Έτος:  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
18-07-2014
Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας
του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού
με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού


Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας υπεγράφη, την Τρίτη 15 Ιουλίου, μεταξύ του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ».

Το Μνημόνιο που υπέγραψαν ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και η κα Σοφία Εφραίμογλου, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού & Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» αφορά στην ανάπτυξη μιας σειράς κοινών δράσεων για την επόμενη πεντατία, με πρώτη τη διοργάνωση έκθεσης με τίτλο «Ναυτικές Ιστορίες Ανδρείας» στον «Ελληνικό Κόσμο» τον Οκτώβριο του 2014.

Στόχος των δύο φορέων είναι οι από κοινού παρεμβάσεις για την ανάπτυξη και βελτίωση της πνευματικής και πολιτιστικής δημιουργίας στην Ελλάδα, η ανάδειξη της ιστορίας και του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πολεμικού Ναυτικού, η συνδιοργάνωση πολιτιστικών δράσεων υψηλού επιπέδου με διεθνή εμβέλεια και η από κοινού εφαρμογή πολιτικής για τη διάδοση του πολιτισμού και την ανάπτυξη διεθνών πολιτιστικών ανταλλαγών.

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και το δυναμικό του «Ελληνικού Κόσμου»- του χώρου με τη μεγαλύτερη μαθητική επισκεψιμότητα- προβλέπονται μια σειρά δράσεων για τους μαθητές, τους νέους και το ευρύ κοινό, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • Διοργάνωση θεματικών εκθέσεων με πρωτότυπα και ψηφιακά αντικείμενα, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες.
  • Προβολή εντός και εκτός Ελλάδος του Πολεμικού Ναυτικού με όχημα την ψηφιακή τεχνολογία. Ανάδειξη πολεμικών μνημείων και γεγονότων όπως π.χ. η κατασκευή πλοίων και η αναπαράσταση ναυμαχιών, μέσω παραγωγών Εικονικής Πραγματικότητας στη «Θόλο», το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου».
  • Διοργάνωση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων διεθνούς εμβελείας.
  • Δημιουργία πολύγλωσσου ψηφιακού Ιστορικού και Πολιτιστικού Αρχείου-Διαδυκτιακής Εγκυκλοπαίδειας με ειδικές αναλύσεις και σχόλια, με θέμα τις Ενοπλες Δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό στην ιστορία της Ελλάδος.
  • Συνδιοργάνωση διαλέξεων, παρουσιάσεων, προβολών και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό αλλά για τους μαθητές και τους νέους, με στόχο την ανάδειξη του ρόλου του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων στην ιστορία της Ελλάδος.
  • Οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκπαιδευτικών θεματικών σχολών.
  • Από κοινού σχεδιασμός και συμμετοχή σε προγράμματα της Ε.Ε., του Ε.Σ.Π.Α. και της UNESCO.
  • Συνεργασία στην ανάπτυξη του θεσμού της «Δια βίου εκπαίδευσης», επιμόρφωσης και κατάρτισης σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.


Σχετικά αρχεία φωτογραφιών:

18-07-2014
Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού


copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ