Τεύχος 61
 
 
© 2015
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 
ΜΥΣΤΗΡΙΟ καλύπτει το...
φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη»!

Το «Καλοκαίρι στην πόλη» γεννήθηκε στον Ελληνικό Κόσμο πριν από πολλά χρόνια! Πρόκειται για μια εναλλακτική κατασκήνωση στην καρδιά του καλοκαιριού και της Αθήνας. Σε αυτή συμμετέχουν παιδιά από πέντε έως δώδεκα ετών που έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν παίζοντας κάθε γωνιά και δραστηριότητα του Ελληνικού Κόσμου! Παραστάσεις και ταινίες Εικονικής Πραγματικότητας, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες προσφέρουν στα παιδιά, κάθε καλοκαίρι, ξεχωριστές εμπειρίες.
Φέτος πρωταγωνιστής στο «Καλοκαίρι στην πόλη» είναι ο πράκτορας 254! Ζητά τη βοήθεια όλων μας, ώστε να δώσει τη λύση σε δύο ανεξιχνίαστα έως τώρα μυστήρια! Πού βρίσκεται ο σημαντικός για τον κόσμο εφευρέτης και ποιος αφαίρεσε από τον υπερήρωα τις μαγικές του δυνάμεις;
Στοιχεία για την επίλυση των μυστηρίων θα ανακαλύψουμε στις παραστάσεις της «Θόλου», στις εκθέσεις «Toy Stories» και «Διαδρομές στην Αθήνα», καθώς και σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως η «Αναπαράσταση μιας ανασκαφής» ή οι «Θαλασσοπόροι μιας άλλης εποχής»!
Διαβάστε αναλυτικά το σημείωμα του πράκτορα 254! Σύντομα το μήνυμα που κρατάτε στα χέρια σας θα αυτοκαταστραφεί!

«Η ισχύς εν τη ενώσει... τις δυνάμεις θα του δώσει!»
Ο πράκτορας 254 ζητά τη βοήθειά σας! Οι δυνάμεις ενός υπερήρωα χάθηκαν σε κάποιον τόπο ανεξερεύνητο... Πώς θα συνεχίσει να προστατεύει τον κόσμο χωρίς αυτές; Μόνο αν συνθέσουμε τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, τη γη, τον αέρα, το νερό και τη φωτιά, θα ανακαλύψουμε το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου. Δέχεστε την πρόκληση; Αν ναι, επιστρατεύστε το αστυνομικό σας δαιμόνιο και βοηθήστε τον να εξιχνιάσει την υπόθεση!
Α' Δεκαήμερο: 22/6-3/7/2015, Γ' Δεκαήμερο: 20-31/7/2015

«Εφευ-βρες-το»
Ένας εφευρέτης, μια εξαφάνιση κι εμείς... Μια ακόμα αποστολή για τον πράκτορα 254!
Έκτακτη είδηση έχει συνταράξει τον Ελληνικό Κόσμο! Χάθηκε μυστηριωδώς εφευρέτης, έχοντας στην κατοχή του μια σημαντική φόρμουλα. Έχετε δέκα ημέρες για να γίνετε πράκτορες και να εντοπίσετε τα ίχνη του! Θα πρέπει να μελετήσετε απίθανες εφευρέσεις και να συλλέξετε τα στοιχεία που θα σας φανούν χρήσιμα. Μπορείτε να εξιχνιάσετε την υπόθεση;
Β' Δεκαήμερο: 6-17/7/2015, Δ' Δεκαήμερο: 24/8-4/9/2015