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Απριλίου 2015 στον «Ελληνικό Κόσμο»


Και τα Σαββατοκύριακα του Απριλίου ο «Ελληνικός Κόσμος» γίνεται ο απόλυτος προορισμός για παιδιά κάθε ηλικίας. Tα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. Tα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.


Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

(Για παιδιά προσχολικής ηλικίας με τους γονείς τους)


Σάββατο 4 Απριλίου

Αλεύρι, ζυμάρι, ψωμί... την ιστορία τους ας γνωρίσουμε μαζί

Γονείς και παιδιά θα ανακαλύψουν μαζί τα συστατικά και τα μυστικά μιας από τις αρχαιότερες γεύσεις. Θα παρακολουθήσουν τη διαδρομή του σπόρου από το χωράφι στο ζύμωμα. Τρόφιμο με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, το ψωμί είναι βαθιά ριζωμένο στις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων. Η γνωριμία με τον τρόπο παρασκευής του και την ιστορία του θα γίνει μέσα από δραστηριότητες που εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.



Σάββατο 18 Απριλίου

Είμαι η Ιμελία και δε με μέλει που είμαι γεμάτη μέλι!

Μια γλυκύτατη μελισσούλα «προσγειώνεται» στον «Ελληνικό Κόσμο». Είναι κοινωνική και πολυλογού. Έχει τόσα να πει για την οικογένειά της, το σπίτι της και... για το μέλι. Είναι η Ιμελία και συστήνει στα παιδιά την οργανωμένη κοινωνία των μελισσών, μέσα αλλά και έξω από το μελίσσι. Οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν το χορό των μελισσών, τις συνήθειές τους, του ρόλους τους μέσα στο μελίσσι αλλά και το αγαθό που παράγουν, το μέλι. Μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά ανακαλύπτουν το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, παρατηρούν, περιγράφουν και εκφράζονται με προφορικό, κινητικό και καλλιτεχνικό τρόπο.

Σάββατο 25 Απριλίου

Αέρας... ο παιχνιδιάρης!

Ο αέρας είναι το στοιχείο της φύσης που μας ακολουθεί παντού. Τον αισθανόμαστε αλλά δεν μπορούμε να τον δούμε. Παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές θα οδηγήσουν τα παιδιά σε μερικές από τις πιο απίθανες κρυψώνες του. Ένα ταξιδιάρικο πούπουλο υποδέχεται γονείς και παιδιά για να τους γνωρίσει με τον αόρατο φίλο τους, τον Αέρα.  Τα παιδιά ανακαλύπτουν από πού ξεκινά τα ταξίδια του, τρέχουν, παίζουν και χορεύουν μαζί του. Παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές οδηγούν τους μικρούς μας φίλους σε μερικές από τις πιο απίθανες κρυψώνες του.

Γενικές πληροφορίες για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
  • Για παιδιά 3-5 ετών
  •  Ώρα έναρξης: 11:30
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
  • Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
  • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
  • Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/), Πειραιώς 254, Ταύρος.
  • Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 5 έως 12 ετών

(Για νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού)



Κυριακή 5 Απριλίου

Πασχαλινά δημιουργήματα, πραγματικά καλλιτεχνήματα!

Με ζωηρή καλλιτεχνική διάθεση κι έμπνευση από τα σύμβολα και τα έθιμα του Πάσχα, οι μικροί μας φίλοι δημιουργούν πρωτότυπες κατασκευές που θα στολίσουν τις γιορτινές μέρες. Τα παιδιά παίζουν με χρώματα και ανακυκλώσιμα υλικά και δημιουργούν αντικείμενα που για το δωμάτιο τους ή το πασχαλιάτικο τραπέζι. Όλα όσα μας θυμίζουν το Πάσχα γίνονται αντικείμενο εικαστικής δημιουργίας λίγο πριν την Ανάσταση.



Κυριακή 19 Απριλίου

Μυθικά αντικείμενα και η μαγική τους δύναμη

Τι κοινό έχουν η λύρα του Απόλλωνα, το κέρας της Αμάλθειας, το κουτί της Πανδώρας, το λυχνάρι του Αλαντίν, ο καθρέφτης της Χιονάτης και η σκούπα της μάγισσας; Τα παιδιά μπαίνουν στο μαγικό κόσμο της μυθολογίας και του παραμυθιού, ψάχνουν για μαγικά αντικείμενα και... ‘’επωφελούνται’’ από τις ιδιότητές τους. Οι ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας αλλά και τα παραμύθια διανθίζονται από αντικείμενα με μαγικές ιδιότητες, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τους ήρωες - αφού με αυτά ξεπερνούν εμπόδια και ξεφεύγουν από δύσκολες καταστάσεις. Πώς δημιουργήθηκαν αυτά τα αντικείμενα και πώς επινοήσαμε τις μαγικές αυτές ιδιότητες; Πώς έμειναν γνωστά στο πέρασμα του χρόνου; Τα παιδιά τα ανακαλύπτουν και συμμετέχουμε σε δημιουργικές δραστηριότητες εμπνευσμένες από αυτά.



Κυριακή 26 Απριλίου

Στην παλέτα των ιμπρεσιονιστών ζωγράφων!

«Κάποια μέρα, κάποιος από εμάς που δεν είχε μαύρο χρώμα χρησιμοποίησε το μπλε. Ο ιμπρεσιονισμός είχε μόλις γεννηθεί.» P.A.Renoir

Φως και σκιά, φύση και χρώμα, όλα σε ένα καμβά... Τα παιδιά τρυπώνουν στο εργαστήρι των ιμπρεσιονιστών, για να μάθουν όλα τα μυστικά της ζωγραφικής τους. Με ένα βαλιτσάκι ζωγράφου στα χέρια, οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν τον κόσμο των ιμπρεσιονιστών και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τεχνοτροπίας τους. ‘Εργα γεμάτα με λαμπερά χρώματα και φως, πλούσια από εικόνες της φύσης και της καθημερινής ζωής... τα παιδιά τα μελετούν, τα παρατηρούν από κοντά και από μακριά και ταξιδεύουν με πινέλα και με χρώματα.



Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
  • Για Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού
  • Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Διάρκεια προγραμμάτων 90 λεπτά.
  • Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
  • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
  • Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://sundays.hellenic-cosmos.gr/), Πειραιώς 254, Ταύρος.
  • Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.


copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ