Τεύχος 61
 
 
© 2015
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 
Δραστηριότητες του Συλλόγου Φίλων
Προηγούμενες δράσεις

Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου επισκεφθήκαμε την έκθεση «ΕΠΕΚΕΙΝΑ: Ο Θάνατος και η Ζωή μετά στην αρχαία Ελλάδα» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου διοργανώσαμε ιδιωτική ξενάγηση στην έκθεση «Αλεξανδρινό Κουαρτέτο» στην αίθουσα τέχνης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ.

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου πραγματοποιήσαμε την παραδοσιακή κοπή της πίτας του Συλλόγου μας στον Ελληνικό Κόσμο.

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου ξεναγηθήκαμε στην έκθεση «Μεταμορφώσεις των Αθηνών, Φωτογραφικό Οδοιπορικό 1839-1950» στο Μουσείο Ηρακλειδών.


Προγραμματισμένες δράσεις

Την Κυριακή 15 Μαρτίου ξεκινούν, στον Ελληνικό Κόσμο, τα μαθήματα παραδοσιακών και λαϊκών χορών με τίτλο «Χορεύουμε Ελληνικά;».

Παραδοσιακοί χοροί από την Κρήτη, τη Μακεδονία και τη Θράκη κ.α.
  Ώρες: 11:00-12:00 κάθε Κυριακή. Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ (ανά μήνα).

Λαϊκοί χοροί: χασαποσέρβικο, ζεϊμπέκικο, συρτάκι κ.ά.
  Ώρες: 12:00-13:00 κάθε Κυριακή. Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ (ανά μήνα).

Για την εκμάθηση παραδοσιακών και λαϊκών χορών (ώρες 11:00-13:00 κάθε Κυριακή), το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 20 ευρώ ανά μήνα.

Την Κυριακή 15 Μαρτίου πραγματοποιούμε ξενάγηση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στην έκθεση «Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος πριν από τον El Greco», με αφορμή την επέτειο των τετρακοσίων χρόνων από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (1541-1614).
Η ξενάγηση θα γίνει από επιμελητή της έκθεσης.

Το Σάββατο 21 Μαρτίου διοργανώνουμε ολοήμερη εκδρομή στην Αρκαδία και ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, που άνοιξε και πάλι τις πύλες του στο κοινό, ύστερα από εφτά χρόνια εργασιών και ανακαίνισης. Στο μουσείο καθώς και στους αρχαιολογικούς χώρους θα ξεναγηθούμε από την κα Μάχη Καρανίκη.
Κόστος συμμετοχής: 27 ευρώ.
Απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και 13 Μαρτίου 2015.

Το Σάββατο 25 Απριλίου και ώρα 11:00 θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με ιδιωτική ξενάγηση στην έκθεση «ΙΑΣΙΣ. Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό».

Σημείο συνάντησης: Είσοδος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι στις 10:45.
Διάρκεια ξενάγησης: περίπου μιάμιση ώρα.
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ (ειδική τιμή για το Σύλλογο, που περιλαμβάνει είσοδο στο μουσείο και ξενάγηση).
Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 212 254 3187, κ. Χρήστος Καραδήμας,
email: sfevents - Foundation of the Hellenic World FHW @Cultural Center Hellenic Cosmos Hellenic Cosmos ime.gr έως Τετάρτη 22 Απριλίου 2015.

Τον Ιούνιο του 2015 θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στα ελληνόφωνα χωριά της Σικελίας και της Κάτω Ιταλίας. Περισσότερες πληροφορίες (αεροπορικά εισιτήρια, οδικές μεταφορές, ξενοδοχεία, ημιδιατροφή κ.λπ.) θα σταλούν με επιστολή στους Φίλους του Συλλόγου.