© 2011
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

Ο «Ελληνικός Κόσμος» περιμένει και αυτό το καλοκαίρι -δωδέκατη συνεχή χρονιά- τους μικρούς του φίλους, 5-12 ετών, για να τους προσφέρει ένα ξεχωριστό δεκαήμερο πρόγραμμα γνώσης και ψυχαγωγίας. Ένα ταξίδι στο μύθο και την ιστορία στην πιο κεφάτη και πολύχρωμη κατασκήνωση της πόλης!

Διαδραστικές εκθέσεις, παραγωγές Εικονικής Πραγματικότητας στη «Θόλο» και εκπαιδευτικά προγράμματα, σε συνδυασμό με κίνηση, παιχνίδι, καλλιτεχνικές κατασκευές και άλλες δράσεις, ευαισθητοποιούν τα παιδιά και τους ανοίγουν δρόμους στην έρευνα, την παρατήρηση και τη γνώση. Βασικά συστατικά της επιτυχίας του προγράμματος είναι η φαντασία των μουσειοπαιδαγωγών, το κέφι και η όρεξη των παιδιών, καθώς και η συμμετοχή -πρώτη φορά- αξιόλογων συνεργατών!

Φέτος, το «Καλοκαίρι στην πόλη» κινείται σε δύο θεματικές ενότητες, ανεξάρτητες η μία από την άλλη, οι οποίες εναλλάσσονται: «Ζητούνται καλλιτέχνες» και «Όλου του κόσμου οι μύθοι ας γίνουν τώρα παραμύθι». Πρώτη φορά, επίσης, προσφέρεται η δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να... παρατείνουν λίγο τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο πενθήμερο πρόγραμμα «Μια ανάσα πριν από το φθινόπωρο» το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Στο πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό εργαστήρι, όπου πειραματίζονται με διάφορα υλικά: πηλό, κάρβουνο, ηφαιστειακά πετρώματα, χρώματα και καμβάδες. Στόχος, να εκφραστούν δημιουργικά... αλλά και παιχνιδιάρικα!

Στο δεύτερο και τέταρτο δεκαήμερο μύθοι από την Ελλάδα και τον κόσμο συναντιούνται και δίνουν υλικό στους μικρούς «παραμυθάδες». Βίκινγκς, Μάγιας και Αζτέκοι, Κινέζοι αστρονόμοι και Έλληνες μαθηματικοί, όλοι μαζί ταξιδεύουν με την τριακόντορο του «Ελληνικού Κόσμου».

Και στις αρχές του Σεπτεμβρίου, κυριολεκτικά «Μια ανάσα πριν από το φθινόπωρο», τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ξαναζήσουν για πέντε ημέρες τις πιο έντονες στιγμές των τεσσάρων προηγουμένων δεκαημέρων. Καλό καλοκαίρι σε όλους λοιπόν!

Το πλοίο του «Ελληνικού Κόσμου» σαλπάρει και φέτος για νέες εμπειρίες...

Τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων: 212 254 0650
http://summer.hellenic-cosmos.gr/