© 2011
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

Ο απολογισμός της ανασκαφής του ΙΜΕ και του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Σόφιας στη θέση Χάλκα Μπουνάρ στη Βουλγαρία, για τις περιόδους 2009 και 2010, θα παρουσιαστεί στον «Ελληνικό Κόσμο» στις 8 Δεκεμβρίου 2010 (ώρα 18:30), στο Καφενείο Αιθρίου. Εισηγητές είναι οι συνδιευθυντές της ανασκαφής, εκ μέρους του Ιδρύματος ο Δρ. Αθανάσιος Σίδερης και εκ μέρους του Ινστιτούτου η Δρ. Μιλένα Τόνκοβα.

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Ιφιγένεια Β' εκδήλωση για τη «Στρατηγική εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας», με ομιλίες του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη.

Την κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες», ειδικά διασκευασμένη για παιδιά, θα παρουσιάσει από τα μέσα Ιανουαρίου 2011 στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» ο θίασος της Κάρμεν Ρουγγέρη. Οι γυναίκες, με επικεφαλής τη δυναμική Πραξαγόρα, πρωταγωνιστούν σε μια παράσταση που διαπνέεται από τα ιδεώδη της δημοκρατίας, της ειρήνης, της ισότητας και της ελευθερίας.

Στις 22 Ιανουαρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» η εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Φαρμακείο: Επιχειρηματικότητα και Επικοινωνία υγείας».

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2010 η Εθνική Ασφαλιστική διοργάνωσε το 27ο Συνέδριο πωλήσεων, στο οποίο συμμετείχε το δίκτυο πρακτόρων της εταιρείας.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 παρουσιάστηκε στην αίθουσα Αντιγόνη το χειμερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 2010-2011.

Την τελετή έναρξης του ΙΕΚ Ξυνή για την ακαδημαϊκή χρονιά 2010-2011 φιλοξένησε η αίθουσα Αντιγόνη στις 11 Οκτωβρίου 2010.

Στις 20 Οκτωβρίου 2010 η ομάδα SciCo (Science Communication) οργάνωσε στην αίθουσα Ιφιγένεια 2 εκδήλωση με θέμα τη διατροφή. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της δράσης «Υγεία εν Δράσει» και συμμετείχαν με ομιλίες και παρουσιάσεις η διατροφολόγος κα Φωτεινή Κοκκίνου και ακαδημαϊκοί επιστήμονες.

Στις 25 Οκτωβρίου 2010 η WIND Ελλάς διοργάνωσε στην αίθουσα Ιφιγένεια ΒΆ εκδήλωση με κεντρικό μήνυμα «Δημιουργούμε ένα νέο τρόπο να δεις την επικοινωνία. Σαν σύνολο, σαν ένα».

Στις 26 Νοεμβρίου 2010 το «ΘΕΑΤΡΟΝ» φιλοξένησε τη διοργάνωση TEDX Athens. Μέσα στο χρονικό όριο των 18 λεπτών, οι ομιλητές, πρωτοπόροι από το χώρο των επιστημών, της τέχνης και της επιχειρηματικότητας, κλήθηκαν να δώσουν μια διάλεξη, αφετηρία για συζήτηση με τους ακροατές.

Στις 29 Νοεμβρίου 2010 παρουσιάστηκε στην αίθουσα Ιφιγένεια 2 το βιβλίο της κυρίας Ελπίδας Οικονομοπούλου «Χειμώνας της Ανατολής» (εκδ. Λιβάνη), ένα ιστορικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στη Μικρά Ασία, από το 1904 μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή. Για το βιβλίο μίλησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Χ. Σαπουντζάκης, η Καθηγήτρια Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Χ. Λεμονίδου και ο Υπεύθυνος του τμήματος Γενεαλογίας του ΙΜΕ κ. Μ. Βαρλάς.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο 56 το μουσικό φεστιβάλ Plissken Festival, στο οποίο συμμετείχαν ορισμένα από τα ανερχόμενα συγκροτήματα των τελευταίων χρόνων.