Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
07-01-2013
Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Iανουαρίου στον «Ελληνικό Κόσμο»


Τα Σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου ο «Ελληνικός Κόσμος» γίνεται ο απόλυτος προορισμός για παιδιά κάθε ηλικίας.

Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. Tα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά
Προγράμματα Ιανουαρίου

Για παιδιά προσχολικής ηλικίαςΣάββατο 12/1/2013
«Μύθοι του Αισώπου» (από το θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες»)
Στο νέο αυτό πρόγραμμα, τρεις μύθοι του Αισώπου, «Ο ψεύτης βοσκός», «Ο βοριάς και ο ήλιος» και «Ο Ερμής και ο ξυλοκόπος», συνθέτουν μια κωμική ιστορία μέσα από τη ματιά του θιάσου «Αθηναϊκές Μαριονέτες». Mαριονέτες, γαντόκουκλες, μαρότες και γιγαντόκουκλες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών, ενώ οι τεχνικές του θεάτρου σκιών και του μαύρου θεάτρου δίνουν μια διαφορετική καλλιτεχνική νότα. Τα παιδιά ταυτίζονται με τους μυθικούς ήρωες και στο τέλος έρχονται σε επαφή με τις κούκλες, αναγνωρίζοντας τη θεατρική σύμβαση: το γεγονός πως ένας άνθρωπος είναι αυτός που τους δίνει ζωή!
Για παιδιά 3-5 ετών

Σάββατο 19/1/2013
«Αλεύρι, ζυμάρι, ψωμί...την ιστορία τους ας γνωρίσουμε μαζί»
Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία ν' ανακαλύψουν τα  συστατικά και τα μυστικά του ψωμιού που αποτελεί μία από τις αρχαιότερες λιχουδιές. Μαζί με τους γονείς τους, θα παρακολουθήσουν τη διαδρομή του σπόρου από το χωράφι  ως… το ζύμωμα.

Τρόφιμο με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, το ψωμί είναι βαθιά ριζωμένο στις διατροφικές μας συνήθειες. Τα παιδιά θα μάθουν τα συστατικά του, τον τρόπο παρασκευής του και την ιστορία του, μέσα από δραστηριότητες που εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.
Για παιδιά 3-5 ετών

Σάββατο 26/1/2013
«Μια Ολυμπιάδα για τους κατοίκους του δάσους»
Οι φίλοι μας τα ζώα διοργανώνουν τη δική τους Ολυμπιάδα και καλούν τα παιδιά ν' αγωνιστούν στο πλάι τους. Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής: το γέλιο, ο ενθουσιασμός και  η ατελείωτη διάθεση για παιχνίδι.

Στο πλαίσιο του νέου αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος, μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν τα Ολυμπιακά αθλήματα με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα τους ζώα! Στόχος του προγράμματος είναι η συνεργασία, η διασκέδαση, το ομαδικό παιχνίδι καθώς και η καλύτερη αντίληψη του σώματος  και της σχέσης του με το χώρο.
Για παιδιά 3-5 ετών
Γενικές πληροφορίες
για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
του «Ελληνικού Κόσμου»


 • Ώρα έναρξης: 11:30.
 • Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά.
 • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
 • Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, Πειραιώς 254, Ταύρος.
 • Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης
 • http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Κυριακή 13 Ιανουαρίου
«Εργαστήρι Κούκλας»
Γνωστά καθημερινά υλικά παίρνουν ζωή και μεταμορφώνονται σε παιχνιδιάρικες κούκλες!
Στον «Ελληνικό Κόσμο» στήνεται ένα μαγικό εργαστήρι που ταξιδεύει τα παιδιά στον κόσμο του κουκλοθέατρου.  Οι μικροί μας φίλοι δεν θα αξιοποιήσουν μόνο τα χέρια τους, αλλά και τη φαντασία τους και όλες τις εικόνες από τον κόσμο των παραμυθιών ή της μυθολογίας που θα τους έρθουν στο μυαλό! Χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά θα δημιουργήσουν τις δικές τους κούκλες, που θα ζωντανέψουν στη συνέχεια από τα ίδια!
Παιδιά 5 έως 7 ετών

«Εργαστήρι Ξύλου»
Στο εργαστήρι αυτό, το ξύλο γίνεται πόλη, φίδι, κούκλα ή ό,τι άλλο  μπορεί να εμπνευστεί κανείς…Τα παιδιά δημιουργούν κατασκευές με πρώτη ύλη το ξύλο ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν πληροφορίες για τις χρήσεις και τα διαφορετικά είδη του. Παίζουν με τους όγκους και τα χρώματα και κατασκευάζουν από το μηδέν παιχνίδια ή διακοσμητικά αντικείμενα.
Παιδιά από 8 έως 12 ετών

Κυριακή 20 Ιανουαρίου
«Στα ίχνη του Οδυσσέα!»
Ταξίδια, περιπέτειες απρόσμενες συναντήσεις, αγαπημένα πρόσωπα, αλλά και εχθροί είναι μερικά από αυτά που θα διηγηθεί ο πολυμήχανος Οδυσσέας για τη ζωή του, σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα!

Τα παιδιά  κάνουν «βουτιά» στην Οδύσσεια για να γνωρίσουν τις περιπέτειες και την εφευρετικότητα του μυθικού βασιλιά της Ιθάκης, ενός από τους πιο γνωστούς ήρωες της ελληνικής μυθολογίας. Μέσα από ιστορίες, εικόνες, παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες, τα παιδιά θα ανακαλύψουν ότι οι περιπέτειες του Οδυσσέα αναδεικνύουν διαχρονικά την αξία του αγώνα του ανθρώπου για την επίτευξη των στόχων του.
Παιδιά από 5 έως 12 ετών

Κυριακή 27 Ιανουαρίου
«Σοκολατομαγειρέματα!»
Σοκολάτα! Πικρή ή γλυκιά, ζεστή ή κρύα, είναι πάντα λαχταριστή! Ένα ταξίδι στον κόσμο της σοκολάτας, που από τα τροπικά δέντρα έρχεται στο τραπέζι μας!

Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ο «Ελληνικός Κόσμος» αποκτά γλυκιά γεύση και καλεί τα παιδιά να παίξουν και να δημιουργήσουν, ανακαλύπτοντας όλα τα μυστικά του αγαπημένου τους γλυκίσματος. Οι μικροί μας φίλοι θα ανακαλύψουν τα διαφορετικά είδη σοκολάτας, θα γνωρίσουν την προέλευσή της αλλά και τους τρόπους παρασκευής της, θα συζητήσουν τους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με την κατανάλωσή της και, φυσικά, θα δοκιμάσουν μυστικές συνταγές για λαχταριστά σοκολατογλυκίσματα!
Παιδιά από 5 έως 12 ετών

Γενικές πληροφορίες
για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»


 • Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
 • Διάρκεια προγραμμάτων 90 λεπτά
 • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
 • Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, Πειραιώς 254, Ταύρος.
 • Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.
 • http://sundays.hellenic-cosmos.gr/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Λεωφορεία: 049 (Πειραιάς-Ομόνοια), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
914 (Ομόνοια-Πειραιάς-Παλαιά Κοκκινιά), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ): ηλεκτρικός σταθμός Καλλιθέας


Σχετικά αρχεία φωτογραφιών:

07-01-2013
Φωτογραφίες Σαββατιάτικων και Κυριακάτικων Εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ιανουαρίου


 

copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ