Τεύχος 61
 
 
© 2015
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 
Πραγματοποιημένες
Εκδηλώσεις

21.01: Στο Κτήριο 56 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της GOOGLE για το YouTube.

22.01: Στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος διοργανώθηκε η εκδήλωση «Ο δρόμος προς την κορυφή» από την Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), στο πλαίσιο πρωτοβουλιών της για την ενίσχυση της παρουσίας και της συμμετοχής των γυναικών-στελεχών στην ΕΑΣΕ και τις επιχειρήσεις. Ο κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος της ΕΑΣΕ, και η κα Μαρίκα Λάμπρου, συντονίστρια της σχετικής Ομάδας Δράσης της ΕΑΣΕ, αναφέρθηκαν στην έλλειψη γυναικών σε υψηλές ηγετικές θέσεις -και στην ανισορροπία που αυτή προκαλεί στη σύγχρονη ανάπτυξη των επιχειρήσεων- και τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου τους στην εταιρική πυραμίδα.

02.02: Η Περιφέρεια Αττικής και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: «70 χρόνια μετά: Από τη Μαρτυρία στην Παιδεία» για την Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.
Φέτος συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από την απελευθέρωση του στρατοπέδου του ¶ουσβιτς από το σοβιετικό στρατό. Στο ¶ουσβιτς εκτοπίστηκαν και θανατώθηκαν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι και συνολικά 1.110.000 Εβραίοι της Ευρώπης.Προσεχείς
Εκδηλώσεις

30.03: Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της τράπεζας HSBC στην αίθουσα Αντιγόνη.

04.04:Active Member στις 4 Απριλίου ετοιμάζονται να επισκεφθούν το Κτήριο 56 του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος για μια συναυλία-φωτιά, για μια συναυλία-κραυγή, για μια συναυλία Low Bap. Θα είναι εκεί για να διηγηθούν πολλά από τα τραγούδια της δισκογραφίας τους μαζί με δυο καλεσμένους-έκπληξη.

21.05: Θα πραγματοποιηθεί εταιρική εκδήλωση της OTE - COSMOTE στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Επίσης

ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ: 10 ακόμα παραστάσεις από την Τετάρτη 15 Απριλίου
Θριαμβευτική υποδοχή από το κοινό συνεχίζει να έχει η μεγάλη θεατρική παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Περισσότεροι από 100.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα την παράσταση. Η «Σμύρνη μου αγαπημένη» είναι εξίσου αγαπητή σε κριτικούς και δημοσιογράφους, έχοντας αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια και κριτικές σε περισσότερα από 300 δημοσιεύματα και έχοντας κερδίσει το χαρακτηρισμό της πιο επιτυχημένης παράστασης της χρονιάς.

Το θεατρικό έργο που έγραψε και σκηνοθέτησε η Μιμή Ντενίση για τη Σμύρνη, δημιουργήθηκε έπειτα από έρευνα πολλών ετών και περιγράφει την ανεπανάληπτη ζωή της κοσμοπολίτισσας πρωτεύουσας της Ιωνίας την πιο σημαντική ιστορικά περίοδο, από το 1917 μέχρι το 1923. Την παραγωγή ανέλαβε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο πλαίσιο των στόχων του να διατηρήσει ζωντανή την ελληνική ιστορική μνήμη και παράδοση.

Οι συντελεστές της παράστασης συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και να προσφέρουν στο κοινό μια αξέχαστη και ιδιαίτερα συγκινητική θεατρική εμπειρία.

Η παράσταση πλαισιώνεται από την έκθεση «Η Σμύρνη των Ελλήνων» της Ενώσεως Σμυρναίων, που φιλοξενείται στο φουαγιέ του «ΘΕΑΤΡΟΝ».

ΤΟΜ ΣΟΓΙΕΡ
Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ και της παρέας του ολοκληρώνονται την Κυριακή 5 Απριλίου. Ο Τομ Σόγιερ είναι ένας ήρωας γοητευτικός και αντιπροσωπευτικός της παιδικής ανεμελιάς και σκανδαλιάς, αλλά και της παιδικής αθωότητας και ακεραιότητας. Λέει ψέματα για να σκεπάσει μια αταξία ή ζημιά του, λέει όμως την αλήθεια όταν αυτό απαιτεί η δικαιοσύνη, η ευθύτητα και η τιμιότητα. Ήρωας του Τομ Σόγιερ είναι ο Ρομπέν των Δασών.
Μια υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια σε διασκευή-σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου, με Τομ Σόγιερ το Δημήτρη Κουρούμπαλη και Χακ Φιν τον Πέτρο Λαγούτη.
Κάθε Κυριακή στις 11:30 και στις 14:45