Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
24-12-2014
Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Ιανουαρίου 2015
στον «Ελληνικό Κόσμο»


Και τα Σαββατοκύριακα του 2015 ο «Ελληνικός Κόσμος» γίνεται ο απόλυτος προορισμός για παιδιά κάθε ηλικίας. Tα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. Tα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.


Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

(Για παιδιά προσχολικής ηλικίας με τους γονείς τους)



Σάββατο 3 Ιανουαρίου

Το λιοντάρι και ο ποντικός

Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε ένα μύθο του Αισώπου και δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλο. Πώς κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Πώς ένιωθαν το λιοντάρι και το ποντίκι στη σπηλιά; Πώς είναι το θυμωμένο λιοντάρι, και τι συμβαίνει όταν αυτό παγιδευτεί; Με αφορμή την αφήγηση του μύθου, παιδιά και γονείς αναζητούν τη διαφορετικότητα και ανακαλύπτουν τη «δύναμή» τους μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.


Σάββατο 10 Ιανουαρίου

Μια μέρα με το Χουμ και την Νταν

Δύο άνθρωποι από κάποια μακρινή εποχή, ο Χουμ και η Νταν, ανοίγουν τη σπηλιά τους και υποδέχονται τους μικρούς μας φίλους γύρω από τη φωτιά τους. Ακολουθώντας ίχνη, τα παιδιά θα ανακαλύψουν μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα και ο πηλός θα βοηθήσουν στην εξερεύνηση της καθημερινότητάς τους.

Ίχνη ζώων οδηγούν τα παιδιά στην σπηλιά των δύο ηρώων όπου ανακαλύπτουν πέτρες, βραχογραφίες, κοχύλια, εργαλεία, καρπούς ή αλλιώς τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν οι άνθρωποι στα προϊστορικά χρόνια!



Σάββατο 17 Ιανουαρίου

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, πες μου τα μυστικά σου...

Μαγεμένος ή μη, πάντα κάτι έχει να μας πει! Μέσα από καθρέφτες, αντικείμενα ιδιαίτερα και «μαγικά», τα παιδιά γνωρίζουν τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους γύρω τους. Μεταμορφώνονται, πειραματίζονται και εκφράζονται μέσα από το παιχνίδι!

Ο καθρέφτης αυτή τη φορά γίνεται έμπνευση για παιχνίδι και δημιουργία! Μέσα από αυτόν, παιδιά και γονείς μπαίνουν στη διαδικασία να παρατηρήσουν τους εαυτούς τους, να αντιληφθούν τα διαφορετικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά αλλά και να συνεργαστούν και να παίξουν ομαδικά.


Σάββατο 24 Ιανουαρίου

Μία σταγόνα ταξιδεύει...

«Γεια σας! Είμαι μία σταγόνα που διαρκώς ταξιδεύει!»

Νερό... σύννεφο... πάγος... βροχή...

Τα παιδιά ακολουθούν το ταξίδι του νερού μέσα από νεροϊστορίες, παίζουν και πειραματιζόνται με πρωταγωνιστή το υγρό στοιχείο!

Πειράματα, θεατρικό παιχνίδι και νεροιστορίες ταξιδεύουν ενήλικες και παιδιά σε μια σειρά από δραστηριότητες που θα εισάγουν τους μικρότερους σε ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά φαινόμενα, τον κύκλο του νερού!



Σάββατο 31 Ιανουαρίου

Ξεφόρτωσε την ελιά, να σε φορτώσει λάδι

«Από το κλαδάκι κρέμεται, στην αγορά πουλιέται, το εξωτερικό της τρώγεται, το κόκκαλο πετιέται».

Μέσα από παιχνίδια και κατασκευές δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να γνωρίσουν το δέντρο, τον καρπό και το χυμό της ελιάς. Ο καρπός και ο χυμός της ελιάς, ο κύκλος εργασιών παραγωγής του ελαιόλαδου και οι ευεργετικές ιδιότητές του στον οργανισμό αποκαλύπτονται μέσα από ένα κύκλο δημιουργικών δραστηριοτήτων ώστε τα παιδιά να ανακαλύψουν το πολύτιμο δέντρο της ελληνικής γης.





Γενικές πληροφορίες για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

- Για παιδιά 3-5 ετών

- Ώρα έναρξης: 11:30

- Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά

- Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)

- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/), Πειραιώς 254, Ταύρος.

- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.


Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

(Για παιδιά από 5 έως 12 ετών)



Κυριακή 04 Ιανουαρίου

Μικρές ιστορίες για άγνωστους θεούς

Ποια θεά προμήθευε τους θεούς με νέκταρ και αμβροσία; Ποιος θεός ήταν «τραγοπόδαρος»; Εισβάλλοντας στον κόσμο των θεών, άγνωστοι θεοί αποκαλύπτονται... Πέρα από τους πασίγνωστους δώδεκα θεούς της ελληνικής μυθολογίας, τα παιδιά ανακαλύπτουν θεούς και θεότητες όχι τόσο γνωστούς, αλλά σίγουρα σημαντικούς για την πλοκή των μύθων, οι οποίοι συντέλεσαν ώστε η μυθοπλασία των αρχαίων χρόνων να θεωρείται σήμερα από τις πιο πλούσιες. Οι μικροί μας φίλοι παίζουν, δημιουργούν και εξερευνούν την ελληνική μυθολογία. Μεταξύ άλλων ανακαλύπτουν το θεό Πάνα, που σύμφωνα με το μύθο γέλαγε πολύ, τον Αίολο και τον ασκό του και πολλούς άλλους.



Κυριακή 11 Ιανουαρίου

Είναι εννιά, μία τέχνη η καθεμιά!

Και οι εννιά είναι υπέροχες αλλά η κάθε μια ξεχωριστά εμπνέει τους ανθρώπους με το δικό της, μοναδικό χάρισμα. Οι εννέα μούσες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο τέχνες! Τραγωδία, κωμωδία, ποίηση, χορός, μουσική αλλά και αστρονομία! Οι εννέα μούσες δίνουν στους μικρούς μας φίλους έμπνευση για δημιουργία και παιχνίδι. Τα παιδιά γνωρίζουν την κάθε μούσα χωριστά και το σύμβολό της. Ποιος μύθος της ελληνικής μυθολογίας πλέκεται με την κάθε μια; Ποια τέχνη εκπροσωπεί ή ποια επιστήμη;



Κυριακή 18 Ιανουαρίου

Μικρό καλοκαίρι μέσα στο χειμώνα

Στην καρδιά του χειμώνα, το Γενάρη, ο ήλιος ξεπροβάλλει προσφέροντας ένα ηλιόλουστο διάλειμμα, τις Αλκυονίδες μέρες. Τι λέει όμως γι’ αυτές ένας αρχαίος ελληνικός μύθος; Μέσα από την ελληνική μυθολογία τα παιδιά ανιχνεύουν το μετεωρολογικό φαινόμενο της καλοκαιρίας μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν το μύθο και τα χαρακτηριστικά της αλκυόνας. Γιατί οι αρχαίοι έλληνες συνέδεσαν το μύθο με στοιχεία της φύσης; Τι προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν;



Κυριακή 25 Ιανουαρίου

Πυραμίδες… μούμιες… Φαραώ

Τα παιδιά μεταφέρονται στην Αίγυπτο, σ’ αυτή τη γοητευτική και μυστηριώδη χώρα και γνωρίζουν από κοντά τα μυστικά του αρχαίου της πολιτισμού. Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν τις κυριότερες πτυχές ενός από τους σημαντικότερους πολιτισμούς παγκοσμίως, του αιγυπτιακού. Οι θεοί Ίσιδα και Όσιρις, ο σκαραβαίος και οι πυραμίδες της Αιγύπτου γίνονται άξονες για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μέσα από το παιχνίδι μας φέρνει σε επαφή με τα μνημεία, τα σύμβολα, τη θρησκεία και την κοινωνική διάρθρωση στην αρχαία Αίγυπτο.




Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα


- Για Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Διάρκεια προγραμμάτων 90 λεπτά.

- Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ

- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://sundays.hellenic-cosmos.gr/), Πειραιώς 254, Ταύρος.

- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.


copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ