© ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

Ευχαριστούμε για την όμορφη εμπειρία που προσφέρατε στα παιδιά και τους γονείς τους! Είναι πολύ σημαντικό να δίνεται η ευκαιρία σε ανθρώπους μακριά από την Αθήνα να γνωρίζουν όχι μόνο τη σημερινή Αθήνα, αλλά και την αρχαία! Εκπληκτικό συναίσθημα!!! Μας άφησε πραγματικά έκπληκτους. Ευχαριστούμε πολύ.

Ξενώνας Συλλόγου «Ελπίδα»
30.07.09

Θερμότατα συγχαρητήρια για τον ενδυναμωμένο πατριωτικό σας παλμό στην αφάνταστη προβολή της ένδοξης ελληνικής ιστορίας και για την τέλεια ψηφιακή προβολή!!! Η ευλογία του θεού να είναι πάντα μαζί σας για την συνέχιση του έργου σας!!! Σας αξίζουν πολλοί έπαινοι!

Νίνα Πετροπούλου
Χιούστον, Τέξας, ΗΠΑ
02.09.09

*Εκ μέρους της εκπαιδευτικής αποστολής φοιτητών και καθηγητών από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πράγας, δεν μπορούμε να μην εκτιμήσουμε το υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο των εκθέσεων. Είμαστε ευγνώμονες για την έμπνευση που μας προσφέρατε, αφού σχεδιάζουμε να φτιάξουμε κάτι αντίστοιχο, όχι βέβαια τόσο μεγαλειώδες.
Θεωρούμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να επενδύσουμε τα χρήματά μας.

Καθηγητής Jan Sokol
Καθηγήτρια Helena Haskovcova
Καθηγητής Jan Vlcek
Καθηγητής Zdenek Pinc
28.09.09

Η επίσκεψη από την υποδοχή έως την ξενάγηση, την ενημέρωση και την ιστορική αναπαράσταση μας άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Συγχαρητήρια στους έχοντες την ιδέα και τη δυνατότητα υλοποίησης.
Σας ευχαριστούμε πολύ.

Θωμαΐς Πάλλη
Διευθύντρια 4ου ΓΕΛ Τρίπολης
28.09.09

Εντυπωσιασμένοι, εκστατικοί και ευγνώμονες σαν Έλληνες για το εκπληκτικό έργο και την ανεπανάληπτη προσφορά σας στον τόπο μας. Με συγκίνηση φεύγουμε και με μεγαλύτερη θα ξανάρθουμε. Συγχαρητήρια στους φιλοπάτριδες Εφραίμογλου και σε όλους όσους εργάζονται στον «Ελληνικό Κόσμο». Με πλήρη εκτίμηση,

Πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα Μίκης Καμπάνης και Σοφία Καμπάνη
01.10.09

Κύριε Εφραίμογλου,
Θερμά ευχαριστώ για την τιμητική ξενάγηση της οικογένειας Χ. Σταμούλη, Προέδρου του Ελληνικού Μουσείου της Μελβούρνης.
Να είσθε καλά να συνεχίσετε την ουσιαστική προσφορά σε όλους τους μικρούς και μεγάλους.

Αλεξάνδρα Γκίκα
Διευθύντρια τομέα Τέχνης και Πολιτισμού
Εκπρόσωπος του Ελληνικού Μουσείου της Αυστραλίας
08.10.09

 

*Τι καταπληκτική εμπειρία!!! Σας ευχαριστούμε πολύ.

Οικογένεια Σταμούλη
Μελβούρνη, Αυστραλία
08.10.09

Είδαμε την παράσταση κουκλοθέατρου και ενθουσιαστήκαμε! Αμέσως μόλις τελείωσε το πρόγραμμα, τα παιδιά μάς ρωτούσαν πότε θα έρθουμε ξανά να το δούμε για άλλη μια φορά.
Συχαρητήρια!!!

1η τάξη, 1ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών
22.10.09

Η εποχή μας δεν αντανακλά τη φωτεινότητα των αρχαίων χρόνων αλλά η προσπάθεια παρουσίασης εκείνης της φωτεινότητας από εξαίρετους ανθρώπους είναι μια ακτίνα πολιτισμικού ήθους για την τωρινή Αθήνα.
Συγχαρητήρια!

Μαρία Κυριαζή 04.11.09

Εξαιρετικά Προγράμματα! Ευχαριστούμε.

Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου
06.11.09

Μια όμορφη βόλτα στον κόσμο των μαθηματικών χωρίς «μαθηματικά».

Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Κορίνθου
10.11.09

Συγχαρητήρια για τα ωραία προγράμματα που μας παρουσιάσατε. Μας εντυπωσίασαν και θα μας μείνουν αξέχαστα!

5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς
13.11.09

Πολύ καλά οργανωμένο πρόγραμμα («Ξετυλίγοντας το νήμα του μύθου στην Προϊστορία»)! Ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τους μαθητές, αφού ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του βιωματικό! Τα γνωστικά παιχνίδια δημιούργησαν ερεθίσματα και ευχάριστη διάθεση στους μαθητές! Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη παρουσίαση!

2o Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων
19.11.09

Θα έχετε ακούσει πολλά συγχαρητήρια για το ΙΜΕ, για τον «Ελληνικό Κόσμο», τη «Θόλο», την «Κιβωτό» και το «ΘΕΑΤΡΟΝ». Να προσθέσω και τα δικά μου! Πραγματικά δεν ήξερα τι να πρωτοκοιτάξω, με τι να ασχοληθώ περισσότερο ή λιγότερο! Θα δανειστώ μία φράση του Πυθαγόρα που είδα γραμμένη στην έκθεση των μαθηματικών, η οποία σας εκφράζει απόλυτα: «Τας λεωφόρους μη βαδίζειν». Θα ξαναέρθω, ή να πω καλύτερα, ο «Ελληνικός Κόσμος» θα με απορροφά πολιτιστικά όταν βρίσκομαι στην Αθήνα.

Σοφία Αράβου-Παπαδάτου
(Σχόλιο από το Facebook,
http://www.facebook.com/cosmos.gr/)
23.11.09

*Οι μεταφράσεις των σχολίων έγιναν από το ΙΜΕ.