Έτος:  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
03-03-2010
Εκπαιδευτικά προγράμματα
«Ο Miró της Μαγιόρκα»


Την έκθεση «Ο Miró της Μαγιόρκα» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», συνοδεύουν τρία εκπαιδευτικά προγράμματα μέσα από τα οποία τα παιδιά θα γνωρίσουν το μεγάλο  Καταλανό καλλιτέχνη Joan Miró. (http://miro.hellenic-cosmos.gr/)


Σκοπός των προγραμμάτων είναι να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με το έργο του μεγάλου Καταλανού καλλιτέχνη, ενεργοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Συγκεκριμένα, τα τρία νέα εκπαιδευτικά προγράμματα που συνοδεύουν την έκθεση «Ο Miró της Μαγιόρκα» είναι:

  • Ο Miró της Μαγιόρκα και η ώριμη περίοδος στη χαρακτική
  • Ο Miró γλύπτης
  • Ο μικρός Joan όταν... ζωγραφίζει

«Ο Miró της Μαγιόρκα και η ώριμη περίοδος στη χαρακτική»
(πρόγραμμα για σχολεία)
Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε σχολεία, έχει σκοπό μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν το ζωγράφο Miró μέσα από τα ίδια του τα έργα.

Το πρόγραμμα, που ολοκληρώνεται με ξενάγηση στην έκθεση, σχεδιάστηκε από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και οι δραστηριότητές του ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα των παιδιών που το παρακολουθούν.

Σχολικό πρόγραμμα (μαθητές Δημοτικού, Α’, Β’ τάξης Γυμνασίου)
(Οι μαθητές Γ’ Γυμνασίου, Α’, Β’, Γ’ Λυκείου ξεναγούνται στην έκθεση από ειδικά εκπαιδευμένους μουσειοπαιδαγωγούς)

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στον «Ελληνικό Κόσμο» για σχολεία, από 1η Μαρτίου έως και 30 Μαΐου, Δευτέρα με Παρασκευή.
Κόστος συμμετοχής: 6 ευρώ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 212 254 0632


«Ο Miró γλύπτης»
Μία εκπαιδευτική ομάδα από το Ίδρυμα Pilar i Joan Miró διαμόρφωσε ένα εργαστήριο, όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν τις διαφορετικές ερμηνείες που μπορεί να έχει ένα έργο τέχνης. Καθένας μας έχει διαφορετική αντίληψη για τον κόσμο· μια εικόνα μπορεί να φαίνεται διαφορετική ανάλογα με το ποιος την αντικρίζει.

Σκοπός του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί μια νέα σχέση με τα αντικείμενα που μας περιβάλλουν, καθώς τα αντικείμενα αυτά γίνονται πρωταγωνιστές πιθανών ερμηνειών των έργων του Miró. Στις δραστηριότητες του προγράμματος περιλαμβάνεται και ξενάγηση στην έκθεση «Ο Miró της Μαγιόρκα».

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το Ίδρυμα Pilar i Joan Miró.

Παιδιά 5-12 ετών
Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στον «Ελληνικό Κόσμο» κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12:00, από 1η Μαρτίου έως και 30 Μαΐου 2010.
Κόστος συμμετοχής: 8,5 ευρώ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 212 254 0632«Ο μικρός Joan όταν... ζωγραφίζει»
Στον «Ελληνικό Κόσμο» έχει στηθεί ένα εκπαιδευτικό εργαστήρι για τους μικρούς μας φίλους, που θα τους ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο του Miró και στις διάφορες ερμηνείες των έργων του.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει τον Καταλανό ζωγράφο ανάμεσα στα μοναδικά σχήματα και χρώματα των έργων του, που τον καθιστούν αναγνωρίσιμο δημιουργό εμπειριών, προσώπων, ιδεών, καταστάσεων αλλά και νέων κόσμων.

Οικογενειακό πρόγραμμα
Παιδιά 4 έως 8 ετών με τους γονείς τους

Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιείται στον «Ελληνικό Κόσμο» στις 12:00, τις εξής ημέρες:
Μεγάλη Δευτέρα 29 Μαρτίου
Μεγάλη Τρίτη 30 Μαρτίου
Μεγάλη Τετάρτη 31 Μαρτίου
Τετάρτη του Πάσχα 7 Απριλίου
Πέμπτη του Πάσχα 8 Απριλίου
Παρασκευή του Πάσχα 9 Απριλίου


Κόστος συμμετοχής παιδιού: 8,5 ευρώ
Κόστος συμμετοχής γονέα (για την είσοδο στην έκθεση): 6 ευρώ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 212 254 0632Λίγα λόγια για την έκθεση «Ο Miro της Μαγιόρκα»

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από τις 22 Φεβρουαρίου φιλοξενεί ένα μεγάλο εικαστικό γεγονός της Αθήνας, την έκθεση «O Μiró της Μαγιόρκα». Η έκθεση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. και το Ίδρυμα Pilar i Joan Μiró της Μαγιόρκα, θα φιλοξενηθεί στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του «Ελληνικού Κόσμου» και θα διαρκέσει έως τις 30 Μαΐου 2010.

H έκθεση περιλαμβάνει πολύ σημαντικά έργα που δημιούργησε ο μεγάλος καλλιτέχνης στο εργαστήρι του στη Μαγιόρκα, όλα πρωτοεμφανιζόμενα στην Αθήνα: λάδια και πρωτότυπα χαρακτικά έργα της ώριμης περιόδου του, που αποδεικνύουν τη ζωντανή και πολύτιμη παρακαταθήκη του στη σύγχρονη τέχνη. Όλο το υλικό προέρχεται από το Ίδρυμα Pilar i Joan Μiró της Μαγιόρκα.

Στην έκθεση παρουσιάζονται λάδια της περιόδου 1976-1981, πρωτότυπα χαρακτικά έργα από τις σειρές Els Gossos (Τα σκυλιά), Gens de la mer (¶νθρωποι της θάλασσας) και τη σειρά Fundacio Palma, καθώς και φωτογραφίες των Jean-Marie del Moral και Francesc Catalá-Roca από το εργαστήρι του Miró στη Μαγιόρκα. Όλο το υλικό προέρχεται από το Ίδρυμα Pilar i Joan Μiró της Μαγιόρκα.

H έκθεση «O Μiró της Μαγιόρκα» τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια και της Ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα  και την επιμέλειά της υπογράφει ο Μάριος Ελευθεριάδης.


«ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος
Διάρκεια έκθεσης: 22 Φεβρουαρίου-30 Μαΐου 2010
Αίθουσα Ισμήνη και φουαγέ του «ΘΕΑΤΡΟΝ»
http://miro.hellenic-cosmos.gr/
Τηλ.: 212 254 0322
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώΩράριο λειτουργίας έκθεσης:
Δευτέρα - Τρίτη - Πέμπτη: 09:00-14:00
Τετάρτη - Παρασκευή: 09:00-21:00
Σάββατο: 11:00-16:00
Κυριακή: 10:00-16:00
Λίγα λόγια για τον «Ελληνικό Κόσμο»
Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (www.hellenic-cosmos.gr), εγκαινιάστηκε το 1998 και έχει κλείσει 12 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Στο διάστημα αυτό ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει αναδειχθεί ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα σε επισκέψεις μαθητών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, έχει καθιερωθεί ως ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο και μουσείο, όπου μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας και ντοκιμαντέρ, συνδυάζοντας άρτια την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Το Δεκέμβριο του 2006 εγκαινιάστηκε η «Θόλος», το νέο υπερσύγχρονο θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, ενώ το Μάρτιο του 2008 ξεκίνησε τη λειτουργία του το «ΘΕΑΤΡΟΝ».

Tα εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου» (http://edu.ime.gr/). Απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το Μουσειοπαιδαγωγικό-Εκπαιδευτικό Τμήμα του ΙΜΕ. Περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο.Για περισσότερες πληροφορίες:
κα Λήδα Καρανικολού, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΙΜΕ,  τηλ. 212 254 0444.


Σχετικά αρχεία φωτογραφιών:

Φωτογραφίες εκπαιδευτικών προγραμμάτων
«Ο Miró της Μαγιόρκα»


 

21-01-2010
«O Μiró της Μαγιόρκα»
στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»


 

copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ