Ιδιοκτήτης: Σύλλογος Φίλων ΙΜΕ
Εκδότης: Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου
Αρχισυντάκτης: Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου

Στο τεύχος αυτό συνεργάστηκαν:
Σοφία Aλεξάκη
Σταυρούλα Bαλασοπούλου
Μαρία Γρηγοροπούλου
Δημήτρης Eφραίμογλου
Λήδα Καρανικολού
Χρήστος Καραδήμας
Θανάσης Kωνσταντόπουλος
Ελένη Παπαϊωάννου
Γιάννης Πασχαλίδης
Ουρανία Πλιάγκουρα
Φώφη Σύκαλου
Θάνος Σίδερης
Δημήτρης Σκανδάμης
Άρτεμις Τσίπη
Κλεοπάτρα Φέρλα
Φωτογραφικό υλικό: ΙΜΕ

Προγραμματισμός, επεξεργασία εικόνων & γραφικών ιστοσελίδας: Ελένη Στάθη

 
 

Η εκτύπωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας γραφικών τεχνών «Βιβλιοσυνεργατική Α.Ε.Π.Ε.Ε.».

© 2011
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

ΧΟΡΗΓΙΕΣ

Ο όμιλος Eurobank EFG, αναγνωρίζοντας επί σειρά ετών το έργο του ΙΜΕ στην καταγραφή, διάσωση και διάδοση της ελληνικής ιστορικής μνήμης, είναι Χρυσός Χορηγός του «Ελληνικού Κόσμου». Επίσης, είναι χορηγός των κόμβων «Ελληνική Ιστορία στο Διαδίκτυο» και «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Διαμέσου των Αιώνων» καθώς και των εκθέσεων «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών» και «Θέατρο, μια τέχνη τεχνών». Ο όμιλος Eurobank EFG είναι και φέτος χορηγός των Κυριακάτικων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Η Εθνική Τράπεζα είναι Χρυσός Χορηγός του «Ελληνικού Κόσμου» και συμβάλλει ενεργά στην ενίσχυση του πολυδιάστατου έργου του ΙΜΕ. Επίσης, η Εθνική Τράπεζα, στηρίζοντας χορηγικά τη θεματική ενότητα για την Αρχαία Αγορά της Αθήνας και τον καθοριστικό ρόλο της τελευταίας στη δημιουργία και ανάδειξη θεσμών και αξιών της δημοκρατίας, είναι αποκλειστικός χορηγός των προβολών για την Αγορά στη «Θόλο» καθώς και της έκθεσης του ΙΜΕ «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά».

H VODAFONE χορηγεί και φέτος -τρίτη χρονιά- την προβολή στη «Θόλο» της ταινίας του ΙΜΕ με τίτλο «Η Γη είναι το σπίτι μας» και θέμα την προστασία του περιβάλλοντος.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η ΕΡΤ, η ΝΕΤ 105.8, το Δεύτερο Πρόγραμμα, ο ΑΝΤ1 TV, ο ANT1 Radio, ο ΑΘΗΝΑ 9.84, η εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και οι διαδικτυακοί τόποι www.elculture.gr και www.in2life.gr είναι χορηγοί επικοινωνίας του ΙΜΕ και του «Ελληνικού Κόσμου».
To MEGA, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Kosmos και Eν Λευκώ, οι εφημερίδες "City Press", "Free Sunday" και «ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ», τα περιοδικά «Κ» και "Parents", oι διαδικτυακοί τόποι monopoli.gr, clickatlife.gr, culturenow.gr και familylife.gr και οι εταιρείες Edgar Entertainment Media και Innews είναι χορηγοί επικοινωνίας επιμέρους δραστηριοτήτων του ΙΜΕ και του «Ελληνικού Κόσμου».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ:

Την κα Μαρίνα Σάλτα, για το βιβλίο "Ex oriente lux".

Την κα Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, για τα βιβλία «Μαθαίνω για την ελιά και το λάδι» της κας Λ. Καραπιδάκη, «Η ελιά στον πολιτισμό της Ρόδου» της κας Μ. Ανδρουλάκη-Σακαρέλου, «Τραγούδια και χοροί της Λευκάδας» του Ι. Πλεμμένου και για το συλλογικό έργο «Δημοτικά τραγούδια από το Βαλτέτσι Αρκαδίας».

Τον κ. Γεωργάκη και τον κ. Μαραγκόπουλο, για το βιβλίο «Αλέξανδρος ο Μέγας. Από την ιστορία στο θρύλο» του κ. Richard Stoneman.

Την κα Matti Egon, για το έργο του Α. Κοραή, «Άτακτα», τόμ. Δ1 και Δ2.

Την κα Έλλη Δρούλια, για το βιβλίο «Η εφημερίδα Χρόνος του Ι. Φιλήμονα, 1833».

Τον κ. Βασίλη Κάρτσιο, για το βιβλίο «Η γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολικής Μακεδονίας κατά τη 2η Βουλγαρική κατοχή».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιωνικής Εστίας, για το βιβλίο του Κ. Φρ. Μαντινάου «Οι Ίωνες».

Την Ελληνική Νομισματική Εταιρεία, για το σύνολο των μέχρι τώρα εκδοθέντων τευχών «Νομισματικά Χρονικά» και για όλες τις εκδόσεις της.

Τον κ. Κ. Νίγδελη, για το βιβλίο «Καππαδοκία... ιάματα και θάματα».

Τον κ. Ι. Βραχάτη, Διευθυντή εταιρικής επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης Καζίνου Λουτρακίου, για τα βιβλία "A voyage round the Gulf of Corinth" του κ. L. Salvator, «Ο Ιντιάνα Μίλλερ και ο ναός του Νεμείου Διός» του κ. Στ. Μίλλερ, «Humfry Payne. Ελλάδος Περιήγησις» του κ. Αλ. Μάντη και «Εικόνες της ιστορίας και του βίου της Κορινθίας» του κ. Ν. Τσιρώνη και του κ. Μπ. Λέγγα (επιμ.).

ΔΩΡΕΕΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ

  • Αλέκας Παπάζογλου-Γιαννακάκη
    (Έλσα Αϊδίνη)
  • Nαυσικάς Kοπακάκη
    (Eρατώ Tάσση)
  • Μιχαήλ Κ. Μπόλια
    (Μαριάννα Τάσση)

ΔΩΡΕΑ ΧΑΡΑΣ

Με την ευκαιρία της βάπτισης της κόρης του Iάκωβου και της Aριάδνης Σκανδάλη Σοφίας-Λυδίας, οι οικογένειες Λαζάρου και Δημητρίου Eφραίμογλου κατέθεσαν χρηματικά ποσά στο Ίδρυμα Mείζονος Eλληνισμού για την ενίσχυση του κοινωφελούς του έργου.

 

O «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στην οδό Πειραιώς 254 στον Ταύρο, σας περιμένει τις ακόλουθες μέρες και ώρες:
Θερινό ωράριο λειτουργίας (1/6-30/9/2011)
Δευτέρα έως και Παρασκευή: 9:00-16:00
Σάββατο: Κλειστά
Κυριακή: 10:00-15:00

Το ωράριο λειτουργίας του «Ελληνικού Κόσμου» μπορεί να αλλάξει χωρίς προειδοποίηση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 212 254 0000
Eπισκεφθείτε τις σελίδες μας στις διευθύνσεις: http://www.hellenic-cosmos.gr/ και http://www.ime.gr/