Έτος:  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
18-01-2010
Με γνώσεις, παιχνίδι και χαρά
οι Κυριακές του Φλεβάρη στον «Ελληνικό Κόσμο»


Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Φεβρουαρίου
http://sundays.hellenic-cosmos.gr/

Ο Φλεβάρης είναι μήνας κουτσός σε σχέση με τους άλλους έντεκα. Επιφυλάσσει όμως πολλές εκπλήξεις στα παιδιά, χάρη στα μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» που εκτός από τις Κυριακές, αυτό το μήνα θα γεμίσουν και κάποια από τα Σάββατά τους.

Οι Αποκριές και η Σαρακοστή είναι δύο μόνο από τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούν τα παιδιά στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Φεβρουαρίου. Ιστορίες, μύθοι και πολλά παιχνίδια θα γεμίσουν τα Σαββατοκύριακα των μικρών μας φίλων χαρούμενα και δημιουργικά.

Τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα τουΦεβρουαρίου του 2010 είναι τα εξής:

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου: «Βγάλε το τζίνι από μέσα σου»
Κυριακή 7 Φεβρουαρίου: «Πιάσε το γαϊτάνι, φόρεσε μουτσούνα, χόρεψε και γλέντα, χτύπα την κουδούνα»
Κυριακή 14 Φεβρουαρίου: «Πέρασαν οι Αποκριές, πάνε κι οι Τυρινάδες, μας ήρθε η Σαρακοστή με τις εφτά βδομάδες...»
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου: «Βγάλε το τζίνι από μέσα σου»
Κυριακή 21 Φεβρουαρίου: «Μικρές ιστορίες για άγνωστους θεούς!»
Κυριακή 28 Φεβρουαρίου: «Παιχνίδι είναι η ζωή, με κίνηση και διατροφή»

Σάββατο 6 & 20 Φεβρουαρίου 2010
«Βγάλε το τζίνι από μέσα σου»
Τα Σάββατα του Φεβρουαρίου, ο «Ελληνικός Κόσμος» φιλοξενεί ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να ενθαρρύνει τα παιδιά να ανακαλύψουν το «τζίνι» που κρύβουν μέσα τους. Με  αφηγήσεις ιστοριών, μουσική, παιχνίδια και θεατρικά δρώμενα, θα απελευθερώσουν τη μαγική δύναμη που διαθέτουν και θα κατανοήσουν την αξία της αγάπης, της αποδοχής του άλλου και της χαράς. Το πρόγραμμα διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και διοργανώνεται σε συνεργασία με την παιδαγωγό και συγγραφέα, κυρία Μάρω Σφακιανοπούλου και τον μουσικοπαιδαγωγό, κύριο Γιάννη Ψαριώτη.

Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

Για δηλώσεις συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις 6 & στις 20 Φεβρουαρίου τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0633 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0633.


Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010
«Πιάσε το γαϊτάνι, φόρεσε μουτσούνα,
χόρεψε και γλέντα, χτύπα την κουδούνα»

Την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου, ο «Ελληνικός Κόσμος» ξεφαντώνει στους ρυθμούς του καρναβαλιού. Μάσκες, γαϊτανάκια και στολές έχουν την τιμητική τους.
Μπούλες και Γενίτσαροι από τη Νάουσα θα πάρουν σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια των παιδιών, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας που σχετίζονται με τις Αποκριές. Τα παιδιά θα κατασκευάσουν τις δικές τους μάσκες, ενώ μουσικές, παιχνίδια και κατασκευές θα συμπληρώσουν αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

Για δηλώσεις συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0617 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0617.Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010
«Πέρασαν οι Αποκριές, πάνε κι οι Τυρινάδες,
μας ήρθε η Σαρακοστή με τις εφτά βδομάδες...»

Μετά το τέλος των Αποκριών, τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους θα υποδεχτούν τη Σαρακοστή μαθαίνοντας με ευχάριστο τρόπο τις παραδόσεις του τόπου μας που σχετίζονται με αυτή την περίοδο.
Στο πρόγραμμα αυτό, παιδιά και γονείς θα γνωρίσουν τις συνήθειες διάφορων περιοχών, θα μάθουν για το σαρακοστιανό τραπέζι και στο τέλος θα ετοιμάσουν την καθιερωμένη ταραμοσαλάτα που θα ξετρελάνει τους πάντες.

Οικογενειακό Πρόγραμμα
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού με τους γονείς τους

Για δηλώσεις συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0618 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0618.Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010
«Μικρές ιστορίες για άγνωστους θεούς!»

Ποια θεά προμήθευε τους θεούς με νέκταρ και αμβροσία; Ποιος θεός ήταν «τραγοπόδαρος»; Εισβάλλοντας στον κόσμο τους, άγνωστοι θεοί μάς αποκαλύπτονται...

Οι ιστορίες για θεούς και ήρωες πάντα ενθουσιάζουν τα παιδιά. Πόσους θεούς της Αρχαιότητας γνωρίζουν όμως;
Στο πρόγραμμα αυτής της Κυριακής οι μικροί φίλοι του «Ελληνικού Κόσμου» θα μάθουν άγνωστους θεούς όπως τον Πάνα, τις Ώρες, τις Νύμφες, θα κατανοήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και θα εμπνευστούν από αυτούς για παιχνίδια και κατασκευές.

Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

Για δηλώσεις συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κυριακής 21 Φεβρουαρίου τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0619 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0619.Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010
«Παιχνίδι είναι η ζωή, με κίνηση και διατροφή»

Ώρα για παιχνίδι και κίνηση! Ας σηκωθούμε όλοι από τις καρέκλες μας κι ας φωνάξουμε δυνατά «φτου ξελευτερία»… το παιχνίδι αρχίζει!
Την τελευταία Κυριακή του Φλεβάρη τα παιδιά που θα επισκεφθούν τον «Ελληνικό Κόσμο» θα μάθουν τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής και της κίνησης για την πνευματική και σωματική υγεία. Το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε με την ευγενική χορηγία της Kraft, με σκοπό να κατανοήσουν τα παιδιά ότι το παιχνίδι στον ελεύθερο χώρο αποτελεί σημαντική σωματική άσκηση και ευχάριστο τρόπο δραστηριοποίησης του σώματος. Τα παιδιά θα γνωρίσουν την εξέλιξη των παιχνιδιών μέσα στο χρόνο, θα αναπτύξουν τη φαντασία τους, θα ασκηθούν σωματικά και θα καλλιεργήσουν αξίες όπως η ομαδικότητα, η συνεργασία και η άμιλλα.
Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο μέρη και περιλαμβάνει ποικιλία δραστηριοτήτων για κάθε ηλικιακή ομάδα. Το πρώτο μέρος αφορά τα παιχνίδια, τους κανόνες και την εξέλιξή τους, ενώ το δεύτερο αναφέρεται στην ισορροπημένη διατροφή και τη σημασία της.

Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

Για δηλώσεις συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0620 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0620.Γενικές πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»:

- Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.
- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0000 (& τον αντίστοιχο κωδικό) σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.
 http://www.hellenic-cosmos.gr/
http://sundays.hellenic-cosmos.gr


Λίγα λόγια για τον «Ελληνικό Κόσμο»

Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (http://www.hellenic-cosmos.gr/), εγκαινιάστηκε το 1998 και έχει κλείσει 11 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Στο διάστημα αυτό ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει αναδειχθεί ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα σε επισκέψεις μαθητών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, έχει καθιερωθεί ως ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο και μουσείο, όπου μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας και ντοκιμαντέρ, συνδυάζοντας άρτια την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Το Μάρτιο του 2007 εγκαινιάστηκε η «Θόλος», το νέο υπερσύγχρονο θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, ενώ το Μάρτιο του 2008 ξεκίνησε τη λειτουργία του το «ΘΕΑΤΡΟΝ».

Tα εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου» (http://edu.ime.gr/). Απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το Μουσειοπαιδαγωγικό-Εκπαιδευτικό Τμήμα του ΙΜΕ. Περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο.


Σχετικά αρχεία φωτογραφιών:

18-01-2010
Φωτογραφίες κυριακάτικων εκπαιδευτικών προγραμμάτων Φεβρουαρίου 2010


 

copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ