Τεύχος 61
 
 
© 2015
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 
Αγαπητoί Φίλοι,

Ο χειμώνας που πέρασε ήταν εξαιρετικός για τον Ελληνικό Κόσμο, αφού τα θεατρικά έργα «Σμύρνη μου αγαπημένη» και «Τομ Σόγιερ» εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους. Αλλά και στη «Θόλο», το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, η ψηφιακή ταινία «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων» βοηθά τους θεατές να συνειδητοποιήσουν τις μεγάλες αλλαγές που έχουν διαδραματιστεί στη φύση και να προβληματιστούν με αυτές.

Επίσης, η έκθεση «Toy Stories», στην οποία παρουσιάζονται πρώτη φορά στην Ελλάδα σπάνια και πολύτιμα παιχνίδια από όλο τον κόσμο από τη συλλογή του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α., ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στην ιστορία των παιχνιδιών, τα οποία κάποτε συντρόφευαν μικρά παιδιά, αλλά πλέον θεωρούνται πολύτιμα και συλλεκτικά εκθέματα.

Ο Ελληνικός Κόσμος αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο τις καθημερινές αλλά και τα Σαββατοκύριακα, αφού προσφέρει ευρηματικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις, καθώς και ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά όλων των ηλικιών. Μάλιστα, ο Σύλλογος Φίλων του ΙΜΕ, στην προσπάθειά του να προσφέρει δημιουργική δράση στους επισκέπτες και στους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο τα κυριακάτικα πρωινά, οργανώνει μαθήματα εκμάθησης παραδοσιακών και λαϊκών χορών, προσελκύοντας όσους αγαπούν την παράδοση, τη μουσική, το ρυθμό και την αρμονία.

Με την άνοιξη να προσπαθεί να επιβληθεί στο μονότονο βροχερό τοπίο και με τον παραδοσιακό εορτασμό του Πάσχα προ των πυλών, ετοιμαζόμαστε να απολαύσουμε ολιγοήμερες διακοπές, ιδανικά μακριά από την πολύβουη πόλη. Ας ελπίσουμε ότι η μεγάλη εκδρομή μας στη Σικελία, όνειρο πολλών Φίλων του ΙΜΕ, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, γιατί μας αρέσουν τα ταξίδια που καλλιεργούν το πνεύμα και αυξάνουν τις εμπειρίες.

Σας εύχομαι ολόψυχα Καλό Πάσχα και το Φως της Ανάστασης να σας χαρίσει ελπίδα, αισιοδοξία και δύναμη.


Λύντια Μαστρονικολή-Βασταρδή

Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων IME