Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
21-06-2013
«Τέχνες και καλλιτέχνες» στον «Ελληνικό Κόσμο»
Εβδομαδιαία θερινά εφηβικά εργαστήρια
στον «Ελληνικό Κόσμο»
1-5 και 8-12 Ιουλίου


Μια σειρά από θερινά εφηβικά εργαστήρια ξεκινούν φέτος τον Ιούλιο στον «Ελληνικό Κόσμο». Τα εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά από 11 ετών και άνω και διαρκούν μια βδομάδα, αφορούν τον κινηματογράφο, τη μουσική, τη δημιουργική γραφή  και την πηλοπλαστική.

 

«Γυρίζω ταινία...» στον Ελληνικό Κόσμο

 

Εργαστήριο filmmaking Ι και ΙΙ  με το σκηνοθέτη Αντώνη Αγγελόπουλο

 

Τα παιδιά μαθαίνουν την τέχνη του κινηματογράφου, γυρίζοντας τη δική τους ταινία. Με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Αντώνη Αγγελόπουλου, ανακαλύπτουν το μαγικό κόσμο της δημιουργίας μιας ταινίας.

 

Αντώνης Αγγελόπουλος

Ο σκηνοθέτης Αντώνης Αγγελόπουλος έχει αναλάβει τις περισσότερες από τις πιο επιτυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Κάποιες από αυτές είναι το «Παρά πέντε», οι «Γοργόνες», το «Είσαι το ταίρι μου», τα «Εγκλήματα» αλλά και η κινηματογραφική ταινία «Νήσος 2».

 

Χρονική περίοδος: α. 1-5/7  β. 8-12/7

 

Ώρα έναρξης: 11:00

Διάρκεια: 3 ώρες

Κόστος Συμμετοχής: 150 ευρώ/εβδομάδα

 


 

 «Γράφοντας το πρώτο σου σενάριο...» στον Ελληνικό Κόσμο

 

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής  με τη σεναριογράφο

Ευανθία Κυπριανού

 

Για όλους τους μαθητές που επιθυμούν να γράψουν ένα σενάριο, μια καλή έκθεση στο σχολείο, ένα μυθιστόρημα, ένα βιβλίο κόμικ, ένα video game, μια θεατρική παράσταση, μια τηλεοπτική σειρά, ένα music video, ή που απλά θέλουν ο λόγος τους να είναι αποτελεσματικός, η απάντηση είναι η Τεχνική Σεναρίου.

Γράφοντας μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος,  ο διδασκόμενος δουλεύει το θέμα, το είδος  (κωμωδία/δράμα), τη δομή, την πλοκή, τους χαρακτήρες, το διάλογο και τις σκηνές του σεναρίου του. Ο μαθητής περνάει από τη θεωρία στην πράξη και έχοντας την κατάλληλη εκπαίδευση, μαθαίνει πως να κρατήσει το θεατή καθηλωμένο και πώς να κάνει ένα παραγωγό να αγοράσει το σενάριο του.

 

Ευανθία Κυπριανού

Ξεκινώντας τις σπουδές της στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree) ως filmmaker, συνέχισε την σεναριακή της κατάρτιση στο Λονδίνο στο London Film Academy, καθώς και την υποκριτική της σπουδή στο Central School of Speech and Drama. Η ολοκλήρωση των σεναριακών της γνώσεων έγινε στο UCLA, στο  Los Angeles, USA, καθώς και των υποκριτικών της μαθημάτων που έγινε στη σχολή  Lee Strasberg Theatre and Film Institute, στο Los Angeles, USA. Συνδυάζοντας την Ευρωπαϊκή Ακαδημαϊκή γνώση με την  εμπορική εμπειρία της Μέκκας του κινηματογράφου, δουλεύει για την εισαγωγή αυτών των δύο διαφορετικών σχολών στην διδασκαλία της Τεχνικής Σεναρίου, σε επαγγελματίες ή αρχάριους του χώρου. Τα τελευταία χρόνια εστιάζει στη διδασκαλία της Τεχνικής Σεναρίου και επεκτείνεται στην επαγγελματική διόρθωση σεναρίων και βιβλίων, επαγγελματιών του χώρου.

 

Περιγραφή εργαστηρίου:

 

Χρονική περίοδος: 1-5/7

 

Ώρα έναρξης: 11:00

Διάρκεια: 3 ώρες

Κόστος Συμμετοχής: 120 ευρώ/ανά εβδομάδα 

«Μουσική...» στον Ελληνικό Κόσμο

 

Physical Computing και Προγραμματισμός Ηλεκτρονικής/Ηλεκτροακουστικής Μουσικής με Pure Data και Arduino με τo συνθέτη Αλέξη Δρυμωνίτη

 

Πώς ο φυσικός κόσμος μπλέκει με τον κόσμο των υπολογιστών;

Στο εργαστήρι αυτό τα παιδιά θα εισαχθούν στον κόσμο του ηλεκτρονικού ήχου και των αισθητήρων. Χρησιμοποιώντας τα προγράμματα Pure Data και Arduino θα μάθουν να φτιάχνουν όργανα ηλεκτρονικής μουσικής, τα οποία θα ελέγχουν με το σώμα τους (π.χ. ταχύτητα κίνησης του χεριού, απόσταση από αισθητήρα, πίεση σε αισθητήρα κ.α.). Θα μάθουν βασικές αρχές προγραμματισμού Η/Υ, θα εισαχθούν στη φιλοσοφία του προγραμματισμού και θα φτιάξουν ηλεκτρονικά κυκλώματα ώστε ο υπολογιστής να «αισθάνεται» τον κόσμο γύρω του.

 

Αλέξης Δρυμωνίτης

Ο Αλέξανδρος Δρυμωνίτης είναι MMus απόφοιτος του Κονσερβατορίου του Άμστερνταμ. Σπούδασε κιθάρα στην Αθήνα, το Άμστερνταμ και το Βερολίνο, ειδικευόμενος στη σύγχρονη μουσική, και συγκεκριμένα στην συνεργασία μεταξύ συνθέτη και εκτελεστή. Παρακολούθησε μαθήματα σύνθεσης στην Αθήνα και το Άμστερνταμ, καθώς και διάφορα σεμινάρια και εργαστήρια ηλεκτρονικής μουσικής. Τη στιγμή είναι μέλος του I.S.E. Medea Electronique και H1N1. Έχει διδάξει στη Μουσικό Σχολείο του Άμστερνταμ και διδάσκει στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» στην Αθήνα.

 

Χρονική περίοδος: 1-5/7 & 8-12/7

 

Ώρα έναρξης: 11:00

Διάρκεια: 3 ώρες

Κόστος Συμμετοχής: 120 ευρώ/ανά εβδομάδα

 

 

«Εργαστήριο πηλοπλαστικής...» στον Ελληνικό Κόσμο

 


 

Εργαστήριο πηλοπλαστικής  με τον εικαστικό Σταύρο Παπασάββα

 

Πώς ο άνθρωπος μπορεί να δαμάσει ένα κομμάτι πηλό;

Ο εικαστικός Σταύρος Παπασάββας διδάσκει στα παιδιά την τεχνική του πηλού με τα χέρια. Με κύριο υλικό τον πηλό, τα παιδιά φεύγουν από τον «Ελληνικό Κόσμο» με τις δικές τους δημιουργίες.

 

Σταύρος Παπασάββας

«Εργάτης της τέχνης», όπως αυτοαποκαλείται, ο Σταύρος χρησιμοποιεί υλικά που συλλέγει από την ελληνική γη. Γεννημένος σε ένα μικρό χωριό της βόρειας Ελλάδας, τη Σταυρούπολη, φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπου κερδίζει το πρώτο Βραβείο γλυπτικής, και έπειτα της Σχολής Καλών Τεχνών του Παρισιού, ο Σταύρος Παπασάββας, είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες εικαστικούς, που έκαναν τη χώρα μας γνωστή σε όλο τον κόσμο.

 

Χρονική περίοδος: 8-12/07

Ώρα έναρξης: 11:00

Διάρκεια: 2 ώρες

Κόστος Συμμετοχής:  80 ευρώ/ανά εβδομάδα

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»,

Για επιπλέον πληροφορίες, κρατήσεις: τηλ. 212 254 0600copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ